Disofa: trei modele neobișnuite de canapea

Pentru cei care s-au săturat de mobila de serie, de designul lipsit de personalitate și de culorile neutre, Disofa vine cu idei îndrăznețe de mobilă tapițată pentru spații private și publice. Formele, culorile și modul de execuție a acestor canapele vă vor surprinde.

 +5
Canapele și fotolii ce întrunesc criteriile designerilor de interioare/Disofa.com
  |  

Am ales de la Disofa trei produse de canapea destinate uzului în spații de tip office/horeca, adică de două ori mai rezistente și durabile în timp. Designul ușor abstract este un plus, personalizând încăpere în care acest model de mobilier este amplasat.


Lunna de la Disofa este o canapea tapițată, cu un șezut cu margini rotunjite, ce țin locul tradiționalelor brațe de canapea. Și spătarul e ușor rotunjit, ceea ce inspiră un plus de confort. Culoarea galbenă este atipică pentru o piesă de mobilier atât de masivă.  +5 www.disofa.com Canapea Lunna de la Disofa

Canapeaua Lava de la Disofa e probabil inspirată din visurile oricărei femei – e o canapea pe picioare atât de înalte, încât permite să bagi aspiratorul dedesubt fără nicio dificultate. În schimb,  șezutul li spătarul sunt atât de adânci, încât te invită numai dintr-o privire la relaxare. +5 www.disofa.com Canapeaua Lava de la Disofa

Fotoliul Lunna completează canapeaua cu același nume, având în comun cu aceasta culoarea vibrantă – de data asta, un violet – și formele masive rotunjite în mod atipic. Lunna este un fotoliu tapițat cu catifea și asamblat pe o structură rezistentă de lemn.  +5 www.disofa.com Fotoliul Lunna de la Disofa  +5 www.disofa.com
Oricare dintre aceste trei piese de mobilier schimbă complet atmosfera. Toate modelele Disofa se pot personaliza ca dimensiune și cromatic la cererea clientului.
 


Horeca: amenajări în stil minimalist

Stilul minimalist pentru spațiile HoReCa impresionează prin amestecul de confort și design contemporan. Mobila combină mai multe materiale, cromatic vorbim despre o varietate de neegalat, iar dimensiunile diferă în raport cu funcțiile fiecărei piese de mobilier.

 +5
Un stil modern, confortabil și cu accente de acasă/Pmfurniture.ro
  |  

Multifuncționalitatea este principala calitate a acestui stil. Putem lua o cameră de hotel nu extrem de întinsă ca suprafață, dar mobilată în așa fel încât nimic să nu lipsească, iar clientul să nu se simtă sufocat.
Dulapul: înalt și nu foarte adânc, ci mai degrabă îngropat în perete, ocupând cât se poate de mult din lățimea zidului. Din fericire, într-o cameră de hotel nu locuiești decât câteva zile, deci dulapul are o importanță estetică mai pregnantă decât cea funcțională și încorporează și funcția de debara sau comodă pentru lenjeria de pat  - perne și pături în plus. Design modern, ușile culisează.

 +5 www.naturlich.ro
Patul: în spațiile HoReCa este foarte important ca salteaua sa asigure maximum de confort, așa că s-a impus deja patul înalt, prevăzut uneori chiar cu saltele supraetajate sau cu protecție de saltea, un fel de minisalteluțe. Tăblia de la capul patului este un must have! Mobilierul HoReCa a transformat acest element într-unul obligatoriu, cu rol atât estetic, cât și practic, de sprijine a capului atunci când citești o carte sau te uiți la televizor.

 +5 www.idezio.ro

De cele mai multe ori, paturile din camerele de hotel și pensiuni amenajate în stil minimalist au tăblia tapițată, fie cu materiale textile, fie cu piele ecologică; se poartă tăblia foarte lată, mai lată decât patul, ca o prelungire a acestuia, devenind inclusiv corp de mobilă dotat cu noptiere sau polițe pentru accesorii decorative și cărți. Astfel, patul lasă impresia unei adevărate insule pentru odihna clientului.

 +5 www.pmfurniture.ro
Zona de relaxare este al treilea element obligatoriu al spațiilor HoReCa în stil minimalist, fie că se compune din măsuță și fotoliu, fie reprezintă un corp de mobilă cu rol de birou sau toaletă pentru doamne. Hotelurile și pensiunile care se respectă asigură separat zona de relaxare de cea de office. În stilul mininalist, vorbim despre o măsuță uneori rotundă, alteori dreptunghiulară, dar de dimensiuni reduse și cu un design ergonomic, în combinație cu un fotoliu modern, tapițat și cât se poate de îndrăzneț sub aspect cromatic, care să asigure confort sporit indiferent de activitate – lectură, conversație, privit la televizor.

 +5 www.idezio.ro
 


Old Wood – nu aruncați mobila bunicilor!

Câți dintre noi nu am aruncat pur și simplu mobila bunicilor? Ei bine, nu toți românii au făcut asemenea neghiobie. Unii dintre ei au dat-o jos din pod, au recondiționat-o și vopsit-o în zeci de variante decorative și... au vândut-o pe ceva bani unor proprietari de pensiuni turistice.

 +3
Ceea ce ar arunca azi un tânăr poate deveni piesă de rezistență într-o cameră de hotel în care nu-și permite să se cazeze/Old-wood.ro
  |  

Pe de altă parte, s-au înmulțit în ultima vreme micile (sau chiar marile) ateliere de mobilier, unde principala resursă materială o reprezintă lemnul și fierul refolosite. Iar stilurile care folosesc cel mai adesea materiale recuperate sunt cel rustic, cel etno, cel vintage și cel industrial – tot mai bine reprezentate la nivelul producătorilor de mobilă din România.


Old Wood este un producător de mobilă din România, specializat exclusiv în recuperarea, refolosirea și comercializarea materialului lemnos provenit de la construcții vechi demolate. Nicio bucată de lemn sănătos nu se pierde, totul este restaurat și folosit apoi ca element al unei piese de mobilier pentru casă și grădină. Cele mai inedite sunt mobilele pentru baie – rame de oglinzi din lemn foarte vechi, dulăpioare din lemnul tocurilor de ferestre vechi de o sută de ani, etajere din lemn de construcție restaurat.

 +3 www.old-wood.ro O veche ramă de fereastră a scăpat de foc, ascunzându-se... în baie!

 +3 www.old-wood.ro O masă de dining din cale afară de robustă și plină de povești
Old Wood este renumit în rândul producătorilor de mobilă din industria HoReCa, grație meselor pentru zona de restaurant, dar și a zonei de bar/terasă. Materiale: lemn de stejar, brad sau cireș. Paturile sunt masive, construite în stilul rustic.


Cabana Les Anges a câștigat trofeul World Ski 2017

World Ski Award este un premiu care se acordă pe baza voturilor turiștilor schiori. În anul 2017, cea mai frumoasă și primitoare cabană de munte a fost desemnată Les Anges din Zermatt, Elveția. Ospitalitatea a fost principalul criteriu de alegere.

 +4
Les Anges, o cabană de munte pe gustul turiștilor/Elysiancollection.com
  |  

Cabana Les Anges a beneficiat de expertiza și conceptul arhitectului de interioare Magali de Tscharner. Amplasată într-o zonă muntoasă splendidă, a speculat la maximum avantajul priveliștilor, dar și materialul de lucru – lemnul. De reținut: pentru cabana Les Anges s-a folosit din plin lemn recondiționat. Se întinde pe trei etaje, oferind cazare pentru 14 persoane, în șapte camere matrimoniale.  Cu ajutorul ferestrelor foarte mari, decorul natural al zonei a fost integrat decorului de la interior.

 +4 www.elysiancollection.com
Stilul de design este un amestec de contemporan cu rustic, având lemnul și decorațiunile alpine în rol de vedete principale. Cromatic, nu s-a ieșit din tipare: alb și roșu, combinate cu nuanța naturală a lemnului, cu efectul unei camere foarte calde. În cabana Les Anges, mobilierul are un design minimalist, și funcții actuale – micul spațiu de birou este camuflat sub forma unui corp ultrasimplu din lemn, prevăzut cu două taburete. Calitatea desăvârșită a accesoriilor textile, de la draperii până la tapițeria fotoliilor sau lenjeria intimă de pat, asigură atmosfera primitoare a camerei, iar ferestrele enorme ce dau spre balcon transformă priveliștea muntoasă într-o adevărată atracție decorativă.

 +4 www.elysiancollection.com

 +4 www.elysiancollection.com
 


Hotel Mizukami: camere plutitoare

Pentru că deja s-a inventat cam totul în materie de confort, o companie japoneză a decis să șocheze într-un alt aspect – conceptul de cazare. Așa că a inventat un soi de camere de hotel, de sine stătătoare, care plutesc toată noaptea pe ocean, programate spre o anume destinație.

S-au inventat camerele de hotel de sine stătătoare. De fapt, plutitoare / Mirror.co.uk
  |  

Sub denumirea Hotel Mizukami au fost lansate la apă niște capsule perfect rotunde ce pot caza până la patru persoane pe noapte. Se cheamă camere de hotel, dar sunt o adevărată experiență a deplasării în apele oceanului. Concept: camerele de hotel asigură confortul de-a lungul nopții și oferă posibilitatea vizionării unui spectacol natural deosebit – admirarea cerului înstelat de deasupra apei.


Camerele hotelului Mizukami sunt perfect rotunde, plutitoare, construite cu etaj și dotate cu absolut tot confortul unor astfel de încăperi, adică paturi matrimoniale, toalete perfect funcționale, cu cabine de duș și vase de toaletă. Ca suprafață, sunt chiar generoase – măsoară 36x38 metri pătrați și sunt programate să plutească toată noaptea, spre o insulă ce aparține chiar companiei dezvoltatoare a hotelului, insulă amenajată sub forma unui fabulos parc de distracții. Costul cazării este accesibil... bogătașilor – 250 lire sterline pe noapte.