logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

O expoziție de neratat: Geometrica nouă!

În perioada 5-12 septembrie 2019, în București, are loc expoziția de produs a designerului multidisciplinar Dragoș Dogaru, „Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”. Curatorul expoziției este Cristina Sabău, istoric de artă și jurnalist de design, iar gazdă este Galeria 15 design Hanul cu Tei, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

geometrica22-4493
Dragoș Dogaru expune produse de design, dar și secrete de creație.
Publicitate
Andreea Chiru  |  09 Septembrie 2019

Programul de vizitare este zilnic între orele 15:00 și 20:00, cu accent pe ziua de 10 septembrie, la ora 19:00, când designerul Dragoș Dogaru va fi prezent în expoziție pentru o discuție cu toți cei interesați „Despre procesul de design din spatele produselor". Intrarea este liberă.

“Nouă obiecte distincte, nouă demersuri de design și o întâlnire cu designerul Dragoș Dogaru și creațiile sale din ultimii ani. Geometrica nouă propune o privire din perspectiva geometriei, a structurilor regulate, simetrice care generează obiecte funcționale și motive decorative. Nouă este și formula expoziției, compactă, ale cărei obiecte, deși cunoscute, sunt văzute acum toate laolaltă, pentru prima dată. Expoziția Geometrica nouă cuprinde o colecție de geometrii funcționale, de la obiecte – corpuri de iluminat și piese de mobilier – la materiale, texturi și motive decorative aplicate pe diferite materiale. Forme și volume simple, materiale cunoscute, alăturări surprinzătoare, asamblări cu tehnici și tehnologii la îndemână, plus o doză mare de perseverență, toate acestea descriu demersul de design pe care Dragoș Dogaru îl practică.” spune Cristina Sabău, curatorul expoziției.

www.dragosdogaru.ro

Începând cu designul corpurilor de iluminat (Cuplo™ 360, Colors, Vasa, Alma și Moody) și cu designul de mobilier (sistemul de rafturi modulare BILLIPLAY™, mesele și băncile personalizabile BENCHY), ajungând până la designul grafic și cel textil, Dragoș Dogaru vizează o abordare consistentă, într-o cheie geometrică, cu texturi, culori și forme neașteptate. Acestea sunt dintre cele mai cunoscute creații ale sale ce vor putea fi văzute în expoziție.

“Mă inspiră oraşul şi tot ceea ce mă înconjoară, sunt pasionat de arhitectură, mișcarea Bauhaus, modernism şi estetica Art Deco. Creez obiecte funcţionale și caut să implic utilizatorul în interacțiunea cu acestea – un obiect funcţional, asupra căruia poţi interveni, cu care poți interacţiona sau pe care îl poți personaliza.cred că e bine să bine să regăsim latura ludică a vieții şi în obiectele de mobilier, corpurile de iluminat sau accesoriile decorative de care ne înconjurăm. Aceasta este şi motivaţia mea în designul de obiect, dorința de a îmbina funcţia cu aspectul decorativ. Materialele de calitate, finisările atente şi acest aspect ludic al designului pot crea un design durabil, personal, de care te ataşezi. Îi invit pe cei interesaţi de design, fie el de produs sau interior sau de ludic pur şi simplu, la  expoziţia mea – Geometrica nouă, pentru a regăsi acest parcurs în nouă exemple de obiecte, proiecte, materiale şi texturi create de mine în ultimii ani, cât şi o perspectivă documentată asupra demersului meu în design.”, a anunțat Dragoș Dogaru, omul din spatele expoziției.

Mai multe informații despre Dragoș Dogaru sunt disponibile pe site-ul designerului: www.dragosdogaru.ro.

www.dragosdogaru.ro
www.dragosdogaru.ro

Publicitate