Icon Wood – parchet pentru situații neobișnuite

Parchetul nu e chiar pentru orice încăpere a casei, se zice. Cei de la Icon Wood explică faptul că un parchet de calitate și bine întreținut își poate găsi cu ușurință loc în oricare dintre încăperile așa zise interzise la parchet – cele cu umiditate ridicată și cu trafic intens.

 +4
Baie, bucătărie și case în care locuiesc animale de companie/Iconicwood.ro
  |  

Cei de la Icon Wood au o colecție completă de parchet pentru întreaga casă – nu doar dormitoare, hol și living, ci și bucătărie, baie și case în care locuiesc animale energice de companie. În baie, Icon Wood recomandă parchetul din esențe de lemn exotic, care rezistă foarte bine la condiții de abur și stropi. Nici colecțiile de parchet din stejar european nu sunt mai prejos, aceste două materiale fiind de regulă cele mai potrivite în baie. Cu câteva condiții minime: stropii de apă să fie șterși după folosirea băii, parchetul să fie montat de o echipă de profesioniști, baia să dispună de un sistem bun de ventilație. +4 www.iconicwood.ro

În bucătărie, Icon Wood recomandă iarăși parchetul de lemn; dispune în portofoliul său de produse special destinate acestei încăperi. Parchetul se potrivește bucătăriei la fel de bine ca oricărei alte încăperi, asigurând continuitate estetică, mai ales în cazul bucătăriilor integrate livingului. Totuși, câteva reguli trebuie respectate: parchetul din bucătărie cu finisaj pe bază de ulei trebuie lăcuit cam de două ori pe an, ca regulă de menținere a calității sale, petele de la gătitul și spălatul vaselor trebuie îndepărtate la finalul fiecărei zile, o lavetă umezită cu apă este instrumentul cel mai bun, în locul substanțelor care pot ataca parchetul din lemn. +4 www.iconicwood.ro

Iconic Wood dispune și de o colecție de parchet rezistent la zgârieturile animalelor de companie. Pisică sau câine, micile urme lăsate de gheruțe sunt inevitabile, iar pentru evitarea lor merită ales un parchet de calitate.  +4 www.iconicwood.ro


Galeria 98: mix de clasic și modern în baie

Se tot vorbește astăzi de mobilier personalizat, de personalizarea unei încăperi sau alteia. Dar ce înseamnă personalizare? Din punct de vedere practic, înseamnă mobilier care să se adapteze cerințelor spațiale ale încăperii, dar din punct de vedere estetic, termenul este prost înțeles.

 +9
Cum să personalizezi baia cu adevărat/Galeria98.ro
  |  

Cei mai mulți români (producători/furnizori de mobilier dar și clienți) consideră că mobila personalizată este cea al cărei aspect e decis de bunul (sau prostul) gust al cumpărătorului. Din păcate, trăim încă într-o societate mult prea puțin educată estetic pentru a fi capabili să nimerim cu adevărat acel mix magic de forme și culori care să facă din mobila pe comandă una frumoasă. Deci deocamdată cei care personalizează mobilier pe criteriile estetice ale clientului fac mobila la comandă, nu o personalizează.

Mobila personalizată este, din punct de vedere al aspectului, acel gen de mobilă care dă viață încăperii, care impune un stil recognoscibil și se afirmă prin originalitate și farmec desăvârșit – este acel tip de mobilă pe care nu o uiți prea curând. Vă arătăm în cele ce urmează câteva exemple de mobilier pentru baie ce face legătura între stilul clasic și cel modern, păstrând o notă de unicitate absolut necesară celor dornici să locuiască în case primitoare.

Galeria 98 este un magazin deschis în Piatra Neamț, specializat în mobilierul contemporan, dar cu tușe clasice – patine, finisaj antichizat, forme baroce sau decoruri romantice. Piesele destinate băii sunt încadrate în mai multe colecții, dar păstrează toate același farmec al confortului clasic.

 +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.roCorpurile pentru lavoar, dulapurile și consolele de baie de la Galeria 98 îmbină în stil minunat culori pastel, forme baroce și finisaje moderne, potrivindu-se de minune lavoarelor oricât de contemporane.

 +9 www.galeria98.roConsola de baie de la Galeria 98 poate părea un concept nou pentru români, fiind chiar exact ceea ce spune numele – o consolă șic pe care se așază chiuveta și deasupra căreia se potrivește chiuveta de baie. E cert, consola de baie e potrivită pentru băile spațioase, căci spațiul de sub chiuvetă nu permite depozitarea elementelor ce stau de regulă ascunse în sertarul/dulapul de sub chiuvetă.

 +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.roDulapurile de baie de la Galeria 98 sunt variate ca dimensiuni, forme, culori și decoruri, unele dintre ele amintind mai puternic de epoca strălucitoare a barocului; altele au design modern și doar micile detalii decorative sunt de inspirație clasică.

 +9 www.galeria98.roMaterialele mobilierului de baie de la Galeria 98 sunt lemnul masiv și sticla. Calitatea acestor piese se reflectă în preț, dar țineți seama că mobilierul scump costă în realitate mai puțin decât mobila... ieftină.
 


Trei modele originale de mobilă pentru baie

Mobili Casa a fost înființată în anul 2008 și încă de la început a comercializat mobilier cu ajutorul internetului. Afacerea a mers foarte bine, iar colecțiile de mobilier propuse românilor au crescut ca număr, impresionând în special prin inovație la nivelul designului.

 +4
Mobilier de baie, simplu de cumpărat online/Mobilicasa.ro
  |  

Chiar și mobilierul pentru baie se poate vinde online. Mobili Casa deține o galerie generoasă de modele de mobilă pentru baie, accentul căzând în special pe soluții pentru încăperi nu prea generoase din punctul de vedere al suprafeței. De la dulapurile suspendate până la mobilier de tip corp, orice soluție este salutară pentru a păstra ordinea în baie fără a te priva de toate produsele cosmetice de care ai nevoie.

 +4 www.mobilicasa.roDakota este un model de mobilier suspendat, dar adunat pe un singur perete, ceea ce-l face eficient. Chiuveta este înconjurată de două corpuri de dulapuri, și cu uși, și cu polițe la vedere, iar sub oglinda de neînlocuit se ascunde un dulăpior tipic de medicamente.

 +4 www.mobilicasa.roSummer este un model mai puțin clasic, extrem de aerisit din punct de vedere vizual, dar cu piesele de mobilier răsfirate pe mai mulți pereți ai băii. Forma dulapului de sub chiuvetă are un design interesant, cu blatul suspendat, în plan paralel cu blatul inferior, deasupra căruia spațiul de depozitare e generos.

 +4 www.mobilicasa.roOscar este o propunere de tip compact, pentru cei care nu vor să sacrifice niciun centimetru din spațiul de depozitare al băii. Peretele chiuvetei este astfel completat pe întregime cu corpuri suple, dar înalte și adânci, oferind soluția ideală pentru o baie mică, dar dotată cu de toate.

Cu Mobili Casa marele avantaj este timpul câștigat: alegi piesele online și nu mai pierzi vremea, alergând prin magazine.


Trei modele de robinet de senzație

Știți zicala „micile detalii fac diferența”? Este cum nu se poate de adevărat mai ales în domeniul amenajărilor interioare, acolo unde accesoriile și culoarea de accent impun de fapt întreaga atmosferă a spațiului. Azi, despre baie!

 +5
Cum să dai personalitate băii tale/Tempini.ro
  |  

Sau despre accesoriile din baie. E incredibil cât de importantă e spre exemplu alegerea modelului de robinet pentru chiuvetă sau cadă. În funcție de stilul robinetului, de design și finisaj poți da băii un accent definitoriu pentru stilul pe care-l dorești. De la industrial la retro, magazinul Tempini din Timișoara îți poate pune la dispoziție o gamă întreagă de modele. +5 www.tempini.ro

Reprezentanții Tempini recomandă modelele de robinete celor dornici de un strop de rafinament, dar dincolo de design, aceste produse sunt concepute cu grijă față de mediul înconjurător. Acoperă toată gama de nevoi în ce privește modul de amplasare, încadrându-se în categoriile de montaj free standing, în perete și încastrat.

Hermes Elle de la Tempini este un model de robinet de duș, stil retro, dar cu accente moderne – finisajul argintiu/oglindă. Mânerul are poziția de deschis/închis, iar reglarea temperaturii apei se face de la robinetul unic al modelului. Simplu, elegant, eficace. +5 www.tempini.ro

Belmondo este tot un model de robinet pentru duș, dar cu totul altfel conceput. Accentele moderne se recunosc în existența celor două elemente de reglare a temperaturii apei. Capătul de duș este o inovație, întreg designul sugerând un vechi model de telefon fix. +5 www.tempini.ro

Unica este un robinet pentru chiuvetă, extrem de simplu dotat, dar pe atât de rafinat conceput sub aspectul designului. Un singur mâner rezolvă atât deschiderea/închiderea apei, cât și reglarea temperaturii apei, în vreme ce capătul înalt amintește de stilul romantic. Absolut UNIC cu adevărat este modelul estetic împletit, care atrage imediat atenția. +5 www.tempini.ro
Tempini International este o afacere de familie de aproape o sută de ani din Italia, devenită între timp un brand de succes. Frații Tempini au deschis un punct de lucru în România la Timișoara, unde au reușit să ofere clienților români exact ceea ce oferă și celor italieni: produse de calitate, realizate cu pasiune.
 


Neakaisa: lavoare atipice pentru baie

Baia e una dintre încăperile casei cele mai reduse ca suprafață, dar nu asta e principala provocare, ci felul în care o poți cu adevărat personaliza. În ce privește variantele de mobilare, ai de ales cel mult între cabină de duș sau cadă; în rest, piesele sunt prestabilite. Contează doar modelele alese.

 +5
Lavoarul de baie poate schimba atmosfera/Neakaisa.ro
  |  

Și aici libertatea de alegere e oarecum limitată de o ofertă destul de săracă. Vasul de WC nu prea are cum să contribuie decisiv la personalizarea băii, în schimb, chiuveta poate juca rolul vedetei. Neakaisa, un magazin online din România, vine cu propuneri destul de interesante. Vă arătăm trei modele de lavoar pentru baie, chiar ieșite din tipare.

Rune Symbol este un lavoar de baie cu aspect tribal, mai puțin obișnuit în România, dar cu atât mai bine-venit. Forma este perfect rotundă, iar finisajul este în relief, având model geometric tridimensional; cromatica este de asemenea mai puțin obișnuită, într-o combinație neutră de tonuri pământii. Se montează direct pe blat. +5 www.neakaisa.ro

Rune Diamond reprezintă un model la fel de interesant, dar din alt punct de vedere. Are ca sursă de inspirație forma fațetată a unui diamant, de unde și numele, dar acest detaliu este folosit nu pe exteriorul lavoarului, ci pe interiorul lui, sub forma unui finisaj în formă de romb, ducând la un design spectaculos. Evident, nici culoarea nu putea fi una banală – s-a optat pentru un negru sângeriu. +5 www.neakaisa.ro +5 www.neakaisa.ro

Rune Magna de la Neakaisa face trecerea la un cu totul alt tip de lavoare pentru baie. Forma e cu totul atipică, nici rotundă, nici dreptunghiulară, ci ovală, cu margini aparent răsfrânte, efect obținut prin combinația cromatică – interiorul e alb, exteriorul e negru. Există și o variantă cromatică chiar mai neobișnuită pentru acest model – un roșu aprins. +5 www.neakaisa.ro
Oricare dintre aceste modele e acel ceva de care orice baie are nevoie pentru a deveni cu adevărat un spațiu original și plăcut. Prețurile sunt accesibile.