logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Trendurile de la imm Cologne 2024

Se spune despre imm Cologne că ar fi locul în care se nasc an de an noile trenduri în materie de mobilier și amenajări interioare, dar a durat ceva timp ca acestea să se cristalizeze și să iasă la iveală în ce privește ediția de anul acesta. Evenimentul așteptat cu sufletul la gură a avut loc în perioada 14 - 18 ianuarie și a fost un succes din punct de vedere al participării. Să vedem însă cum vi se par tendințele nou lansate.

Trendurile de la imm Cologne 2024
imm-cologne.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 Martie 2024

În mare, acestea au continuat moda edițiilor anterioare, întreaga comunitate a designerilor și creatorilor de spații insistând pe dezvoltarea colecțiilor de mobilier în spiritul deja asumat al sustenabilității. S-a reafirmat definirea spațiilor locuinței pe principiul versatilității: baia, transformată într-un adevărat centru spa la tine acasă, bucătăria, organizată sub forma unei grădini indoor, livingul, transplantat în spațiul verde al proprietății.

imm-cologne.com

Tendințele generale de la imm Cologne 2024 s-au învârtit în jurul a trei principii:
• Sustenabilitate. Preocupările industriei țin de prelungirea ciclului de viață al mobilierului, de protejarea resurselor și de noi modalități de reciclare. Transformarea deșeurilor în materiale și soluții de fabricare a mobilierului a reprezentat una dintre cele mai creative provocări pentru ediția anului 2024 imm Cologne. La fel, s-a impus și mobilierul conceput din materiale refolosite.
• Design inspirat de natură. Calmul și spiritul armoniei ce domnește în mediul natural s-au regăsit la baza inspirației pentru cele mai reușite amenajări de la imm Cologne 2024. Caracteristici: culori pastelate și odihnitoare, forme și materiale cât mai naturale (piatră, lemn și piele), prezența plantelor vii la interiorul locuinței, design organic.
• Minimalism. Less is more redevine sloganul preferat al mobilierului, redefinind piesele în spiritul simplității, al liniilor geometrice curate, al multifuncționalității și al unei eleganțe discrete. Evident, designul inspirat de nevoia de protejare a resursei naturale a fost în centrul atenției.

imm-cologne.com
imm-cologne.com
imm-cologne.com

Cromatic vorbind, s-au făcut remarcate anumite combinații menite să asigure o atmosferă vibrantă, veselă, pozitivă: combinații de roșu, galben și verde – atât la nivelul decorațiunilor și accesoriilor, cât și al mobilierului. Elementele de regulă discrete cromatic ale mobilierului au căpătat culoare, spre exemplu, picioarele pieselor nu mai sunt negre sau în finisajul natural al lemnului, ci participă cu propriile nuanțe la aspectul multicolor al produsului. Jurnaliștii de la Interiordaily.com susțin că au predominat nuanțele de măsliniu-închis și roșu-întunecat, iar în ce privește tonurile naturale, faimoasele griuri au lăsat locul unor strălucitoare tente de bej.

Următoarea ediție a imm Cologne va avea loc între 12 și 16 ianuarie 2025.

Publicitate
Publicitate