logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Bancheta – soluția pentru holurile aproape inexistente

Fie că holișorul casei este bine delimitat în cadrul locuinței, fie că este integrat sub forma unui simplu perete al livingului – tot mai multe apartamente nou construite duc lipsă de holuri – intrarea în casă este primul spațiu care te întâmpină. Drept urmare, ar fi ideal să reflecte stilul de amenajare al locuinței, răspunzând atât nevoilor estetice, cât și celor de funcționalitate, printr-o singură piesă.

Bancheta – soluția pentru holurile aproape inexistente
Publicitate
Andreea Chiru  |  24 Noiembrie 2023

În categoria mobilierului pentru hol se regăsesc numeroase piese menite să asigure tot confortul necesar intrării/părăsirii locuinței. În mod ideal, visăm cu toții la holuri spațioase cu piese pentru depozitare, dar și piese pentru șezut și chiar mobilier cu rol estetic. În mod practic, trebuie să ne restrângem la mobilier cât mai funcțional și pe modelul 2 (sau 3) în 1.

Vă arătăm câteva soluții de calitate de la Drag de lemn – mobilier de tip banchetă care să asigure funcționarea unui hol chiar și acolo unde acesta nu există.

Atunci când nu ai spațiu potrivit pentru un pantofar clasic, soluția este bancheta. Această piesă ascunde în spatele ușilor perechile de încălțări pentru afară și, în plus, vine și cu un element de confort: un loc pe care te poți așeza pentru a te încălța/descălța cu ușurință. Nu-și trădează rolul, ci se integrează de minune unui holișor minuscul sau unui living.

dragdelemn.ro

O soluție ceva mai complexă este bancheta cu dulap, inspirată de modelul clasicelor banchete de telefon de pe timpuri. Această piesă de la Drag de lemn asigură un loc de șezut, un spațiu pentru una sau două perechi de pantofi, plus un dulăpior pentru alte elemente de pus în cuier: genți, umbrele, accesorii. Pe dulăpior poți așeza o tavă decorativă în care să ai la îndemână cheile.

dragdelemn.ro

Pornind de la aceeași soluție a banchetei pentru hol, pe site-ul Drag de lemn este disponibilă și altă variantă: cuierul de haine. Nu ocupă cine știe ce spațiu, în schimb, asigură mai mult loc pentru încălțări, sub forma celor două sertare-pantofar, asigură loc de șezut sau chiar de lăsat geanta, și mai multe cuiere în care să-ți agăți hainele. Mica poliță de deasupra cuierelor asigură și mai mult loc pentru depozitare – eventual pentru umbrele.

dragdelemn.ro
dragdelemn.ro

Varianta cea mai simplă și modernă a acestui cuier este un model în stil industrial, având structură metalică, suplă și înaltă, și două elemente din lemn masiv cu rol de banchetă, respectiv spațiu pentru încălțări.

dragdelemn.ro

Specialiștii ne învață că în delimitarea holului foarte importantă este și paleta cromatică. Oricât de mic ar fi holul, este bine să folosim culoare, atât la nivelul mobilierului, cât și al pereților. Dar despre trendurile anului 2024 pe tema holului vom discuta într-un material ulterior.

Publicitate
Publicitate