Evenimentele lunii ianuarie 2026 din industria mobilei
Sunt ultimele clipe de pregătiri în industria amenajărilor interioare, ținând cont că am intrat deja în luna marilor evenimente dedicate domeniului mobilei și designului de interioare. Urmează să descoperim standuri excepționale, produse inovatoare și concepte cu totul noi. Am realizat o listă scurtă a târgurilor cele mai așteptate în ianuarie 2026.

Heimtextil 13-16 ianuarie, Frankfurt, Germania. „Descoperă tendințele, designul textil, cea mai mare varietate din lume de textile pentru amenajări interioare, ospitalitate, somn și industria covoarelor la Heimtextil 2026!” Ediția de anul acesta va sta sub sloganul The Same but Different.
Maison&Objet va avea loc în perioada 15-19 ianuarie, în Franța. Mottoul acestei ediții este Past Reveals Future. „Mobilierul nu mai este doar o succesiune de piese: devine o extensie a cunoașterii, a meșteșugului, a memoriei. Ceea ce emană din el depășește estetica: este o aură, o suflare, o urmă a trecutului purtată în viitor. Fiecare creație aparține unei continuități organice, unei transformări lente, întruchipate.”
imm Cologne e programat pentru zilele de 20-23 ianuarie, la Köln, Ediția aceasta este așteptată cu sufletul la gură an de an, inclusiv de echipa MagMob. „Vizitatorii se vor bucura de o ofertă atrăgătoare de produse din segmentele entry-level și mid-price. Peste 300 de expozanți din 25 de țări sunt înregistrați pentru ediția din ianuarie și vor prezenta întreaga gamă a pieței internaționale de mobilier.”
Interior Design Show 22-25 ianuarie, la Toronto. „În ultimii 25 de ani, IDS a devenit atât un catalizator, cât și o autoritate în domeniul designului canadian. De-a lungul celor două decenii, am asistat la multe schimbări. Designerul de ieri a devenit omul care rezolvă problemele de azi și vizionarul de mâine.”
IFF (International Istanbul Furniture Fair) 27-31 ianuarie, în două centre expoziționale. Organizatorii îl definesc drept cel mai mare târg de mobilier din Europa. Cifrele sprijină afirmația: „Mii de profesioniști din 150 de țări și peste o mie de expozanți.”
Evident, revenim cu concluziile fiecăreia dintre aceste ediții.