logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilier ATIPIC, dar tradițional

Mobila lui Walter Zawaczki este din lemn masiv, este sculptată, concepută cu design neobișnuit și este finisată cu flacără și ceară. Rezultă piese de mobilier unicat, realizate pe comandă, pentru case românești atipice.

walter1-1607
Piese de mobilă neobișnuite, din lemn masiv și fier forjat, finisate cu flacără și ceară. Autor: Walter Zawaczki
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Septembrie 2016

Cu Walter Zawaczki, redacția Magmob a realizat un amplu interviu pe care-l puteți citi în paginile numărului 3 al revistei Magazinul Mobilei. Aici însă, vă prezentăm câteva dintre creațiile sale de excepție în materie de mobilă autohtonă.

walter-1606
Walter Zawaczki este sculptor în lemn și piatră; realizează pe comandă piese de mobilă și sculpturi decorative. În zonă, este cunoscut ca autor al celei mai înalte statui reprezentându-L pe Iisus Christos, o statuie din inox, de 23 metri

Walter Zawaczki sculptează lemnul masiv, transformându-l în piese de mobilă create manual, în propriul atelier de tâmplărie și sculptură din Odorheiul Secuiesc. Neobișnuită este tehnica de finisare a pieselor de mobilă, tehnică ce implică folosirea flăcării și a cerii.

"Este o procedură veche", explică Walter Zawaczki. "Expunerea la flacără deschisă face lemnul mai trainic.Tratarea supafețelor nu este doar o problemă tehnică, ci pentru mine alegerea finisajelor este oarecum o activitate spirituală".

walter5-1605
Modul office în interpretare tradițională, de Walter Zawaczki

walter2-1608
Masă de birou din lemn masiv, de Walter Zawaczki

Piesele de mobilă ale lui Walter Zawaczki sunt surprinzătoare și prin combinația de lemn masiv și fier forjat. Fie că e vorba de piese pentru depozitare, birouri sau mese de lucru, designul este atipic, combinând masivitatea lemnului natural în finisaj de ceară cu accesorii din fier forjat. Îmbinările sunt și ele neobișnuite pentru epoca în care trăim:

"Încerc să rezolv îmbinările în mod tradițional, cu cepuri, și cu cât mai puține cuie și șuruburi". Piesele de mobilier ale lui Walter Zawaczki nu se găsesc în magazinele de mobilă. Trebuie să luați legătura cu el. Succes!

walter3-1609
Soluție depozitare la vedere, din lemn masiv. Autor: Walter Zawaczki

walter4-1610
Unic și atipic - Walter Zawaczki

Publicitate