Romstal: cele mai decorative calorifere

Calorifere, radiatoare, sobe chiar – toate acestea dau nu doar căldură, ci și atmosferă. Designerii din România și din afara țării au găsit deja nenumărate și uneori chiar spectaculoase soluții de a transforma impersonalul corp termic într-un accesoriu decorativ, ușor de instalat te miri pe unde.

 +4
Un calorifer invizibil - e prezent totuși sub forma unui dulap deschis cu trei rafturi/Deltastudio.ro
  |  

Cei de la Romstal pun la dispoziție corpuri termice sub forma caloriferelor în forme geometrice care mai de care.

Randa este un calorifer șic din oțel, cu bare orizontale dispuse ascendent, ce lasă impresia unui suport pentru prosoape cu nenumărate brațe. Suprafața lor e plană, contribuind la eficiența energetică. Barele verticale există pe o singură parte. Caloriferul se prinde pe perete, iar aspectul cromat are și un beneficiu practic: răspândește mai repede căldura. Stil: modern, contemporan. +4 www.romstal.ro

Kermi Icaro este o alternativă mai suplă, sub forma unei țevi șerpuitoare, tot cu aspect cromat și design funcțional și dinamic, caloriferul putând fi folosit inclusiv ca uscător de prosoape. Sistemul de prindere pe perete este așa simplu, că poate fi montat de cumpărător.  +4 www.romstal.ro

Pisa este un uscător de prosoape inspirat chiar de celebrul turn înclinat. Are formă rotundă, cu brațe eliptice, din oțel cu finisaj cromat. Designul extrem de îndrăzneț îl încadrează în stilul minimalist al băilor contemporane, dar diametrul colatoarelor cere o încăpere spațioasă.  +4 www.romstal.ro
 

Zilele ce urmează revenim cu un alt producător de astfel de calorifere cu aspect atrăgător.


Baia – trenduri internaționale

Inovația este principalul motor al industriei de mobilier din întreaga lume. Designerii caută mereu surse de inspirație pentru a crea obiecte cât mai funcționale, practice, dar și surprinzătoare din punct de vedere estetic. Iată ce nebunii se poartă în băile străinilor!

 +5
O baie cu totul specială/Behance.net
  |  

Pe plan internațional, în trend sunt obiectele sanitare cât mai fluide ca design. În special lavoarele își rescriu din rădăcină forma, rotunjind colțurile, subțiind baza și încorporând într-o singură  piesă chiar și tradiționalul blat de mască. În general, lavoarele viitorului vor fi suspendate. Chiuveta Wing, creația lui Ludovico Lombardi, surprinde perfect acest trend, oferind băii cea de toate zilele un aer somptuos, ce face neavenită prezența oricăror accesorii tipice acestei încăperi.

 +5 www.ldvc.net
Transparența totală a devenit un trend în baie. Prizma, un studio de design din Budapesta, a lansat cada din sticlă transparentă. Și chiuveta din aceeași gamă.

 +5 www.prizmastudio.com

 +5 www.prizmastudio.com
Funcționalitate maximă într-un design minimalist – chiuveta creată sub marca Laufen are forma unui tub pe care apa a săpat o denivelare ce servește de lavoar. Inedit design! Impresia vizuală e că apa urmează să dea pe din afară, realitatea e că sistemul de scurgere al chiuvetei este aproape invizibil. Pe laterale, acest lavoar are integrate dulăpioare de baie pentru prosoape și produse cosmetice.

 +5 www.behance.net
Nu uitați trendul anului 2018 în baie: radiatoare cu design atipic, ieșit din comun!


Laguna Showroom – trei chiuvete pentru băi mici

Pătrunde și în România moda de a dispune acasă de o baie de serviciu, o baie micuță separată de baia principală a casei. Baia de serviciu e, de regulă, tare restrânsă ca suprafață, compusă dintr-un lavoar și un vas de WC. Se folosește și ca baie pentru oaspeții veniți în vizită.

 +4
Lavoare inedite pentru băi micuțe/Laguna-showroom.ro
  |  

Dar pentru că acest tip de baie nu dispune de dimensiuni generoase, e nevoie să fie mobilată cu cele mai mici obiecte sanitare posibile. Laguna Showroom comercializează mai multe modele de lavoare exact pentru băile de serviciu. Spațiul este valorificat la maximum.

 +4 www.laguna-showroom.ro Lavoar Emma cu dulap
Emma Square este un model de lavoar pentru baie foarte practic și în același timp elegant. Forma dreptunghiulară cu margini rotunjite e ușor surprinzătoare prin adâncimea contrastantă cu dimensiunea totală a acestui lavoar. Iată un model îngust, ocupând puțin spațiu, dar având o adâncime confortabil!

 +4 www.laguna-showroom.ro Lavoar Architec
Architec de la Laguna Showroom e un model de lavoar pentru baie chiar atipic! Se încadrează stilului de amenajare modern, iar forma este o combinație inedită de unghiuri drepte și margini rotunjite. Tocmai această formă face lavoarul Architec ușor de folosit într-o baie oricât de mică, mai ales în colțuri.

 +4 www.laguna-showroom.ro Lavoar 1930 Series
Modelul de lavoar 1930 Series e alegerea perfectă pentru băile minuscule. Reprezintă un model de colț, de formă pentagonală, suficient de suplă pentru colțuri, dar satisfăcător de adâncă pentru folosință confortabilă.
Acestea sunt doar trei dintre modelele de lavoare pentru băi mici, de la Laguna Showroom. Alternativele sunt mai numeroase de atât.


Favi – cum să adaugi spațiu de depozitare în baie

Dacă baia ta e atât de mică încât trebuie să alegi între mașina de spălat și mobilierul pentru depozitare, nu dispera! Produsele de mobilă de la Favi vin cu soluții ce fac să încapă într-o baie atât mașina de spălat, cât și un dulap plus coșul de rufe murdare.

 +4
Colecția Versus de la Favi adaugă spații băilor mici
  |  

E vorba despre câteva produse simple, dar cu un design isteț, special creat pentru a compensa lipsa spațiului din baie. Acestea reprezintă soluții satisfăcătoare și cochete pentru a avea în baie tot ce-ți trebuie.

 +4 www.favi.ro
Dulapul pentru mașina de spălat este una dintre soluțiile propuse de Favi – un corp de mobilier ce include spații de depozitare și loc special pentru mașina de spălat. Această piesă de mobilă poartă denumirea de Versus și are aspectul unui birou. În partea deschisă este amplasată mașina de spălat, în vreme ce soluțiile pentru spălare se păstrează în dulapul integrat aceleiași piese.

 +4 www.favi.ro
Din colecția de baie Versus face baie și etajera pentru... WC. Este special concepută pentru a fi amplasată deasupra vasului de WC, și dispune atât de o poliță la vedere, cât și de un dulap suspendat, cu uși. Foarte practic pentru păstrarea articolelor de igienă.

 +4 www.favi.ro
Colecția Versus de la Favi e completată și de un dulap înalt și îngust cu numeroase spații de depozitare, închise cu uși pentru discreția articolelor de depozitat. În partea inferioară a dulapului de tip coloană este integrat și coșul de rufe murdare, cu deschidere rabatabilă.
Întreaga colecție Versus de la Favi  a fost creată cu gândul la nevoia de depozitare discretă, funcție îndeplinită deodată cu celelalte funcții de care nu te poți lipsi în baie. Materiale: pal melaminat.
 


Antonio Lupi – chiuvete aproape invizibile

Nu-i așa că v-ați săturat de monotonie în baie? După ce că băile sunt și așa cele mai mici încăperi dintr-o locuință, nici nu se poate inova prea mult într-un asemenea spațiu. Și totuși, în afara țării sunt create chiuvete dintre cele mai spectaculoase ca design și dimensiune.

 +5
Chiuvetele viitorului, atât de atipice că nu mai știi dacă sunt chiuvete sau altceva/Salonemilano.it
  |  

Antonio Lupi Design a prezentat la ediția 2018 a iSaloni Milano o colecție de modele pentru chiuvete de baie absolut spectaculoasă. De la culoare la formă și dimensiune, totul a impresionat, asigurând parcă un alt soi de viitor băilor din toată lumea. Vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante modele de chiuvete de la Antonio Lupi Design!

 +5 www.salonemilano.it Atlante by Antonio Lupi Design
Atlante este un model de chiuvetă inspirată de artă greacă străveche a colonadelor. Forma extrem de înaltă, rotundă și suplă duce cu gândul la o splendidă fântână, dar avem de-a face cu o „simplă” chiuvetă din marmură albă.

 +5 www.salonemilano.it Batigia by Antonio Lupi Design

Batigia este o chiuvetă cu adevărat de ordinul invențiilor SF – o chiuvetă integrată peretelui. Chiuveta constă într-o simplă fantă din sticlă transparentă, care pe timpul cât nu se folosește se pliază și rămâne ascunsă în zidul băii.

 +5 www.salonemilano.it Calice by Antonio Lupi Design
Calice este acel tip de chiuvetă invizibilă, perfect ascunsă cromatic zidului băii. Se pornește de la un model clasic, tradițional de chiuvetă cu picior, dar designul rescrie formele, astfel că acest picior pare scos înainte prin perete.

 +5 www.salonemilano.it Silenzio by Antonio Lupi Design
Silenzio are o denumire care își trădează sursa de inspirație. Această chiuvetă duce la obținerea unei atmosfere de liniște totală în baie, printr-un design ingenios. Se montează în peretele băii și există posibilitatea de a fi vopsită în culoare zidului, pentru ca vizual să devină o prezență invizibilă.