Trei modele de robinet de senzație

Știți zicala „micile detalii fac diferența”? Este cum nu se poate de adevărat mai ales în domeniul amenajărilor interioare, acolo unde accesoriile și culoarea de accent impun de fapt întreaga atmosferă a spațiului. Azi, despre baie!

 +5
Cum să dai personalitate băii tale/Tempini.ro
  |  

Sau despre accesoriile din baie. E incredibil cât de importantă e spre exemplu alegerea modelului de robinet pentru chiuvetă sau cadă. În funcție de stilul robinetului, de design și finisaj poți da băii un accent definitoriu pentru stilul pe care-l dorești. De la industrial la retro, magazinul Tempini din Timișoara îți poate pune la dispoziție o gamă întreagă de modele. +5 www.tempini.ro

Reprezentanții Tempini recomandă modelele de robinete celor dornici de un strop de rafinament, dar dincolo de design, aceste produse sunt concepute cu grijă față de mediul înconjurător. Acoperă toată gama de nevoi în ce privește modul de amplasare, încadrându-se în categoriile de montaj free standing, în perete și încastrat.

Hermes Elle de la Tempini este un model de robinet de duș, stil retro, dar cu accente moderne – finisajul argintiu/oglindă. Mânerul are poziția de deschis/închis, iar reglarea temperaturii apei se face de la robinetul unic al modelului. Simplu, elegant, eficace. +5 www.tempini.ro

Belmondo este tot un model de robinet pentru duș, dar cu totul altfel conceput. Accentele moderne se recunosc în existența celor două elemente de reglare a temperaturii apei. Capătul de duș este o inovație, întreg designul sugerând un vechi model de telefon fix. +5 www.tempini.ro

Unica este un robinet pentru chiuvetă, extrem de simplu dotat, dar pe atât de rafinat conceput sub aspectul designului. Un singur mâner rezolvă atât deschiderea/închiderea apei, cât și reglarea temperaturii apei, în vreme ce capătul înalt amintește de stilul romantic. Absolut UNIC cu adevărat este modelul estetic împletit, care atrage imediat atenția. +5 www.tempini.ro
Tempini International este o afacere de familie de aproape o sută de ani din Italia, devenită între timp un brand de succes. Frații Tempini au deschis un punct de lucru în România la Timișoara, unde au reușit să ofere clienților români exact ceea ce oferă și celor italieni: produse de calitate, realizate cu pasiune.
 


Neakaisa: lavoare atipice pentru baie

Baia e una dintre încăperile casei cele mai reduse ca suprafață, dar nu asta e principala provocare, ci felul în care o poți cu adevărat personaliza. În ce privește variantele de mobilare, ai de ales cel mult între cabină de duș sau cadă; în rest, piesele sunt prestabilite. Contează doar modelele alese.

 +5
Lavoarul de baie poate schimba atmosfera/Neakaisa.ro
  |  

Și aici libertatea de alegere e oarecum limitată de o ofertă destul de săracă. Vasul de WC nu prea are cum să contribuie decisiv la personalizarea băii, în schimb, chiuveta poate juca rolul vedetei. Neakaisa, un magazin online din România, vine cu propuneri destul de interesante. Vă arătăm trei modele de lavoar pentru baie, chiar ieșite din tipare.

Rune Symbol este un lavoar de baie cu aspect tribal, mai puțin obișnuit în România, dar cu atât mai bine-venit. Forma este perfect rotundă, iar finisajul este în relief, având model geometric tridimensional; cromatica este de asemenea mai puțin obișnuită, într-o combinație neutră de tonuri pământii. Se montează direct pe blat. +5 www.neakaisa.ro

Rune Diamond reprezintă un model la fel de interesant, dar din alt punct de vedere. Are ca sursă de inspirație forma fațetată a unui diamant, de unde și numele, dar acest detaliu este folosit nu pe exteriorul lavoarului, ci pe interiorul lui, sub forma unui finisaj în formă de romb, ducând la un design spectaculos. Evident, nici culoarea nu putea fi una banală – s-a optat pentru un negru sângeriu. +5 www.neakaisa.ro +5 www.neakaisa.ro

Rune Magna de la Neakaisa face trecerea la un cu totul alt tip de lavoare pentru baie. Forma e cu totul atipică, nici rotundă, nici dreptunghiulară, ci ovală, cu margini aparent răsfrânte, efect obținut prin combinația cromatică – interiorul e alb, exteriorul e negru. Există și o variantă cromatică chiar mai neobișnuită pentru acest model – un roșu aprins. +5 www.neakaisa.ro
Oricare dintre aceste modele e acel ceva de care orice baie are nevoie pentru a deveni cu adevărat un spațiu original și plăcut. Prețurile sunt accesibile.


Von Lorch – calorifere pentru colțuri

Oricât de mult s-ar fi transformat până și caloriferele de la modelul tradițional, masiv și greoi, la modelul actual, suplu și de suspendat, tot găsim nemulțumiți: uneori, baia este așa de mică, încât până și un calorifer modern înseamnă un perete parțial pierdut ca suprafață.

 +4
Atunci când banalul calorifer de baie se transformă în radiator decorativ/Caloriferedeco.blugento.ro
  |  

Și atunci, căutăm alte soluții. Am găsit un distribuitor de calorifere realizate exact pentru cei care visează să poată amplasa acest element absolut necesar al băii într-un unghi mort din punct de vedere al amenajării interioare: pe colț.

 +4 www.caloriferedeco.blugento.roOutcorner și Incorner sunt două modele de calorifere marca Von Lorch, distribuite în România prin magazinul online Caloriferedeco, și care rezolvă în mod practic, dar și estetic, problema spațiului din baie. Sunt destinate a fi prinse pe unul dintre colțurile băii, fiind realizate în două forme ce respectă exact unghiul de 90 de grade al unui colț; mai mult, sunt două variante de calorifer, de suspendat pe interiorul colțului, cât și pe exteriorul său - depinde de pereții băii fiecărui client.

 +4 www.caloriferedeco.blugento.ro +4 www.caloriferedeco.blugento.roOutcorner și Incorner Von Lorch sunt disponibile în mai multe variante de dimensiune, astfel că fiecare client în parte poate alege modelului care i se potrivește și din acest punct de vedere. În plus, cromatica este foarte importantă: ambele radiatoare decorative sunt disponibile în nu mai puțin de 250 de nuanțe de culoare, alegerea culorii preferate fiind inclusă în preț.

O soluție foarte modernă! Iar prețurile sunt accesibile.


Cât de mult roșu ai voie în baie?

Ne plac culorile puternice și am vrea să ne bucurăm de ele și în casă, nu doar vestimentar. Să luăm, de exemplu, culoarea roșie. Câți dintre noi nu o adoră? Totuși, parcă nu avem curajul de a o integra amenajării locuinței, să zicem în baie. Și totuși, de ce nu?

 +3
Când vine vorba de culoare tare în baie, mai puțin înseamnă mai mult/Toptradespeople.co.uk
  |  

Nu recomandăm sub nicio formă acel curaj absolut nebun întâlnit în numeroase dintre băile pensiunilor nou construite prin zonele de vacanță ale țării: gresie și faianță în cele mai intense nuanțe de roșu, de sus până jos. În baie, această culoare vibrantă capătă cu adevărat putere doar în rol de produs-accesoriu.


Metal Red de la Somproduct +3 www.somproduct.ro
Această piesă de mobilier e cea mai potrivită pentru a purta culoarea roșie în baie: un dulăpior de medicamente, de suspendat pe peretele băii. Nuanța îl semnalizează foarte bine și reprezintă și o soluție șic de a da acestei încăperi un aer neconvențional. Designul este elegant, modern și plin de discreție: ușa e din geam mat și se închide cu cheiță.

Cherry Red de la Decostore +3 www.decostores.ro
Așa ceva chiar n-am mai văzut! Culoarea de accent, roșul pasiunii, a ajuns pe peria de WC. Inspirată alegere, mai ales că tocmai această nuanță a determinat și designul periei – cireașă coaptă. Peria în sine și suportul sunt roșii, iar mânerul este verde, imitând perfect fructul verii. Iată o soluție elegantă pentru un accesoriu mai puțin elegant!

Ce ziceți?


Cum obții stilul provensal în baie

Stilul provensal este printre cele mai la modă indiferent de trecerea anilor; reprezintă un clasic al confortului, fiind definiția spațiilor cele mai primitoare pentru familie și musafiri. Inspirat din atmosfera odihnitoare a regiunii franceze deja consacrate, își găsește locul chiar și în baie.

 +2
Stilul provensal în baie înseamnă un confort elegant/Artelieruldemobila.com
  |  

Sau mai ales în baie... Stilul provensal în baie se întâlnește în mod ideal în acele încăperi înalte, spațioase, luminoase. Dar, cu ajutorul unor principii și piese de mobilier realizate pe comandă se potrivește perfect chiar și în băi mai puțin spațioase. Aici totul ține de mobilier.

Culorile trebuie să fie cât mai deschise, pastelate și inspirate din tonurile naturale. Pentru gresie și faianță se preferă nuanțele de nude, urmând ca piesele de mobilier ale băii să fie într-o culoare de accent, care să le pună în centrul atenției. Lavoarul musai să fie rotund sau oval, iar dulapul de sub chiuvetă are un rol de vedetă. Margini rotunjite, corp așezat pe picioare curbe, ornamente aplicate pe fronturile sertarului sau ușii de dulap – pe scurt, un dulap pentru chiuvetă cu accente inspirate din stilul grandios al barocului.

Dintr-o baie amenajată în stil provensal nu poate lipsi oglinda. Spre diferență de forma lavoarului și rotunjimile dulapului de chiuvetă, oglinda trebuie să fie cât se poate de lată, deci ideală e forma dreptunghiulară. Ceea ce o caracterizează ca aparținând stilului provensal e ornamentația ramei, care trebuie să strălucească, să ia ochii, să sclipească. +2 www.artelieruldemobila.com

Atenție la corpul de iluminat al băii! În baie, tendința e de a folosi o plafonieră, dar o astfel de alegere anulează aerul provensal al amenajării. Trebuie folosită o lampă suspendată, cu abajur cât mai spectaculos, ideal fiind o structură metalică din fier forjat.

Evident, robinetul chiuvetei trebuie să se potrivească perfect elementelor deja alese; deci a se evita acele produse moderne, oricât de practice sunt. Există suficiente modele cu finisaj ce imită patina trecerii timpului. Succes la amenajare!