logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Trendurile de care scăpăm în 2024

Începând deja din luna noiembrie, mulți designeri și specialiști ai amenajărilor interioare au ținut să ne spună care vor fi trendurile anului ce vine peste noi. Dar dacă dorești să ții pasul cu moda, trebuie să fii atent la un aspect și mai simplu de aplicat: ce trenduri vor dispărea în 2024, adică cum să nu amenajezi locuința în așa fel încât să nu pară demodată. Pe scurt, acesta este un material de tipul „Așa nu!”.

Trendurile de care scăpăm în 2024
decorilla.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Decembrie 2023

1. Unul dintre trendurile care vor dispărea în 2024 în opinia celor mai mulți specialiști este bucătăria albă.

premierkitchens.net.au

Deși a reprezentat un model îndelung susținut de specialiști și tare îndrăgit de oamenii obișnuiți, bucătăria anului 2024 nu mai poate fi înecată în alb, dimpotrivă: are nevoie de culoare, de contraste, de accente. Faianța din jurul aragazului și a chiuvetei trebuie să fie cât mai „vie” cromatic, cât mai originală sub aspectul imprimeului și cât mai contrastantă cu nuanțele mobilierului.

2. Stilul minimalist va avea nevoie în anul 2024 de un strop de ajutor de la alte stiluri.

atozenlife.com

Specialiștii sunt de părere că minimalismul a ajuns în punctul în care începe să se confunde cu lipsa de amenajare a unei încăperi, cu atât de puțin mobilier și o lipsă atât de acută de accesorii decorative, încât își pierde identitatea. Minimalismul anului 2024 va trebui să împrumute mai multe combinații cromatice și să apeleze la soluții de mobilare ceva mai complexe.

3. Aplicarea vopselurilor colorate pe mobilierul vechi din lemn masiv nu prea e pe gustul profesioniștilor de amenajări interioare în anul care urmează.

blog.homezz.ro

Pe cât de la modă devine această tendință în casele românilor, pe atât clatină specialiștii din cap: piesele de mobilier din casa bunicii trebuie recondiționate în așa fel încât să-și regăsească personalitatea originală, și nu să se transforme în piese împopoțonate și ultracolorate, imposibil de încadrat unui adevărat stil de mobilier.

4. Accesoriile decorative conținând cuvinte sau mesaje inspiraționale nu doar că trebuie să dispară în anul 2024, ci trebuie să fie și complet uitate.

americaneyez.com

Fie că vorbim despre tablouri, figurine cu litere, decorațiuni, acestea dau încăperii un aer demodat și lipsit de stil. E o demonstrație de lipsă de imaginație.

5. Rafturile de bucătărie, polițele la vedere sunt un trend aflat în cădere libere încă din anul 2022.

hardwood-lumber.com

Specialiștii le condamnă nu doar pentru estetică, ci și pentru faptul că dau multă bătaie de cap: fiind la vedere, te obligă să le decorezi, să așezi pe ele obiecte aspectuoase, dar adună praful și transmit o senzație artificială de exponate. Dulapurile suspendate și închise sunt oricând preferate în locul polițelor de bucătărie.

6. Culori de evitat în amenajările anului 2024: tonuri de gri, imposibila nuanță grej, millennial pink – în general, acele culori neutre care nu transmit nicio trăire și nu inspiră nicio emoție.

ufurnish.com

Pornind de la culoarea Pantone a anului 2024, Peach Fuzz, se vor purta culorile calde, vibrante, pline de personalitate și mesaj. Mai mulți specialiști au fost de acord cu evitarea folosirii mânerelor și butonilor de dulapuri în nuanțe sclipicioase tipice bijuteriilor – argintiu, auriu, rubiniu, smarald etc. Se recomandă aspectul mat și culori odihnitoare.

7. Materiale de evitat în amenajările anului 2024: aici pe mulți producători de mobilă din România îi va durea să afle că stofa bucle se pregătește să părăsească scena amenajărilor interioare.

jennifertaylorhome.com

Motivul? Se pare că designerii de interioare din Occident s-au săturat de explozia de canapele și fotolii bucle, de aspectul de împletitură casual și de nuanțele sale șterse.

Evident, trendurile care vor dispărea în anul 2024 sunt ceva mai numeroase, dar le-am notat pe acestea întrucât se întâlnesc cel mai adesea în amenajările din România.

Publicitate
Publicitate