Lemnivor – mobilă cu farmec țărănesc

Dacă mobila de serie nu e pe placul vostru, dacă sunteți în căutarea unor piese de mobilier atipice, dacă doriți materiale de calitate, există o groază de mici ateliere de tâmplărie gata să răspundă căutărilor voastre. Printre ele, Lemnivor.

 +7
Mici piese de mobilier care schimbă atmosfera casei/Lemnivor.ro
  |  

Lemnivor este un atelier de obiecte din lemn reciclat, înființat în 2010 din dorința de a salva bucățile de lemn destinate în general distrugerii. S-a pornit cu confecționarea de mici obiecte originale din lemn – primul fiind un bol dintr-o bucată de lemn de dud. Au urmat alte obiecte interesante, precum coperte de carte, accesorii decorative și chiar mobilier. Astăzi, colecția de mobilier de la Lemnivor cuprinde câteva piese cochete și pline de farmec rural, sub forma taburetelor și a seturilor de masă cu scaune. Sunt chiar simpatice!

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro Setul de măsuță cu scăunele Lemnivor e creat special pentru cei mici. Materialele corespund criteriilor pentru mobila destinată copiilor – lac pe bază de apă și ulei mineral pentru finisaj, lemn de fag decorat prin pirogravare. Acest set e rezistent, și în același timp jucăuș, fiind de folosit atât indoor, cât și outdoor.

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro Taburetul țărănesc Lemnivor e disponibil în două variante de design și materiale – cu picioare curbate spre interior, respectiv cu picioare curbate spre exterior. Diferă și lemnul: poate fi din esență de nuc, respectiv din esență de salcâm melifler cu picioare din păducel și liană. Taburetul țărănesc din lemn de nuc are decorații cu aspect etno, obținute tot prin pirogravare.

 +7 www.lemnivor.ro +7 www.lemnivor.ro În fine, cutia din buștean Lemnivor e cel mai neașteptat produs din colecția de mobilier a acestui atelier. Un trunchi de tei a fost scobit pe interior cu multă migală și transformat într-o cutie cu polițe la interior. Interiorul – îmbrăcat în piele. Iar ca totul să aibă și mai mult mister, s-a adăugat un capac din lemn de salcâm, finisat cu lac pe bază de apă. Dimensiunile și robustețea fac din această cutie un eventual taburet atipic pentru casele amenajate în stil rustic.
Felicitări, Lemnivor!


Von Lorch Design – calorifere TAPIȚATE

După ce zeci de ani caloriferul a fost cel mai bun prieten al casei pe durata anotimpului rece, am ajuns să recunoaștem că aspectul lui ne cam încurcă. Tot mai mulți furnizori de calorifere caută soluții de înfrumusețare a acestui element, iar unele dintre propuneri sunt chiar interesante.

 +4
Calorifere de nerecunoscut/Calorifere-decorative.com
  |  

Ce ziceți de un model de calorifer camuflat sub forma unui element decorativ de perete? Cei de la Von Lorch Design pun pe piața din România un produs revoluționar: caloriferul tapițat! Este îmbrăcat în material textil, astfel încât să nu-l poți recunoaște în nici o sută de ani – vorba vine. În realitate, caloriferul acesta de la Von Lorch Design este unul din aluminiu, îmbrăcat într-un material compus din lână naturală (90%) și nailon (10%). Evident, cromatica este una variată, clientul putând alege culoarea care să se potrivească cu mobilierul camerei în care urmează a fi amplasat radiatorul.

Forma caloriferului tapițat de la Von Lorch Design reprezintă de asemenea un pas înainte. Se poartă formele subțiri, suple, dreptunghiulare, dar cu adevărat interesantă este forma perfect rotundă, care lasă impresia unui obiect pur decorativ pentru perete. Fiecare dintre modelele de calorifere tapițate are o garanție de zece ani. +4 www.calorifere-decorative.com +4 www.calorifere-decorative.com +4 www.calorifere-decorative.com

„Conceptul urmărește evoluția textilelor care sunt transferate de la mobilier la construcție și la elementele fixe din spațiul interior.”, explică reprezentanții Von Lorch Design pe paginile de socializare, acolo unde radiatorul tapițat a fost lansat în urmă cu patru săptămâni. Absolut interesant!


Romantic Home – taburete atipice din Grecia

Pentru cei care apreciază stilul romantic din amenajările interioare există un magazin în București care vinde piese de mobilier, accesorii decorative și textile pentru casă aduse tocmai din Grecia. Unele dintre piesele de mobilier sunt mai puțin obișnuite pentru casele românilor.

 +7
Stilul romantic în interpretarea grecilor/Romantic-home.ro
  |  

Spre exemplu, taburetul! Modelele de taburete disponibile la Romantic Home sunt cu totul diferite de cele din majoritatea magazinelor din România. Au alte forme și pot trece chiar în categoria banchetelor. Joacă rolul unor piese vedete, menite să atragă și rețină imediat atenția.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roBlue Gold este un model de taburet cu adevărat romantic prin combinația cromatică – albastru cu auriu, și suplețea designului. Are nu doar aspectul unei lăzi, ci și funcția ei, fiind în același timp taburet și loc de depozitare. Blue Gold este confecționat din lemn îmbrăcat în catifea sintetică, iar picioarele metalice sunt din fier.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roGrey este o reinterpretare a taburetului de mai sus, păstrând funcțiile, dar schimbând forma și accesoriile. Creat sub forma unei banchete, Grey are marginile rotunjite pentru a fi în armonie cu sistemul de roți industriale, creând impresia unei piese de mobilier simplu de mutat oriunde în casă.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roNatural Beige reprezintă al treilea model de taburet tip banchetă, de data asta cu ceva tușe minimaliste ca design. Are o formă clasică, de banchetă cu spătar, iar picioarele din lemn o încadrează stilului romantic, conferindu-i un aspect cald, tihnit. Grație spătarului este poate și cea mai comodă variante de taburet dintre cele prezentate.

Magazinul Romantic Home se găsește în București, dar este un magazin cu vânzare online. Transportul este gratuit pentru produsele în valoare de peste 350 de lei, iar politica de retur acordă clientului dreptul de a se răzgândi asupra produsului în termen de 14 zile. Absolut toate produsele sunt aduse din Grecia.


DecoDepot – mobilă decorativă în stil rustic

Cine iubește atmosfera de vacanță o poate avea și acasă. Orice interior poate fi amenajat în așa fel încât locuința, fie că e la curteă, fie în bloc, să îi dea zilnic impresia unei case de vacanță. Una dintre soluții e mobila decorativă în tușe rustice.

 +5
Un pic de stil rustic sub formă de trei piese decorative/DecoDepot.ro
  |  

La DecoDepot găsiți nenumărate piese de mobilier care prin material și design aduc în casele voastre impresia de vacanță, de tihnă, de confort. DecoDepot este un magazin de mobilă și decorațiuni din Brașov, produsele putând fi inclusiv comandate online.
Vă arătăm trei piese simple, dar de efect, pentru o locuință în care să vă simțiți ca-n concediu:

 +5 www.decodepot.ro +5 www.decodepot.roDulap pentru sticle – o piesă adorabilă de la DecoDepot, de dimensiuni modeste (110x70x35) realizată din lemn masiv, ideală pentru zona de dining sau pentru living. Spațiile de sticlă sunt realizate atipic, fermecător, și sunt și numeroase; 30 de sticle se pot depozita în acest dulap. Sertarul e practic, căci puteți ține înăuntru instrumentele pentru deschiderea sticlelor.

 +5 www.decodepot.roMasa în stil clasic are un aspect rustic ca la carte, dar și calități care o încadrează aceluiași stil: este rezistentă și suficient de trainică încât să poată fi transmisă de la o generație la alta. Material: lemnul de brad; clienții pot opta și pentru acest model realizat din lemn de stejar. Și dimensiunile standard (160x90cm) se pot personaliza la cerere.

 +5 www.decodepot.roPolița de perete de la DecoDepot reprezintă o un accesoriu decorativ cu design original. Polița este prinsă pe un suport metalic care imită rama unei fotografii și are elemente de prindere pe perete. Deci orice ați pune pe poliță – de la flori până la veselă sau cărți – devine o mică piesă decorativă de perete.
Sub deviza „Proiectăm imaginația”, DecoDepot a lua naștere în Brașov sub forma unui magazin de decorațiuni interioare, dar cu vremea colecțiile s-au extins spre zona de accesorii interioare și mic mobilier decorativ.


Tribute – o amenajare de viitor de la Mark Oliver

Culoare, simplitate, funcționalitate și spațiu aerisit. Despre asta vorbește colecția Tribute de la Mark Oliver, o adevărată soluție de amenajare a unui spațiu modern, aerisit și primitor. Forma geometrică aflată în centrul atenției este cercul.

 +4
Sursa de inspirație: nevoia de confort și eleganță a zilelor moderne/Markoliver.studio
  |  

Tribute de la Mark Oliver reprezintă o colecție de living sau bibliotecă, poate chiar pentru biroul de acasă. Se compune dintr-o consolă, o bibliotecă și o oglindă sub forma unui element decorativ din aceeași gamă. Materialele metalice folosite, adică structura obiectelor, sunt în finisaj auriu, iar elementele din esențe lemnoase, adică polițele, pot fi personalizate de la o comandă la alta, între mai multe variante de lemn: stejar, nuc, nuanțe deschise sau dimpotrivă.

 +4 www.markoliver.studioDacă oglinda este efectiv un accesoriu decorativ inspirat de soare și razele sale, celelalte două elemente ale colecției Tribute de la Mark Oliver au funcționalități clare.

 +4 www.markoliver.studioConsola este o combinație de forme geometrice diferite: piciorul are forma unui cerc din metal auriu, sprijinit pe tălpi suple din lemn, iar blatul este unul dreptunghiular, subțire ce contribuie la impresia minimalistă a întregii piese de mobilier.

 +4 www.markoliver.studioBiblioteca Tribute de la Mark Oliver reprezintă vedeta acestei colecții, construită de data asta printr-o răsturnare a combinației de mai sus; forma principală este cea rotundă, în mijlocul căreia sunt integrate forme dreptunghiulare – polițele necesare.

Per total, colecția Tribute de la Mark Oliver este o invitație în casele viitorului, un omagiu adus spațiilor aerisite în care predomină senzația de libertate și confort modern.