O expoziție de neratat: Geometrica nouă!

În perioada 5-12 septembrie 2019, în București, are loc expoziția de produs a designerului multidisciplinar Dragoș Dogaru, „Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”. Curatorul expoziției este Cristina Sabău, istoric de artă și jurnalist de design, iar gazdă este Galeria 15 design Hanul cu Tei, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

 +4
Dragoș Dogaru expune produse de design, dar și secrete de creație.
  |  

Programul de vizitare este zilnic între orele 15:00 și 20:00, cu accent pe ziua de 10 septembrie, la ora 19:00, când designerul Dragoș Dogaru va fi prezent în expoziție pentru o discuție cu toți cei interesați „Despre procesul de design din spatele produselor". Intrarea este liberă.

“Nouă obiecte distincte, nouă demersuri de design și o întâlnire cu designerul Dragoș Dogaru și creațiile sale din ultimii ani. Geometrica nouă propune o privire din perspectiva geometriei, a structurilor regulate, simetrice care generează obiecte funcționale și motive decorative. Nouă este și formula expoziției, compactă, ale cărei obiecte, deși cunoscute, sunt văzute acum toate laolaltă, pentru prima dată. Expoziția Geometrica nouă cuprinde o colecție de geometrii funcționale, de la obiecte - corpuri de iluminat și piese de mobilier - la materiale, texturi și motive decorative aplicate pe diferite materiale. Forme și volume simple, materiale cunoscute, alăturări surprinzătoare, asamblări cu tehnici și tehnologii la îndemână, plus o doză mare de perseverență, toate acestea descriu demersul de design pe care Dragoș Dogaru îl practică.” spune Cristina Sabău, curatorul expoziției.  +4 www.dragosdogaru.ro

Începând cu designul corpurilor de iluminat (Cuplo™ 360, Colors, Vasa, Alma și Moody) și cu designul de mobilier (sistemul de rafturi modulare BILLIPLAY™, mesele și băncile personalizabile BENCHY), ajungând până la designul grafic și cel textil, Dragoș Dogaru vizează o abordare consistentă, într-o cheie geometrică, cu texturi, culori și forme neașteptate. Acestea sunt dintre cele mai cunoscute creații ale sale ce vor putea fi văzute în expoziție.

“Mă inspiră oraşul şi tot ceea ce mă înconjoară, sunt pasionat de arhitectură, mișcarea Bauhaus, modernism şi estetica Art Deco. Creez obiecte funcţionale și caut să implic utilizatorul în interacțiunea cu acestea - un obiect funcţional, asupra căruia poţi interveni, cu care poți interacţiona sau pe care îl poți personaliza.cred că e bine să bine să regăsim latura ludică a vieții şi în obiectele de mobilier, corpurile de iluminat sau accesoriile decorative de care ne înconjurăm. Aceasta este şi motivaţia mea în designul de obiect, dorința de a îmbina funcţia cu aspectul decorativ. Materialele de calitate, finisările atente şi acest aspect ludic al designului pot crea un design durabil, personal, de care te ataşezi. Îi invit pe cei interesaţi de design, fie el de produs sau interior sau de ludic pur şi simplu, la  expoziţia mea - Geometrica nouă, pentru a regăsi acest parcurs în nouă exemple de obiecte, proiecte, materiale şi texturi create de mine în ultimii ani, cât şi o perspectivă documentată asupra demersului meu în design.”, a anunțat Dragoș Dogaru, omul din spatele expoziției.

Mai multe informații despre Dragoș Dogaru sunt disponibile pe site-ul designerului: www.dragosdogaru.ro.
 +4 www.dragosdogaru.ro +4 www.dragosdogaru.ro


spoga+gafa 2019 – dedicat cu succes grădinăritului urban

Tocmai s-a încheiat ediția 2019 a prestigiosului târg dedicat spațiilor în aer liber, spoga+gafa, desfășurat la Köln. Evenimentul a fost unul de real succes, bucurându-se de participare importantă atât la nivelul vizitatorilor profesioniști, cât și al expozanților.

 +5
Cum să grădinărești la bloc!/Spogagafa.com
  |  

Spoga+gafa 2019 în date:

  •     2,281 companii expozante din 67 de țări, 86% participanți din afara Germaniei.
  •    40.000 vizitatori din 124 de state, 65% din afara Germaniei. Cele mai bine reprezentate state: Olanda, Italia, Franța
  •    suprafață de 230.000 mp
  • următoarea ediție: 6-8 septembrie 2020

Grădina urbană a fost tema principală, pornind de la nevoia omului modern, a orășeanului de a avea pe terasă, pe balcon, chiar pe acoperișul blocului, propriul lui spațiu verde, o mică grădină amenajată în mijlocul urbei.
În cadrul ediției 2019 a târgului spoga+gafa, în trend s-au aflat: mobila multifuncțională, textilele de înaltă calitate, accesoriile pentru spații outdoor, soluțiile smart pentru irigare, chiar și coșulețe pentru bicicletă. „Pentru anul 2020, spoga+gafa își propune ca temă grădinile sustenabile”, a anunțat Catja Caspary, vicepreședinte al evenimentului.

Ca subiecte de interes, spoga+gafa 2019 s-a concentrat pe tradiționalele insule tematice (wellness în natură, grădini pentru copii, îngrijirea florilor, cafenea verde), pe industria tot mai dezvoltată a grătarului, pe tehnologie smart și, bineînțeles, pe trenduri de design dedicat spațiilor outdoor.
Urmează să vă prezentăm zilele următoare produsele care au impresionat cel mai mult.
 +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com +5 www.spogagafa.com
Spoga+gafa se desfășoară tradițional la Köln, în Germania, fiind organizat de Koelnmesse, în portofoliul căruia se regăsesc alte evenimente la fel de majore – imm Cologne, Orgatec, Interzum


Catalogul IKEA: mobilă care aduce fericire

 Catalogul IKEA pe anul 2020 urmează să ajungă în casele românilor în zilele viitoare. Această ediție a fost dedicată mobilierului și accesoriilor care să ajute la amenajarea locuinței într-un mod care să provoace... fericire.

 +8
Catalogul Ikea pe anul 2020 se concentrează pe mobilă și accesorii pentru un somn odihnitor./Ikea.ro
  |  

Pentru a oferi clienților din întreaga lume produse cât mai satisfăcătoare, noul catalog IKEA este bazat pe raportul anual Life at Home, realizat prin interacțiune directă cu fanii IKEA. În consecință, au fost identificate cinci nevoie emoționale care contribuie la ajustarea mobilierului în așa fel încât să-i facă pe oameni să se simtă fericiți acasă:
1.    Apartenența este despre a te simți că faci parte dintr-un grup de oameni care te acceptă pentru cine ești cu adevărat și despre locuri care te reprezintă.
2.    Proprietatea nu este despre documente și credite ipotecare, ci despre acel sentiment de control asupra spațiului locuit.
3.    Protecția este despre a te simți în siguranță și conectat, nu despre încuietoarea ușii.
4.    Confortul este despre a te simți mulțumit și în largul tău  în mediul în care trăiești.
5.    Intimitatea este despre controlul asupra locului și a modului în care te poți deconecta și medita.

Cele 5 nevoi majore pe care le împărtășim cu toții au constituit punctul de plecare în crearea caselor prezentate în catalogul 2020. +8 www.IKEA.ro +8 www.IKEA.ro +8 www.IKEA.ro

Mai mult, anul acesta se pune mare accent pe nevoia de odihnă a omului modern, iar această nevoie a inspirat IKEA Night Club, un adevărat festival al somnului odihnitor: o serie de evenimente distractive și educaționale (inclusiv preferata tuturor, refacerea sedinței foto pentru coperta catalogului, care de această dată va avea loc în pat!), activități care vor avea loc în magazinele IKEA Băneasa și IKEA Pallady în perioada 11-22 septembrie. +8 www.IKEA.ro +8 www.IKEA.ro +8 www.IKEA.ro +8 www.IKEA.ro


Transylvanian Clusters International Conference - ediția a cincea!

În perioada 18-20 septembrie, urmează să se desfășoare la Cluj-Napoca Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania (TCIC), ediția a V-a. Prin acest eveniment, Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord continuă să asigure accesul mediului economic local la cele mai actuale studii, tehnologii, practici și tendințe din industriile de top.

 +3
Clusterele, asocieri voluntare între antreprenori, instituții de învățământ și administrație publică, deschid drumul spre meseriile viitorului!
  |  

Transylvanian Clusters International Conference urmărește inovarea și promovează colaborarea interdisciplinară și transfrontalieră. Schimburile de idei din cadrul evenimentului pot accelera dezvoltarea parteneriatelor de business. Consorțiul este format din asociații ce reprezintă sectoarele cu cel mai mare succes în regiune:  Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster - TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

Dicționarul colaborării – cluster, consorțiu, ecosistem, proiecte comune:
Consorțiul clusterelor funcționează ca un ecosistem, implementând numeroase proiecte în parteneriat, între care și Transylvanian Clusters International Conference. Alte două proiecte comune de succes au fost "România inteligentă" și "Partener StartUp". +3 MagMob

Clujul ar putea avea unul dintre cele mai rare lucruri din lume: un supercluster!
Proiectele comune înseamnă angajamente comune, iar aceste angajamente sunt considerate a fi principala provocare pentru 90% dintre grupurile care își propun să facă tranziția de la ecosisteme la superclustere (potrivit unui studiu independent realizat de Engage|Innovate). Superclusterele sunt considerate forme de organizare capabile să pună în comun resursele necesare pentru a rezolva cele mai mari provocări ale planetei, contribuind semnificativ la un viitor prosper. La nivel mondial sunt 7.000 de clustere, dintre care 3.000 în Uniunea Europeană. Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord are datele necesare spre a deveni un supercluster.

Programul conferinței:
Ediția a cincea a conferinței Transylvanian Clusters International se desfășoară între 18 și 20 septembrie, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, din Cluj Innovation Park, ca o adevărată platformă de conectare pentru mii de specialiști din Europa, Asia, SUA și Africa, în domeniile IT, mobilă, agrofood, energie, industrii creative. Tema acestei ediții este dedicată ecosistemelor create de clustere – cum funcționează, cui se adresează, cum pot stimula inovarea și cum pot oferi susținere pentru afaceri aflate la început de drum.
Conferința clusterelor a fost creată pentru a facilita accesul la cunoștințe de specialitate și exemple de succes, direct de la sursă.
 +3 MagMob
Participare:
Participanții pot discuta liber cu specialiști de top, veniți ca speakeri, pot face schimb de bune practici și idei, pot afla despre tendințele pieței, produse și servicii noi. Participanții la conferință vor putea alege secțiunile care li se potrivesc cel mai mult, în funcție de domeniile lor de activitate:

  • Cei din industrii creative (și nu numai) vor putea dezbate despre provocările prezente și modalități optime de a le depăși, alături de specialiști care au implementat cu succes zeci de proiecte;
  • Cei din domeniul agro-alimentar pot afla direct de la reprezentanții sectorului IT despre folosirea datelor pentru o agricultură 4.0;
  • Cei din IT pot avansa colaborarea trans-sectorială în era digitală;
  • Cei din domeniul energetic sunt invitați să repună în discuție noi posibilități de accesare a resurselor regenerabile;
  • Cei din industria lemnului și mobilierului pot identifica paradigme de eficientizare a colaborării, prin abordări și instrumente practice de ultimă generație.

Alături de dimensiunea conceptuală și de bune practici, participanții sunt încurajați să identifice potențiali parteneri de afaceri sau clienți, transformând schimbul de idei într-o relație economică.

Membrii clusterelor pot participa gratuit, pe bază de rezervare:

Participarea la conferință este gratuită pentru membri ai clusterelor care solicită din timp invitația de la clusterul din care fac parte, prin acest formular: http://bit.ly/2ZPXnEJ. Înregistrarea participanților se face online, atât pentru cei din clustere, cât și pentru ceilalți care sunt interesați: https://transylvanianclusters.ro/registration-nm/

Platforma de matchmaking pentru întâlnirile față în față ce vor avea loc în 20 septembrie este disponibilă pentru participanți la conferință ce doresc să își  programeze întâlniri cu potențiali parteneri de afaceri: https://tcic2019.b2match.io/ 
Pentru a ține pasul cu noutățile despre conferință, aveți la dispoziție și pagina de social media: https://www.facebook.com/clustersconference/

Magmob este partener media al evenimentului Transylvanian Clusters International Conference.
 


OMBYTE de la IKEA – colecție destinată mutării

IKEA lansează colecția limitată OMBYTE pentru tinerii cu un stil de viață alert. Mutare după mutare, împachetare și despachetare – IKEA propune o serie de cutii speciale pentru aceste ocazii.

 +3
Colecția OMBYTE este limitată/IKEA.ro
  |  

Colecția este rezultatul colaborării dintre IKEA și o echipă de trei designeri, Erik Thomasson, Philipp Süssmann și Ida Pettersson Preutz tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generației tinere de astăzi. Conceptul colecției OMBYTE pornește de la capacitatea de a împacheta într-un mod foarte practic și util și de a despacheta la fel de organizat pentru a nu pierde timpul mai mult decât e nevoie cu depozitarea lucrurilor în noua casă.

Practic, colecția MOBYTE include patru modele de cutii și toate obiectele necesare pe timpul mutării și instalării la noul domiciliu. +3 www.IKEA.ro

„Produsele disponibile în colecția OMBYTE sunt obiecte indispensabile în procesul de mutare, dar care, de asemenea, îți pun în valoare identitatea și vor putea fi expuse cu ușurință în noua locuință pentru a-ți reflecta stilul și personalitatea," spune James Futcher, IKEA Creative Leader.

„Știm că procesul mutării nu este unul ușor. Fie că te muți în altă parte a casei, peste stradă sau în cealaltă parte a orașului, cu OMBYTE, ne-am dorit să transformăm mutatul într-o activitate practică, dar și interesantă, adăugând culori, modele și expresivitate lucrurilor esențiale folosite la mutat.”, a declarat Mats Nilsson, IKEA Creative Leader. +3 www.IKEA.ro

Colecția OMBYTE include cutii de depozitare din lemn sau oțel, cutii mobile, și genți — tipul de produse la care vă așteptați de la IKEA — plus unele accesorii indispensabile atunci când te muți, precum cutii de carton, un cărucior, benzi adezive, și cuverturi de protecție. În locul griului utilitar, simplu, și a maroului pe care îl vedeți în mod obișnuit la produsele de deplasare și de depozitare, produsele din această colecție sunt disponibile în culori vii,  texturi interesante și imprimeuri creative. OMBYTE vă va face cu adevărat să vă doriți schimbarea locuinței!
 
Colecția ediție limitată OMBYTE va fi disponibilă începând cu 1 august în magazinele IKEA și online.