Select Design – zece idei de cadouri pentru femei

De Ziua Femeii toți bărbații știu că trebuie să dăruiască ceva femeilor din viața lor. Diana Șucu propune cadouri de design interior, de la Select Design.

 +9
Cadouri pentru femei care să conteze/Selectdesign.ro
  |  

Diana Șucu a ales din portofoliul magazinului său de design interior zece obiecte care pot fi dăruite femeilor de ziua lor. Cele zece obiecte sunt de tip decorativ și reprezintă nu doar o atenție pentru femeile care le primesc, ci și o soluție de împrospătare a designului casei la început de primăvară. Cele zece obiecte propuse aparțin portofoliului Select Design, dar printre ele sunt și obiecte dintr-un alt portofoliu de brand, sinonim cu eleganța în amenajări interioare: La Perla Home by Fazzini, excelență italiană în materie de textile pentru casă.

Cele zece obiecte sunt în special pentru living, obiecte decorative în stil clasic modern tip american. Colaje de prins pe perete, în forma aripilor de înger, statuete suple din piatră, mai multe modele de suporturi de lumânare elegante și cu design creativ, casete de bijuterii în forme decorative, obiecte de design ce aduc un strop de aer american în casele din România.

Întregul univers Select Design by Diana Șucu se poate descoperi accesând site-ul www.selectdesign.ro sau vizitând cele 3 showroom-uri din Băneasa Shopping City: Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.  +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro +9 www.selectdesign.ro
 


Delta Studio – lichidări de lux

Reduceri de preț mai mult decât atrăgătoare pentru cei care sunt fani ai mobilierului distribuit în România de Delta Studio. Este o perioadă în care puteți achiziționa mobilier de cea mai bună calitate cu reduceri de până la 50%.

 +4
Mobilier de lux la jumătate de preț/Deltastudio.ro
  |  

Avantajele de a avea acasă mobilier de lux țin nu doar de calitatea materialelor, ci mai ales de designul menit să impună o atmosferă aparte încăperii și mai ales de faptul că spre diferență de mobilierul de serie la prețuri accesibile, cel de lux chiar individualizează locuințele.

Așa că vă punem în vedere reducerile semnificative pe care unul dintre distribuitorii consacrați de mobilier de lux, Delta Studio, a decis să le practice în această perioadă. Am ales să vă arătăm câteva piese pentru living, întrucât e încăperea de care se bucură întreaga familie.

Fotoliul Duke aparține brandului italian Cortezari și se înscrie în stilul clasic de amenajare. Este un fotoliu pe cât de elegant, pe atât de confortabil, mulțumită înălțimii reduse și spătarului arcuit ce asigură o poziție relaxantă. Lipsit complet de brațe, se poate amplasa atât în zona media a livingului, cât și în vecinătatea măsuței de cafea. Prețul este redus cu 50%. +4 www.deltastudio.ro Fotoliul Duke

Biblioteca Target, disponibilă cu o reducere de preț de 49% are un design modern, inedit, rafturile fiind înlocuite cu un sistem de elemente în formă de cruce, combinate cu polițe în forma literei L, ducând la un adevărat joc vizual și soluții foarte practice de depozitare a cărților. +4 www.deltastudio.ro Biblioteca Target

Tiago Iron este o măsuță de cafea ultraelegantă, compusă de fapt din trei măsuțe de cafea, de înălțimi și dimensiuni diferite, dar prinse între ele cu ajutorul unor brațe metalice discrete. Stilul este modern, de lux, suprafețele lucioase recomandând această măsuță celor care dispun de un living spațios. Reducerea de preț a acestei piese de mobilier este de 70%. +4 www.deltastudio.ro Trei măsuțe de cafea într-una singură: Tiago Iron

Toate aceste piese de mobilier, cât și altele intrate în campania de reduceri masive de preț, pot fi văzute în showroom-ul Delta Studio din București.


Teracotă Mediaș – șemineuri cu tradiție

Locul vechilor sobe a fost luat astăzi de șemineu. Are un aspect mai modern, dar conferă încăperii, atât la nivel vizual cât și practic, acea stare de căldură plăcută, sinonimă cu atmosfera de casă primitoare.

 +5
Șemineuri realizate în ultima fabrica de sobe din România/Teracota.ro
  |  

Și totuși, vechile sobe din casele bunicilor rămân un element de maximă atracție. Ce faci când vrei să te folosești de funcția decorativă a unei astfel de piese, dar cu costuri și funcții ceva mai contemporane? Apelezi la fabrica Teracotă Mediaș! Printre colecțiile de sobe, au și o colecție de șemineuri menite să dea casei un farmec tihnit.

Despre șemineurile Teracotă-Mediaș

Au aspect de sobă, jucând rol estetic bine definit. De diverse înălțimi și dimensiuni, sunt disponibile în mai multe combinații de culoare. Absolut fiecare piesă șemineu de la Teracotă-Mediaș este realizată manual, după vechi tehnici tradiționale. Denumirea exprimă sursa de inspirație a modelului; unele au un design mai clasic, altele au un design adaptat cerințelor din zilele noastre. Cele mai multe dintre șemineurile cu aspect de sobă clasică sunt prevăzute cu spații pe care poți ședea și încălzi în zilele friguroase. Unele dintre modele sunt placate cu cahle pictate, realizate în cadrul fabricii Teracotă-Mediaș, pentru un plus de originalitate. Se realizează pe comandă și sunt piese trainice, menite să păstreze spiritul familiei de la o generație la alta. +5 www.teracota.ro Șemineu Anotimp - și clasic, și modern  +5 www.teracota.ro Șemineu Eden - un model contemporan, realizat cu tehnici tradiționale  +5 www.teracota.ro Șemineu Păltiniș, cu loc de stat la gura sobei  +5 MagMob

Despre Teracotă-Mediaș

Fabrica se găsește în județul Sibiu și are o experiență impresionantă: a fost înființată în anul 1906. Și-a păstrat nealterate rețetele tradiționale, confecționând până în zilele noastre nu numai șemineuri cu aspect de sobă, ci chiar sobe clasice și elemente de personalizare a sobelor – de la cahle până la cornișe.

„Suntem singura fabrică din România care are permanent printre membrii echipei sculptori absolvenți ai Universității Naționale de Arte București și pictori de cahle. Prin intermediul lor, fabrica are capacitatea de a reproduce orice model și de a asigura tiparele necesare producției în serie, fiind astfel posibile proiecte de restaurare pornind de la piese vechi sau în stare avansată de degradare”, se arată pe site-ul fabricii Teracotă-Mediaș.


Fotolii rotunde pentru livinguri reușite

Pentru cei care iubesc stilul clasic, dar își doresc oarecum si să spargă monotonia amenajărilor, o propunere ar fi fotoliile rotunde. Am dat o raită prin magazinele online din România și am descoperit câteva modele chiar reușite.

 +5
Modele clasice și totuși altfel/Retroboutique.ro
  |  

Un fotoliu rotund este o prezență neașteptată, dar binevenită în orice living amenajat în stil clasic. Dincolo de avantajele estetice, un fotoliu rotund are și avantajul unui plus de confort, pornind ca formă de la ideea de culcuș, de piesă odihnitoare. Iată câteva modele disponibile în țara noastră:

Concorde de la Mobilavintage.ro este un fotoliu rotund, disponibil în mai multe culori, a cărui prezență inspiră tihnă, destindere, o atmosferă cozy. Poate fi folosit nu doar pentru colțul de socializare, ci și la televizor, pentru un răgaz cu o carte în mână și chiar pentru un scurt somn de după-amiază. Structura este din lemn de fag modificat termic, având șezutul și spătarul confecționate cu umplutură poliuretanică flexibilă. +5 www.mobilavintage.ro

Tonella de la Introdesign.ro este un fotoliu mai degrabă semirotund, dar interesant ca aspect. Sursa de inspirație o reprezintă stilul Marie Antoinette, deci un fotoliu destul de clasic, pentru livinguri moderne, dar nu futuriste. Dimensiunile îl fac potrivit chiar și pentru case cu suprafețe destul de mici: 92cm lungime x 53 cm adâncime x 47 cm înălțime. E recomandat pentru colțurile de lectură, pentru spațiul de savurat cafeaua sau chiar ca piesă ce completează setul de canapea. +5 www.introdesign.ro +5 www.introdesign.ro

Weston de la Retroboutique.ro este un fotoliu de tip balansoar pentru interioare, creat pe forma unei cupe, dintr-o singură bucată perfect rotundă, amplasată pe picioare metalice ce permit și o legănare ușoară – pe scurt, un fotoliu rotund în care să te simți ca-n sânul lui Avraam. Piesa e disponibilă doar în culoarea albastră, iar materialele din care e confecționat permit o îngrijire ușoară.  +5 www.retroboutique.ro
Oricare dintre aceste modele de fotoliu rotund poate fi comandat pe site-urile enumerate mai sus.
 


Skeleton – un scaun pentru curajoși

Pentru cei dornici să aibă acasă cele mai îndrăznețe piese de mobilier, scaunul Skeleton este ideal. Se încadrează acelei categorii de mobilier care șochează prin aspect, dar răsplătește prin funcționalitate.

 +3
Scaun inspirat de anatomia omului/Ioooi.ro
  |  

În cazul scaunului Skeleton sursa de inspirație este parcă scheletul uman – de unde și numele. Realizat din lemn de mesteacăn, are o bază metalică robustă și rezistentă ce compensează la nivel de design: pe cât de suplu și... „aerisit” la nivel estetic este scaunul în sine, pe atât de stabil și puternic pare piciorul cu bază rotundă. Forma scaunului Skeleton duce cu gândul mai degrabă la un șezlong pentru interior, redând de fapt poziția omului în clipele de destindere acasă.

Scaunul Skeleton a fost creat cu gândul la nevoile omului modern – ergonomie și confort. S-a pus preț pe nevoia de relaxare în special în zona mușchilor umerilor și spatelui, fiind deci o piesă de mobilier creată cu gândul la cei ce petrec ore în șir la birou. Stilul este unul minimalist, concentrat pe adaptarea la dimensiunile unui apartament și la o amenajare contemporană. Scaunul nu are brațe, dar dispunerea elementelor din lemn de mesteacăn este menită să asigure un grad de relaxare chiar mai mare decât un scaun cu brațe.

Dacă vă place modelul și simțiți nevoia unei piese de mobilier cu rol de masaj, puteți comanda scaunul Skeleton în România prin site-ul Ioooi.ro. +3 www.ioooi.ro +3 www.ioooi.ro