logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Tecade: mic mobilier FANTEZIE

Angajații atelierului Tecade din Brașov au ca obiect de muncă construirea caselor de lemn. Dar pe noi ne interesează ce fac ei în timpul liber, căci din resturile rămase creează fantastice piese de mobilier în spirit autentic românesc.

tecade-1616
Mic mobilier fantezie: piese unicat de la Tecade
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Septembrie 2016

Ţevi, resturi lemnoase, rășini, chiar bare metalice – nimic din ce rămâne în urma ridicării unei case nu se aruncă. Angajații firmei Tecade le folosesc cu imaginație, rezultând produse unicat. Vă prezentăm preferatele noastre:

www.tecade.ro
Tecade - masă cu chef de plimbare

Măsuța încălțată
Este mai mult decât o piesă decorativă de mobilier, este un obiect viu, emoționant: două dintre picioarele măsuței de cafea Tecade sunt, la origine, o pereche de cizme militărești, datând din istoria interbelică a României. Designul măsuței e complet neobișnuit, pentru că celelalte două picioare nu sunt… picioare, ci o prelungire a blatului mesei, îndoită perfect pentru un echilibru total.

www.tecade.ro
Tecade - scaun cu spătar din țevi de canalizare

Scaun din… țevi
Înlocuirea țevilor pentru canalizare a reprezentat sursa de inspirație și materiale de lucru pentru acest scaun fantezie. Cei de la Tecade au curățat și revopsit câteva țevi de canalizare și le-au transformat în spătar, în vreme ce șezutul e conceput din resturi lemnoase îmbinate și rotunjite la margini pentru echilibru estetic.

www.tecade.ro
Tecade - scaun romantic

Jilț romantic
Niciun fotoliu, oricât de luxos, nu poate concura romantismul acestui prototip realizat de cei de la Tecade – un scaun fantezie folosit atât ca mobilier, cât și ca discretă sursă de iluminare. Şezutul este creat din resturi lemnoase rămase de la activitatea atelierului, tăiate geometric în formă de cuburi și turnate într-o soluție de silicon cu aspect rășinos. Spătarul se compune din câteva bucăți de lemn îmbinate romantic cu sfoară.

www.tecade.ro
Tecade - lemn cu aspect de piatră. Sau invers?

www.tecade.ro
Tecade - detaliu masa Stânci

Măsuța din lemn… de piatră!
Lemnul poate lua aspect de piatră, dacă știi să-l finisezi. Măsuța din imagine e denumită Măsuță Stânci, pentru că imită o piesă din mobilier formată din plăci de piatră bine șlefuite și așezate unele peste altele cu ceva îndemânare artistică. Nu e o simplă etajare a plăcilor (care nici măcar nu sunt din piatră, ci din lemn), ci o mică vrajă echilibristică. Masa e decupată chiar pe mijloc, iar laturile sunt inegale, special pentru a intriga vizual. Ce ziceți de un asemenea efect?

Publicitate
Publicitate