BIZAR – mobilier pentru pasionații de jocuri

Sub deviza nu te mai dai jos din pat pentru nimic în lume, o companie de echipamente din Japonia ne propune o colecție de mobilier destinată iubitorilor de jocuri pe calculator. Piesa principală în jurul căreia gravitează totul este... un pat.

 +6
Un pat din care să te joci încontinuu/Bauhutte.jp  
  |  

Compania se numește Bauhutte și piesa de mobilier pe care a lansat-o ca prototip stârnește deja uimire printre europeni. Uimire, nu entuziasm. De fapt, este o mostră de viitor care pe oamenii de astăzi încă îi cam îngrozește: mobilier care să te țină prizonier în casă, în fața calculatorului, singura activitate fiind jocurile.

The Gaming Bed de la Bauhutte este mai mult decât un pat, e un soi de garsonieră redusă la nevoi minime. Poți juca, mânca, schimba hainele, dormi și apoi o poți lua de capăt cu ajutorul acestei colecții de mobilier. În jurul patului se află masa pentru calculator, un modul cu umerașe pentru haine, un modul pe rotile în care să-ți poți ține aproape alimente și băuturi, un modul pe post de bibliotecă – nu pentru cărți, ci pentru jocuri. Accesoriile sunt nenumărate, iar cele mai multe deservesc folosirea dispozitivelor online din pozițiile cele mai relaxante, chiar nenaturale. Adică stai întins pe spate, iar telefonul stă înclinat asupra ta, grație unui braț telescopic – poți urmări pe telefon videoclipuri, știri sau poze fără să pui de fapt mâna pe dispozitiv.

Și pentru ca lucrurile să o ia razna cu adevărat, the Gaming Bed vine la pachet și cu un costum vestimentar pe nume Colsplay – dotat cu glugă și chiar mască de față!

Compania Bauhutte din Japonia are în portofoliu și alte soluții de mobilier destinat jocurilor pe calculatoare, dar patul este cel mai îndrăzneț dintre proiecte. De fapt, compania se adresează cu precădere celor care aleg să-și trăiască viața mai degrabă în izolare, în fața calculatorului. Nu degeaba patul pentru jucători este pat single. +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp +6 www.bauhutte.jp


Bobby – mai multă culoare în spațiile office

Deși anul 2020 este anul nuanțelor închise de albastru, se poartă mult și nuanțele de galben, și chiar în spații mai puțin obișnuite cu atât de multă culoare. Adică în birouri! Cea mai nouă piesă de mobilier din colecția BOB e ingenios de colorată.

 +5
Bobby sau module colorate pentru spații office cu atmosferă veselă/Blastation.com
  |  

Modulele Bobby pot fi folosite ca atare, sub formă de scaun ultraconfortabil de birou, sau pot fi transformate în canapele de configurat în mai multe variante. Pe scurt, e vorba de deja îndrăgita familie BOB de la Bla Station, un furnizor de mobilier din Suedia, dar care oferă colecții destul de neobișnuite pentru deja tradiționalul stil scandinav.

Bobby a fost creat de designerii Stefan Borselius și Thomas Bernstrand special pentru brandul Bla Station, ca o continuare firească a colecției BOB. Este o piesă multifuncțională, de folosit în mai multe moduri, dar cu același numitor comun: nevoia de confort, raportată la nevoia de a ocupa cât mai puțin spațiu. Fotoliul Bobby a fost special conceput pentru spațiile cu suprafețe restrânse, ca piesă de folosit la birou sau ca piesă de amplasat în sala de așteptări sau chiar în sala de mese. Designul simplu, minimalist îl face simplu de adaptat unei măsuțe de cafea, unui birou de lucru, chiar altor module alături de care să formeze o canapea cu mai multe locuri. Cei doi designeri au acordat o atenție deosebită senzației pe care o produce modulul Bobby – fie că stai relaxat pe spate, fie că stai aplecat în față, fotoliul asigură un maxim de confort.

Și pentru ca varietatea funcțiilor să se reflecte și la nivel estetic, fotoliul Bobby de la Bla Station e disponibil în mai multe variante de culoare, tonuri de galben intens până la galben pal, spre gri. Deci, să intre lumina și culoarea în birouri! +5 www.blastation.com +5 www.blastation.com +5 www.blastation.com +5 www.blastation.com


Trenduri office la imm cologne 2020

O nouă zi de imm cologne a adus câteva trenduri și în ce privește mobilier office. Imm cologne este unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente internaționale dedicate mobilei, iar ceea ce se expune aici are impact asupra designului și amenajărilor pentru tot anul.

 +5
Curioși cum arată biroului anului?Imm-cologne.com
  |  

Dacă în urmă cu două zile v-am prezentat cele mai îndrăznețe trenduri legate de mobilierului pentru living – canapele și fotolii, astăzi vă arătăm câteva propuneri de mobilier office. E vorba cu precădere de biroul de acasă, căci designul e inspirat din stilul minimalist asigurând o atmosferă ordonată în jurul locului în care ne facem zilnic munca. Nu înseamnă totuși că aceste trenduri nu s-ar putea folosi și în clădiri de birouri, mai ales dacă e vorba de companii din domenii creative.

Restrângerea spațiului ocupat de birou și scaun este clar un trend major, cel puțin la imm cologne 2020. Se poartă biroul suplu, o combinație reușită de consolă și secretaire. Compania Menu din Danemarca propune un birou ultraminimalist, lipsit de picioare și având blatul sub formă pliabilă pe perete în timpul cât nu este folosit – genial de simplu! +5 www.imm-cologne.com

O soluție ceva mai clasică vine de la Müller, expozant din țara gazdă a imm cologne. Biroul este un secretaire adaptat designului contemporan, compus din patru picioare și un blat din lemn, cu margini metalice, pentru o rezistență sporită. Forma este clasică, dar combinațiile cromatice și faptul că elementele de depozitare sunt modulare aduc această piesă în stilul de amenajare modern.  +5 www.imm-cologne.com

Burgbad, o altă companie din Germania, propune un birou și mai... modern. Transparența e cuvântul de ordine, biroul fiind executat din plexiglas de culoare portocalie. Designul uimește prin simplitate, piesa fiind una care poate trece și drept raft de perete. +5 www.imm-cologne.com

Din Spania, firma Ondarreta contribuie la trendurile office cu un panou fonoabsorbant, transformat într-un adevărat element decorativ de sine stătător. Panoul poate fi amplasat în orice loc al biroului se dorește, stă în picioare și are și o funcție decorativă: panou pentru ghivece de flori. +5 www.imm-cologne.com

Zilele următoare revenim cu alte tendințe.


Biroul anului 2020 – trenduri

Anul 2020 se apropie, iar trendurile de amenajare au fost deja anunțate. În ce privește spațiile de lucru, nu sunt noutăți foarte mari, dar - în premieră! – nu va mai fi vorba de ce e la modă, ci de cei care lucrează în aceste spații.

 +3
Ce ne așteaptă la birou din 2020/Bureauone.com
  |  

Mai clar, trendul principal nu mai e legat neapărat de culori anume, de design șic, ci e legat de nevoile angajaților. Orice amenajare a unui birou specific anului 2020 va trebui să pornească nu de la ce decide elita designerilor de interioare, ci de la angajat și de la rigorile muncii pe care el o prestează.

În primul rând, se dezvoltă și mai puternic conceptul de birou multifuncțional, unde majoritatea angajaților să-și desfășoare activitatea la comun. Dispar birourile separate prin pereți, dispar sălile de conferință, dispar spațiile de relaxare sau sălile de masă – totul se mută în spațiul deschis al biroului. Vor fi păstrate toate aceste funcționalități, dar separarea lor se va face prin intermediul mobilierului.  +3 www.workspace48.com

O mare schimbare va aduce anul 2020 în ce privește cromatica mobilierului office. Se remarcă o reîntoarcere către stilul clasic, tradițional. Se va purta mobilier de culoare închisă, preferabil din lemn de diferite esențe. Finisajul va contribui la „întunecarea” mobilierului de birou în 2020 - adio, pasteluri, nuanțe luminoase sau prea colorate! Ca pată de culoare, vor fi preferate plantele verzi, naturale, de integrat strategic mobilierului.

Mobilierul va trebui adaptat și mai mult la nevoile tehnologice ale angajatului modern. Se preferă ca mesele, chiar scaunele, canapelele, birourile în sine să fie dotate cu suporturi USB, transformându-se în adevărate stații de lucru ale viitorului.
Pe scurt, deocamdată acestea sunt trendurile anului 2020 pentru birouri. Sperăm că v-am inspirat! +3 www.bestar.com


Move Desk – mobilier acustic pentru birouri cu atmosferă relaxată

Atunci când spațiile office sunt amenajate în stilul cel mai modern posibil, nu poate lipsi din cadru mobilierul fonoabsorbant. Cei de la MovieDesk au adus pe piața din România o colecție performantă de mobilă office acustică cu un design desăvârșit.

 +6
Soluții ingenioase pentru birouri moderne/Movedesk.ro
  |  

Colecția de la MovieDesk pornește de la nevoia de intimitate a discuțiilor la locul de muncă, fie că e vorba de discuții telefonice sau discuții față în față. Conceptul e inovator: mobilier office care dă impresia de... casă. Aceste modele de mobilier office asigură discreție, dar au și un design tare interesant.

Haus este un model de canapea cu aspect inedit, inspirat de casele tradiționale; prevăzută cu două locuri, asigură discreția conversației, fără a izola persoanele de restul echipei. Ca aspect, este o piesă de mobilă plăcută, odihnitoare pentru ochi, mulțumită combinațiilor cromatice. Pereții sunt fonoabsorbanți. Se poate dota inclusiv cu o piesă ce servește ca măsuță despărțitoare între ceie două persoane aflate pe canapea. Există și varianta de cabină telefonică Haus, concepută sub forma unei căsuțe de asemenea deschise, în care te poți adăposti pentru a purta discuții telefonice departe de zgomotul general.  +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro

Vank Mello este o altă variantă de mobilier acustiv de la Movedesk. Are forma unei cabine, al cărei interior se poate adapta nevoilor echipei de lucru. Pereții fonoabsorbanți asigură discreția conversațiilor, dar cabina poate servi și ca spațiu de relaxare în mijlocul unui birou aglomerat. Țesătura este de cea mai bună calitate, din gama Synergy, disponibilă în 75 de variante de culoare. Interiorul cabinei se poate modifica, pernele de la interior fiind disponibile sub forma unor module al căror aranjament oferă mai multe variante. La cererea clientului, cabina Vank Mello poate fi dotată inclusiv cu sistem de iluminare. Există și varianta Vank Mello Box, ce poate fi folosită inclusiv ca punct de lucru.  +6 www.movedesk.ro +6 www.movedesk.ro

Mobilierul acustic este viitorul mobilei office, câtă vreme companiile alocă spații cât mai deschise angajaților lor.