Cei 11 producători români de la imm cologne 2026
Nu mai e mult și începe o nouă ediție a evenimentului imm cologne. De fapt, mai e fix o lună. În timp ce organizatorii se ocupă de ultimele detalii, am cercetat lista publicată a expozanților și am descoperit că 11 producători din România vor participa cu avânt și încredere. Pe unii îi cunoașteți deja foarte bine, pe alții, mai puțin bine. Așadar, vi-i prezentăm în rândurile care urmează, urmând să revenim asupra lor post-eveniment, cu imagini din standurile lor.

Între 20 și 23 ianuarie urmează să se desfășoare imm cologne, la Köln, evident, sub tema „World of Interiors”. „Imm Cologne prezintă trenduri pline de inspirație și produse gata de comercializare într-un format nou și eficient, promovează relațiile de afaceri și modelează astfel viitorul industriei mobilei.”, susțin organizatorii. Iar printre participanți se numără cei 11 din România.
Design for Life. Un german, Olaf Heide, și un olandez, Cor Esmeijer, au pus bazele unei afaceri în industria mobilierului, deschizând o fabrică în țara noastră, în Satu Mare, pe strada Uzinei. Ei produc scaune de calitate, folosind tapițerii premium aduse din Italia. În producție mai intră și mese și bănci, dar în ediții destul de limitate. Și astfel vorbim despre un brand european de-a dreptul, cu un nume sugestiv.

Crystal Globe. Pe acest actor al industriei mobilei din României îl cunoașteți sub brandul Kalenda, despre care tocmai am vorbit zilele trecute. Dispun de o rețea de magazine generoasă, acoperind orașe precum București, Oradea, Cluj și Târgu Mureș.
Dis Prod by Durieux. Un business dedicat mobilierului tapițat, deschis în anul 1996 de către o familie de francezi din Nisa. Fabrica este în Miercurea Ciuc, iar producția se bazează pe meșteșugari din zonă și mai puțin pe tehnologie de ultimă generație. Cu această filosofie de muncă, brandul a reușit să devină un jucător pe piața din Europa și America.
Entourage Furniture. Un producător de mobilă, apărut în industrie în anul 2014, având fabrica la Cluj. S-au remarcat mai degrabă pe plan extern, fiind o prezență constantă în special la imm cologne. Produc colecții de mobilier contemporan în special pentru industria HoreCa.

Lemn Prod Ex. Sau brandul Xo Interiors, despre care am scris în mai multe rânduri. Reprezintă un producător de mobilă din Harghita, cu fabrica la Cârța, înființat în 1996. Mulți ani au fost cunoscuți pe piețele internaționale mai mult decât la noi, dar în 2023 au deschis un magazin numit Home Paradise tocmai pentru a-și dovedi calitate și în țara noastră.
Va urma…