logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Spaţiul wellness în armonia căminului

Indiferent de poziţia în societate, fiecare dintre noi avem nevoie de odihnă, hrană, somn, îngrijire corporală, la care mai adăugăm şi unele artificii de lux – în limita posibilităţilor. În afara zonei de odihnă, starea de bine este întâlnită în spaţiul din spatele uşii de baie! Folosit pentru igiena zilnică, acest spaţiu poate fi exploatat la maxim cu un pic de imaginaţie şi o mică… investiţie. Senzaţia de bine este un lucru atât de firesc pentru care plătim sume mari în centrele de înfrumuseţare, dar avem posibilitatea de a crea propriul centru wellness şi în camera noastră de baie. Cu o investiţie moderată şi câteva idei bine puse la punct, putem amenaja acest spaţiu după bunul nostru plac.

Artwood Company
O amenajare feerică direct în căminul dvs » www.artwood.ro
Publicitate
Szeklerman  |  03 Iunie 2015

Oaza de relaxare a camerei de baie

Ca să ieşim puţin din tipare, avem nevoie în primul rând de spaţiu de destindere. După care să alegem de pe piaţă cele mai curajoase şi inedite modele de obiecte sanitare, duşuri, mobilier şi accesorii de baie, menite să satisfacă exigenţele din toate punctele de vedere: calitativ şi estetic! Designerii propun produse cu aspect modern şi elegant, încurajând utilizarea unor materiale speciale precum porţelanul, ceramica în combinaţie cu plasticul, lemnul, sticla, oţelul, piatra sau betonul care au devenit în ultimul timp materiale de top, dar şi rezistente în acelaşi timp.

Firmele de specialitate propun chiuvete, duşuri şi căzi cu forme abstracte, fin lucrate şi luxoase. Dacă spaţiul băii este unul decent, putem opta pentru varianta modernă a unui duş fără cabină, la acelaşi nivel cu solul, care în ziua de azi este mai mult decât în trend. Podeaua, pereţii şi tavanul zonei de duş, trebuie să primească o bună izolaţie, să fie placate cu materiale impermeabile (gresie şi faianţă sau alte materiale rezistente la apă). Structura podelei trebuie să fie uşor înclinată, ca în timpul duşului apa să nu stagneze la picioare.

pixshark.com
Duşurile tip cascadă pot fi monate cu uşurinţă în orice baie, atenţie însă la hidroizolarea podelei » www.pixshark.com

Foarte îndrăgite sunt cabinele de duş, care sunt prezente pe piaţă în variate modele, cu funcţii sofisticate dar şi foarte utile. Sunt foarte uşor de montat, sunt estetice şi au un efect reconfortant asupra corpului. Puterea apei şi efectul aburilor duc la destindere şi relaxare. Pentru un efect maxim, se poate folosi terapia culorilor şi aroma-terapia – funcţii disponibile aproape la toate variantele de duşuri cu cabină (cabinele Sanotechnik – comstal.ro). Însă oferta cabinelor de duş nu se limitează doar la aburi şi culori, ele au integrate mini-difuzoare – redând sunete din natură sau alte funcţii inteligente menite pentru răsfăţ şi pentru deconectare totală de grijile cotidiene. Selectarea unor duşuri de lux (cum sunt cele produse de Glass Idromassaggio sau duşurile de tip Rainshower) contribuie atât la îmbunătăţirea funcţionalităţii şi aspectului băii dvs., cât şi la starea de bine generală.

pixshark
Terapia culorilor este foarte relaxantă, merită încercată » www.pixshark.com
 

trendir
Duşurile Rainshower oferă multiple posilităţi de a utiliza jetul de apă » www.trendir.com

Senzaţia de căldură oferă multe beneficii atât corpului, cât şi sufletului. Din acest motiv, în centrele spa, căldura este o prezenţă constantă. Prin această terapie ne putem delecta trupurile obosite chiar în cada din baia noastră. Magazinele de specialitate oferă diverse forme – ovală, rotundă, dreptunghiulară sau triunghiulară, octogonală etc. Atât designul cât şi materialul din care este produsă cada conturează personalitatea, necesităţile fiecărei persoane.

Căzile de baie Baleina Whirlpool Tub şi Twinline au reuşit nu doar să impresioneze, dar au fost considerate ca fiind obiectele de igienă corporală de viitor. În timp ce Baleina uimeşte nu doar prin design, ci şi prin confort şi multitudine de funcţii de relaxare, Twinline,  chiar dacă nu este atât de spectaculoasă ca design, este foarte practică: nu ocupă mult spaţiu, este în acelaşi timp şi cadă şi duş, poate fi folosită în maximă siguranţă şi de către copii. Oricum le-am analiza, ambele sunt geniale şi îşi merită banii.

douche
Cele 512 nuanţe "colorează" apa în funcţie de preferinţe şi dispoziţie » www.douche.fr

artweger
Dacă vă răsfăţaţi cu o baie, nu uitaţi să utilizaţi şi funcţia de hidromasaj » www.artweger.at

Colecţia Twinline a fost concepută în ideea de îmbunătăţire a stării de relaxare în acest mediu. Este mai mult decât o cadă simplă, este prevăzută cu orificii prin care jetul de apă masează gentil sau ferm corpul – în funcţie de preferinţe. În minutul următor, se poate trece la funcţia de duş, deschizând uşa din sticlă securizată, prevăzută cu închidere electronică, foarte sigură şi care poate fi manevrată chiar şi de copii. 

 

Sauna din baia ta!

saune.ro
Lăsaţi-vă răsfăţaţi de efectele benefice ale saunei » www.saune.ro

Sauna este foarte benefică organismului, reprezintă un adevărat templu pentru întreţinerea sănătăţii. Purificarea organismului şi a sufletului necesită nu numai o saună perfectă, dar şi un spaţiu şi ambient adecvat acestui ritual. Dar ce este sauna şi de ce este benefică? Sauna este o baie cu aer  fierbinte şi uscat, cu temperatura de 90°C, ajungând şi la 100 – 110°C. Umiditatea relativă a aerului din saună este foarte mică: 10-20%, din acest motiv se şi numeşte saună uscată (dry sauna). Corpul expus la un efect termic atât de ridicat, trebuie adus la o temperatură normală, de aceea, la final răcorim corpul cu apă rece. Sauna este o provocare atât pentru trup cât şi pentru suflet. Îmbăierea în aer cald, urmată de răcorirea organismului purifică, fortifică şi înviorează simţurile. Dintre efectele benefice ale saunei enumerăm: detoxifiere şi purificare,rezistenţă pentru fizic, întăritor al sistemului imunitar, echilibrează  gestionarea termică a organismului, activează circulaţia sanguină. 

Pentru a avea o saună privată şi a ne bucura de aceste beneficii, trebuie doar să rezervăm un spaţiu pentru montarea unei saune tip cabină, expres concepută pentru locuinţe private. Soluţia poate veni de la Ibek Saune (www.saune.ro), care transpune adevăratele valori finlandeze în mediu privat. Cu o ofertă variată de saune, de la cele uscate – finlandeze, la cele umede – turceşti şi băi de aburi şi camere saline, Ibek Saune personalizează fiecare construcţie în parte, începând de la alegerea lemnului (de la răşinoasele clasice până la cele exotice) și până la ultimul accesoriu necesar acestui ritual.

Cabina de saună privată se poate monta cu uşurinţă în orice spaţiu din casă, mărimea minimă pentru sauna de privată este de 150×150 cm, dar poate fi personalizată la orice mărime. Interiorul unei saune este integral din lemn, prevăzut cu băncuţe pe min. două niveluri, iar soba este acţionată electric.

 

Wellness space at home!Each person tends to satisfy the maximum level of comfort in almost all the segments of his existence. Besides the comfort zone assigned for relaxation, the well-being is fulfilled in the area behind the bathroom door! Mainly used for daily hygiene, this space can be exploited with a little imagination and a small ...investment!The designers are proposing products with modern and elegant aspect, encouraging the use of special materials such as porcelain, ceramic in combination with plastic, wood, glass, steel, stone and concrete. The specialized companies are proposing finely worked and luxurious sinks, showers and bathtubs, with abstract shapes. In every bathroom the bathtub is the central element – whether is positioned against the wall, or occupies a central place – which has to stand out without altering the overall picture. To have a private sauna and to enjoy its benefits, you just have to reserve a space for installing a cabin type sauna, specially designed for private homes.