logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Chair-Volution: competiție deschisă designerilor din Malaysia

Cu ocazia celebrării a 30 de ani de la înființare, Malaysian International Furniture Fiar (MIFF) adresează designerilor de mobilier aflați la început de drum o provocare de neratat, și anume competiția MIFF Furniture Design, a cărei temă pentru anul 2024 a fost demult anunțată: Chair-Volution. Mai sunt doar trei zile în care tinerii creatori își pot înregistra proiectul.

Chair-Volution: competiție deschisă designerilor din Malaysia
Publicitate
Andreea Chiru  |  05 Decembrie 2023

Tema competiției
Sub denumirea Chair-Volution, organizatorii MIFF 2024 lansează un concurs de proiecte ale celor mai inovatoare și îndrăznețe prototipuri de scaun. Tinerii designeri sunt chemați să realizeze ceea ce se cheamă un scaun statement menit să celebreze evoluția unui târg de mobilier de la origini modeste până la un eveniment de anvergură internațională – cel mai mare din Asia de Sud-Est.

„Provocarea este de a proiecta un scaun Statement Chair și de a crea o interpretare a celei mai de bază și mai esențiale piese de mobilier pentru casă și pentru spațiul de lucru, în conformitate cu tema noastră.” – se arată pe site-ul competiției din care au mai rămas doar trei zile pentru înscrieri. Data limită este 8 decembrie, înscrierea făcându-se pe platforma online Mifffdc.com.

Premiile

Sunt în număr de trei și constau în bani și trofee, cel mai mare premiu fiind de 1000 de dolari. Interesante sunt criteriile de jurizare, acoperind până la cel mai mic detaliu al proiectului: creativitate – concept 20%, caracter artistic 15%, tehnologie și materiale 15%; funcționalitate – ergonomie 10%, siguranță 10%; abilitatea de prezentare 5%.

Înscrierea proiectului se face sub forma unui slide-show de 6 pagini care trebuie să conțină o schiță 3D, explicația unicității, elemente de influență, componente și mod de funcționare și spațiul cel mai potrivit pentru integrare.

Despre MIFF FDC

Organizată începând cu anul 2010, competiția celebrează spiritul creativ și inovator al talentelor încă nedescoperite din industria producătorilor de mobilier. În ultimii zece ani, în jur de 2500 de tinere talente au participat la această provocare lansată de organizatorii MIFF. Principalul obiectiv al acestei inițiative este crearea și promovarea unei identități malaysiene în domeniul designului de mobilier.

Publicitate
Publicitate