Trei stiluri de mobilier outdoor în România

Au mai rămas câteva săptămâni de vreme frumoasă, ideală pentru petrecut afară, în spațiul curții. Să recapitulăm cele trei stiluri de mobilier outdoor disponibile în România, cu exemple concrete și imagini pe măsură!

 +10
Rattan, lemn sau fier forjat? Mavis.ro
  |  

Mobilă outdoor din împletituri

Generic, acest gen de mobilier este cunoscut sub denumirea de rattan, deși împletiturile sunt fie din răchită, fie palmier și chiar din fibre de polietilenă. Mobilierul outdoor de rattan este foarte confortabil și are un efect vizual de milioane. Arată ca un living în aer liber, datorită împletiturilor și pernelor de diferite modele. Însă, mobilierul de rattan nu prea rezistă la intemperii. Se poate folosi în zilele călduroase, senine, dar nu face față ploii, astfel că se recomandă folosirea lui pe terase acoperite. Dă bine chiar și ca set de mobilier indoor, în balcoane închise sau pentru amenajarea holului.

Calitățile mobilierului outdoor din rattan:
•    Greutate redusă
•    Ușor de mutat
•    Se curăță foarte simplu
•    Rezistent la murdărire

 +10 www.rattan.ro Un set modern și plin de șarm din rattan

 +10 www.exquisitemob.ro Set de scaune și masă din rattan

 +10 www.mobexpert.ro Model de balansoar outdoor: un fotoliu care se leagănă plăcut

 

Mobilă outdoor din lemn

În România, reprezentativ pentru mobilierul outdoor este lemnul. Cele mai multe curți private dispun de mese și bănci din lemn masiv, un material ecologic și natural, ușor de integrat estetic spațiilor românești atât clasice, cât și moderne. Fie că vorbim de seturi de bănci cu mese sau de scaune și șezlonguri, mobila outdoor din lemn are un design simplu și pitoresc.

Calitățile mobilierului outdoor din lemn:
•    Rezistent
•    Durată lungă de viață
•    Ecologic și natural
•    Design variat

 +10 www.bucinmob.ro Colecția Arthur din lemn masiv

 +10 www.bucinmob.ro Set de masă și bănci Clara

 +10 www.bucinmob.ro Şezlong Zen de la BucinMob

 

Mobilă outdoor din fier forjat

Acest stil de mobilier pentru grădini este sofisticat și destul de costisitor, fierul forjat fiind unul dintre cele mai scumpe materiale de lucru. Se potrivește curților aflate în căutarea unei atmosfere romantice, clasice, tradiționale. Cam greu de amenajat o curte modernă cu mobilier din fier forjat. Designul poate varia de la linii simple până la forme rotunjite, amintind de strălucirea stilului baroc. Obligatorii sunt accesoriile - adică pernuțe și salteluțe care să facă folosirea acestui mobilier foarte confortabilă. Principalul dezavantaj ține de reacția fierului forjat în condiții meteo nefavorabile - la ploaie și ninsoare, acest material ruginește.

Calitățile mobilei outdoor din fier forjat:
•    Estetică deosebită
•    Rezistență în timp
•    Varietatea inepuizabilă a designului

 +10 www.artofer.ro Fier forjat și design românesc

 +10 www.mobilierdefier.ro Colecția Antibes, disponibilă în România

 +10 www.mavis.ro O canapea inspirată de opulența regală de altădată


spoga+gafa: cele mai spectaculoase noutăți outdoor

Revista Magmob este prezentă la târgul spoga+gafa 2016 din Köln, prin persoana redactorului șef Zilahi Imre. Vă aducem noutăți despre ce s-a mai inventat prin lume în materie de spații outdoor, de la iluminare până la gătit în aer liber.

 

 

 +8
Spoga+Gafa 2016: yuhu! Atmosferă de vacanță
  |  

E nebunie zilele astea la Köln, în Germania. Târgul Spoga+Gafa este cel mai mare eveniment outdoor din lume, deci numărul expozanților și al vizitatorilor este copleșitor. Dar nici spațiul de desfășurare a târgului nu se lasă mai prejos - toate cele 11 hale de la interior au fost ocupate până la refuz.Am putea numi târgul Spoga+Gafa un eveniment interactiv, în care mobilierul prezentat e pus la treabă, nu întins la vedere și cam atât. În toate cele 11 hale ale spațiului expozițional se lucrează, se construiește, se irigă, se gătește. Americanii sunt cei mai tari pe segmentul barbecue, cu adevărate laboratoare de gătit în aer liber. Nici vorbă de vreun grătar care doar să coacă carnea - astea de la târgul Spoga+Gafa știu să prepare sosuri, legume, sunt dotate cu mici cămări pentru veselă, și chiar mici frigidere pentru păstrarea băuturii. Sunt dotate și cu spații de păstrare a grătarelor la temperatura optimă de consum.

 +8 MagMob Spoga +Gafa 2016: grătar ultraperformant

 +8 MagMob Spoga+Gafa 2016: grătar la preț SF

 +8 MagMob Demonstrații culinare la Spoga + Gafa 2016

Zona de barbecue la Spoga+Gafa arată ca un mare laborator de experimente culinare. Se gătește foarte mult, foarte bine pentru a se pune în valoare fiecare superputere a echipamentelor și sistemelor de tip barbecue.

 +8 MagMob Spoga+Gafa 2016: mobilă elegantă pentru grădină și terasă

 +8 MagMob Spoga+Gafa 2016: pat și canapea într-o singură piesă

Tot ce înseamnă inovație în materie outdoor se lansează la Spoga+Gafa, zilele astea. Ce ne-a uimit pe noi deocamdată: o canapea din piele naturală, tratată în așa fel încât poate rezista oricăror intemperii: îngheț, ploaie, ninsoare și călduri excesive. Se poate folosi în spațiile outdoor, în vecinătatea unui grătar electric.

 +8 MagMob Spoga+Gafa 2016: canapea din piele, tratată pentru intemperii

Ca mobilier, de la Spoga+Gafa lipsește rattanul. În schimb, predomină producătorii chinezi cu echipamente outdoor din plastic și metal. Deocamdată, atât. Ne auzim mai târziu.

 +8 MagMob Ecologic și practic: garajul pentru bicicletă


Metal Creativ: mobilă BRODATĂ!

Mobilierul echipei Metal Creativ reprezintă un mix de frumusețe, rezistență și funcționalitate, combinat cu motive tradiționale, mobilier industrial vintage, casete din tablă perforată pentru placări de pereți și tavane. Acest mobilier outdoor este practic și estetic.

 +4
Mobilă outdoor, ultrarezistentă și ultraTRADIŢIONALĂ! Metal-creativ.ro
  |  

CINE: Echipa de la Metal Creativ reprezintă un grup de producători de mobilă din metal care s-au gândit să își BRODEZE piesele! Cu motive tradiționale, din arta populară românească!


CUM: Fiecare piesă reprezintă o piesă meticulos realizată, îmbinând tehnologia modernă cu metode tradiționale de lucru. Metalul se debitează pe mașina specială cu laser sau plasmă, folosind tehnici avansate de calculator pentru a surprinde toate detaliile artistice. Produsele debitate se acoperă cu grund și vopsea în câmp electrostatic (vopsire la cuptor) pentru a obține un finisaj cu aspect durabil, rezistent la intemperii.


Banca tradițională DOR

Banca DOR este unică, ca și numele ei. Ce o face așa specială? Faptul că echipa Metal Creativ a cusut cu lână de diferite culori motivele tradiționale românești. Banca DOR poate fi amplasată ca obiect decorativ în orice soi de spațiu public sau privat, având rolul de a îmbogăți atmosfera. Modelul ales, roșu cu negru pe fond alb, este un model tradițional românesc din zona Moldovei.

 +4 www.metal-creativ.ro Banca DOR, din dor de tradiție

 

Setul tradițional

Echipa de la Metal Creativ a creat acest set din oțele pentru spații moderne și elegante, motivele tradiționale fiind reinterpretate în piese actuale. Setul este compus dintr-o masă, două bănci și un scaun. Piesele de mobilier sunt realizate din tablă perforată, vopsită în câmp electrostatic, pe care sunt cusute manual motive tradiționale românești.

 +4 www.metal-creativ.ro Set tradițional: masă și bănci ușor de folosit indoor și outdoor


Banca Urban

Banca Urban a fost confecționată din tablă perforată, vopsită în câmp electrostatic cu vopsea hummer cupru. Echipa Metal Creativ ne-a explicat că proprietățile mecanice și chimice, precum și caracteristicile sale optice, fac ca tabla perforată din oțel să fie un material ideal pentru producția de mobilier.

 +4 www.metal-creativ.ro Banca URBAN: broderie în metal


S-a inventat cel mai inteligent șezlong!

Cel mai inteligent șezlong pentru piscină este denumit Remmus și costă 45,000 dolari. Prețul se justifică prin prisma materialelor, dar mai ales a gadgeturilor și funcției sale de mișcare ce asigură un bronz uniform.

 +3
Şezlongul Remmus este creația designerului finlandez Tapio Antilla - Remmus.fi
  |  

Şezlongul Remmus are capacitatea de a se roti la 360 de grade, permițând norocosului proprietar să își schimbe poziția de plajă în funcție de soare. Nu mai e nevoie ca omul să se ridice și să mute șezlongul după soare - șezlongul este prevăzut cu un sistem rotativ ce-l face să urmărească astrul solar, modificându-și poziția ușor și des.

 +3 www.remmus.fi Şezlongul Remmus permite rotirea rapidă, printr-o apăsare de buton

Şezlongul Remmus este mai mult decât un scaun de stat la plajă, fiind prevăzut cu funcții moderne: stație de încărcare a telefonului mobil, sistem LED pentru iluminare, minifrigider pentru păstrarea băuturilor răcoritoare. Toate acestea sunt integrate bazei din lemn pe care șezlongul Remmus este amplasat, devenind o adevărată platformă pentru relaxare în stil  modern.

 +3 www.remmus.fi Şezlongul Remmus, printre cele mai de lux piese de mobilă outdoor

Şezlongul Remmus dispune de măsuță de lucru pentru tabletă, foarte la îndemâna celor ce nu se pot rupe complet de job; spătarul are un design ergonomic și ajustabil printr-o simplă apăsare de buton. Şi dacă tot vorbim de butoane, există unul și pentru a chema un chelner - în cazul în care vorbim de amplasarea șezlongului Remmus în spații HoReCa. Surpriza totală: șezlongul Remmus dispune inclusiv de sistem de răcorire a aerului din jur, prin pulverizatoare de apă. Este un șezlong de lux, creat pentru iahturi, vile și plaje private.


Sambra: șezlonguri outdoor de efect!

Pentru că tot e vară afară și visați cu ochii deschiși la relaxare pe șezlong, la piscină sau într-o curte verde, vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante modele de mobilă outdoor de la Sambra.

 +5
Clipe de răsfăț outdoor - Sambra.ro
  |  

Fie că suntem pentru o persoană, pentru cupluri sau chiar pentru grupurile de prieteni, fie că sunt de formă ovală sau dreptunghiulară, toate modelele de șezlong de la Sambra sunt din rattan de diverse culori, astfel că fiecare client își poate alege produsul inclusiv în funcție de nuanța care se potrivește spațiului său outdoor. Același model de șezlong este disponibil în mai multe nuanțe de culoare în ce privește împletitura de rattan.

Model Sambra SL 109 este un șezlong destinat clipelor de relaxare în grup. Forma ovală alungită îl recomandă ca și canapea, deși pernele asigură suficient confort încât să stați comod la plajă. Pernele șezlongului Sambra sunt dehusabile și detașabile, fiind confecționate din burete multistratificat.

 +5 www.sambra.ro Şezlong Sambra 109 din rattan. Pentru prieteni

Model Sambra SL 108 este mai mult decât un șezlong - este un pat matrimonial mutat cu tot cu baldachin în spații outdoor private sau HoReCa. Cele două saltele sunt separate și se acționează individual, asigurând mai multe poziții de stat confortabil la plajă. Structura de aluminiu a șezlongului matrimonial este îmbrăcată în rattan.

 +5 www.sambra.ro Şezlong Sambra 108 din rattan. Pentru romantici

Model Sambra SL 112 a fost conceput pentru spațiile outdoor cu piscină și reprezintă o piesă clasică de mobilier destinat orelor de plajă. Salteaua albă este îmbrăcată în husă ușor de scos și spălat, iar structura din aluminiu este acoperită cu împletitură de rattan.

 +5 www.sambra.ro Şezlong Sambra 112 din rattan. Pentru un bronz de lux

Model Samba SL 114 reprezintă un șezlong vesel, de familie, unde se pot strânge mai multe persoane pentru a juca cărți, a savura un cocteil și a conversa sub căldura soarelui. Datorită designului luxos, acest șezlong din rattan poate fi folosit și ca o canapeluță cochetă într-o curte lipsită de piscină.

 +5 www.sambra.ro Şezlong Sambra 114 din rattan. Stil canapeluță