Bufet cu delicii şi fantezii de toamnă

Depozitarea în bucătărie este foarte importantă, mai ales dacă avem spaţiu limitat. Ideea este să alegem mobilier versatil, cu multe rafturi şi compartimente închise cu uşi.

 +3
Mobilier mic în stil clasic util la servirea mesei » by-quadra.ro
  |  

Compartimente care susţin vesela sau alte obiecte utile pentru servirea unei mese de prânz, sunt nu doar utile ci şi estetice. Aceste dulapuri ne "întorc" în timp, împătăşind din vraja rusticului. Rafturi încărcate cu dulceţuri aromate, sucuri naturale şi alte delicii, toate ferecate într-un bufet clasic, aproape şarmant, ţine locul unei cămare ! Lemnul masiv de pin prinde viaţă sub conturul liniilor simple şi designul neobişnuit de simpatic. Utilitatea acestor piese este antrenată de rafturile amplasate pe uşi şi cele de după uşile glisante sau batante – după caz, dar şi compartimentarea cu setare. Nuanţa palidă de gri industrial echilibrează perfect explozia de design frenetic şi se contopeşte armonios cu anotimpul bogat al toamnei.

 


Publicitate

Bucătării BauForMat ... Das ist modern!

O bucătărie frumoasă şi practică se distinge printr-o mobilă multifuncţională care oferă o pată de culoare şi un strop de eleganţă spaţiului, unde fiecare obiect îşi găseşte locul, fronturile uşilor se deschid silenţios şi uniform… Pare o magie? Poate, dar aceste bucătării chiar există!

 +5
Până unde aţi merge cu modernismul? Un pic mai mult? » amplius.ro
  |    |  English Summary

Multe dintre locuinţele actuale sunt proiectate şi compartimentate în regim open-space. Astfel, bucătăria reprezintă o extindere a zonei de zi. Mobilierul de bucătărie a cunoscut în ultimii ani adevărate transformări, compactând numeroase performanţe sub un design din ce în ce mai rafinat, întrucât „noi consumatorii” percepem acest spaţiu al bucătăriei ca loc de interacţiune cotidiană cu membrii familiei, de primire şi socializare.

 +5 Amplius Versatilitate şi modernism sub semnătura BauForMat » amplius.ro Bucătăria germană BauForMat, propusă de Amplius, se remarcă prin calitate, eleganţă si durabilitate. Structura mobilierului este realizată din plăci melaminate de 16 mm, iar fronturile sunt din MDF, cu grosimea de 18 mm. Blatul are o grosime de 40 mm, este termorezistent (până la 180 de grade), iar cele cinci straturi compuse îi conferă rezistenţă la umezeală. Dotarea mobilierului cu funcţii şi accesorii inspirate oferă mult confort şi face mobilierul fiabil. Sistemul de deschidere al sertarelor de tip  +5 Amplius Descoperiţi un set complet de electrocasnice integrate în mobilier » amplius.ro Blumotion asigură o utilizare facilă, ele se deschid extrem de uşor şi silenţios. Bucătăriile cu mobilier BauForMat de la Amplius utilizează cele mai moderne aparaturi incorporabile ce poartă semnătura Miele, Siemens, Bosch, Teka, Ariston, Franke, garantând standarde ridicate, unice, avangardiste, uşor de încorporat în mobilier, cu design rafinat, oferind soluţii complete în bucătărie. Amplius este unic reprezentant în România al producătorului german de mobilier BauForMat, oferind clienţilor o gamă largă de modele de bucătărie – 122 tipuri de fronturi, 3000 de tipuri de corpuri şi 65 modele de blaturi de lucru – cu cele mai înalte performanţe calitative, funcţionale şi estetice.

  English Summary

BauForMat kitchens… Das ist modern!

A nice and practical kitchen means multifunctional furniture, thatprovides to the space a spot of color and a touch of elegance, where each object has its place, the door fronts are opening silently and smoothly... The German kitchen, BauForMat, offered by Amplius, is distinguished by quality, elegance and durability.


"Bucătăria europeană" în stil italian

La I Saloni Milano 2014 – una dintre cele două „vitrine” gigant în materie de mobilier ale Europei – cei mai importanţi producători de mobilier de bucătărie s-au înfruntat într-o luptă strânsă în cadrul secţiunii EuroCucina. Câştigătorul absolut este ca întotdeauna consumatorul, pentru că bucătăria este un teren de confruntare special pentru fabricanţi, favorizând inovaţia.

 +9
Bucătării St. Louis
  |  

Tot mai sofisticată, fie prin aparatura electrocasnică înglobată, fie prin designul rafinat, care creează unitate stilistică şi continuitate cu vecina ei – sufrageria – bucătăria contemporană, ca spaţiu de reunire a familiei, trebuie să asigure pe lângă funcţia de bază –spaţiu de pregătire a hranei – o ordine desăvârşită, siguranţa şi confortul oferit de toate facilităţile moderne, spaţiu suficient de mişcare pentru „chef” şi „ajutoarele” lui şi un aspect ireproşabil, care trimite cel mai adesea cu gândul la un micro-laborator.

La Eurocucina 2014 producătorii lideri în domeniu (majoritatea din Italia, Germania şi Austria) au acordat o atenţie specială materialelor şi adăugării de noi funcţiuni unui spaţiu şi aşa sofisticat. Vedete au fost materialele naturale – lemn tratat termic cu finisaj uleiat, piatra (marmură, granit, gresii etc) – alături de materiale sintetice foarte performante – Corian şi alte materiale compozite, cu acoperiri rezistente şi finisaje tot mai spectaculoase.

Xtend+/Leicht +9 leicht.com Mobilier Xtrend » Leicht

Sistemul de rafturi uşoare din aluminiu iluminate individual cu LED-uri integrate deschide probabil o nouă eră în designul bucătăriilor. Datorită glisierelor montate pe verticală, poliţele pot fi poziţionate şi blocate la înălţimi variabile, potrivit cu nevoile utilizatorului. Poliţele pot fi ascunse vederii în orice moment printr-o banală apăsare de buton, un sistem de lamele din MDF de tip jaluzea controlat prin telecomandă sau iPhone fiind oricând gata să le acopere.

 

Twister/Hasenkopf +9 hasenkopf.de Mobilier TWISTER » Hasenkopf

Un modul de bucătărie cu forme rotunjite, care îl scoate din joc pe „ospătar”! Modulul se roteşte făcând legătura între pregătirea hranei şi prezentarea acesteia. Forma sinuoasă este o „invitaţie la cină sub forma unui obiect de mobilier”. Parte a colecţiei „Personaje de design”, neobişnuitul produs nu a fost creat pentru producţia de serie, ci pentru personalizarea unui interior minimalist, tineresc şi dinamic.

 

LaCucina/Andrea Lupi +9 antonilupi.it Proiect de mobilier LaCucina » Andrea Lupi

LaCucina este un proiect dedicat celor care apreciază puritatea esenţialului în designul de produs. „Bancul de lucru” este elementul central al acestei bucătării, iar montajul pe peretele camerei face posibilă aşezarea acestuia exact la înălţimea dorită. Poliţa superioară integrează hota şi sistemul de iluminare, în vreme ce partea inferioară înglobează maşina de gătit, chiuveta şi ustensilele necesare pentru a găti.

 

Loft /Team 7 +9 Team7.at Bucătăria LOFT » Team 7

Bucătăria Loft combină echilibrat materiale naturale – nuc masiv, ciment şi sticlă fumurie – pentru o estetică proprie reinterpretării contemporane a stilului rustic. Pe lângă blatul cu finisaj de ciment al insulei compacte şi bine organizate, detaliile inovatoare aduse de austrieci sunt sistemul de iluminare cu leduri înglobat şi uşile glisante în plan vertical ale corpului de perete.

 

Ola25 Limited Edition/ Snaidero +9 snaidero.com OLA 25, ediţie limitată » Snaidero

Amestec subtil şi rafinat de inovaţie, eleganţă şi pasiune, bucătăria are linii senzuale, molcome şi provocatoare. Compoziţia uşoară şi fluidă pune în evidenţă suportul sculptural din fibră de carbon al extensiei cu blat de sticlă neagră. Lacuri metalizate şi micalizate inspirate din finisajele industriei de automobile subliniază eleganţa designului şi îi desăvârşesc aerul unei piese de colecţie.

 

Bucătăriile St. Louis/Marchi Group +9 marghicucine.it Model de bucătărie St. Louis » Marchi Group

Se poartă şi retro! Gamă St. Louis, cu cinci soluţii decorative diferite, aduce şarmul anilor’50 printr-o abordare proaspătă a designului tipic pentru mijlocul secolului XX. Mobilierul şi accesoriile în ton spun poveşti despre cei care trăiesc aici şi despre visurile lor. Culorile pastel şi formele rotunjite, alături de suprafeţele acoperite cu aluminiu striat – o marcă a liniei – accentuează inovaţia în termeni de compoziţie şi materiale, echilibrând stilul cu funcţia.

 

Phoenix/Varenna +9 poliform.it Bucătărie PHOENIX » Varenna

O bucătărie contemporană şi exclusivistă care se distinge prin armonia culorilor şi materialelor şi prin liniile geometrice subtile. Proiectul merge cumva împotriva curentului şi explorează o soluţie compoziţională originală: integrarea între insula centrală şi corpurile de perete zvelte şi complet echipate. Un blat rezistent de oţel de 6 mm grosime, şi noul design al trăgătorilor ascunşi, rezultat al decupării abile la 90° a profilului uşilor, sunt primele detalii care atrag îţi atenţia.

 

Bella/Aran Cucine +9 aranworld.it Bucătărie BELLA » Aran Cucine

Noile finisaje pe lemn folosite pentru bucătăria Bella provoacă surprinzătoare efecte tactile şi cromatice, deşi materialele folosite se încadrează în gama obişnuită. Tehnologia, inovaţia şi designul îşi găsesc expresie în cei 28 de mm suplimentari din grosimea panourilor frontale laminate cu finisaj poros, sau realizate din MDF lăcuit mat, lucios sau metalizat.


Publicitate

Bucătării contemporane cu accente moderne

Mobilierul de bucătării Nobilia se remarcă prin modelele distinse moderne, practice şi primitoare, ce redau funcţionalitate spaţiului. Nobilia oferă un spectru larg de modele fără vârstă, de la cel modern până la clasic. O diversitate inteligent structurată în soluţii de design individualizate, adaptate să se potrivească oricărui plan de bucătărie.

 +2
Personalizaţi-vă bucătăria cu mobilier de la Nobilia » www.zigman.ro

Chiar şi spaţiile mici pot găzdui bucătării spaţioase

Cei care trăiesc într-un apartament de dimensiuni reduse, sau care are în dotare o bucătărie nu tocmai generoasă, s-au confruntat, cu siguranţă, cu necesitatea găsirii unor soluţii practice dar originale, care să integreze şi acest spaţiu, în mod organic, în căminul în care se simt... acasă.

 +13
Salvaţi spaţiul din bucătării printr-un melanj de stiluri şi mobilier multifuncţional.
  |    |  English Summary

Timpul petrecut cu pregătirea bucatelor şi luarea mesei este unul de mare importanţă pentru viaţa familiei, fie ea chiar şi una formată din două persoane. Chiar mai mult, deseori bucătăria devine multifuncţională dacă este componenta unui apartament mic, găzduind chiar şi maşina de spălat.

Găsirea soluţiilor va incita fantezia şi ingeniozitatea designerului (fie el chiar şi însuşi proprietarul) care va proiecta fiecare colţ şi suprafaţă în aşa fel încât să fie practic în utilizare, optim în funcţionalitate, totodată ergonomic, confortabil şi plăcut, dar care poartă totuşi amprenta locatarilor. Există câteva reguli de bază, precum: alegerea culorilor deschise, a electrocasnicelor de dimensiuni reduse (chiar şi în cazul plitei sau a frigiderului), a evitării aspectului înghesuit şi a proiectării mobilierului la comandă – care va fi croit exact pentru necesităţile individuale.

Iată însă câteva idei concrete care merită luate în considerare în amenajarea unei bucătării de suflet, chiar şi într-un spaţiu redus.

Unde luăm masa?

 +13 Masa pliabilă este întotdeauna o comoară într-o bucătărie mică.

Dacă e să ne gândim, e suficient să avem o măsuţă la care putem lua micul dejun, un prânz sau o cină intimă. Formatul rotund este avantajos şi în acest caz, iar dacă chiar nu avem loc în bucătărie, putem să o scoatem chiar la intrare, dezavantajul devenind astfel o notă de originalitate.

Profitând de soluţiile ingenioase putem amenaja spaţiul de luat masa chiar în format provizoriu, cu o tăblie rabatabilă, fixată pe perete.

Barul din bucătărie

 +13 O masă multifuncţională – la nevoie poate fi folosită ca top pentru prepararea bucatelor sau ca loc de servit masa ori ca şi mini-bar când avem musafiri.

Ridicarea mesei la nivelul unui bar a devenit în ultima vreme un aspect popular al bucătăriilor, fiind o soluţie ideală în cazul celor mici. Ca şi în cazul anterior, spaţiul de luat masa nu este creat pentru o familie numeroasă – însă două persoane se vor simţi confortabil în această bucătărie, masa având, la nevoie, şi rolul de suprafaţă de pregătire a bucatelor.

Ferestre generoase

 +13 Feresterele generoase într-o bucătărie mică au rol de a oferi o senzaţie de mai mult spaţiu.

Dacă spaţiul din interior este mic, să aducem exteriorul înăuntru. Cum anume? Când privirea este liberă, neobstrucţionată, senzaţia de spaţios se intensifică. Astfel o bucătărie mică va profita din plin de o fereastră mare. Lumina naturală va îmbogăţii şi revigora interiorul aşa că, lăsaţi-o să se desfete în voie.

Culori vii

 +13 Chiar dacă spaţiul este redus, îndrăzniţi să combinaţi nuanţe vibrante.

Designerii vor vota neîndoios pentru alb într-o bucătărie de dimensiuni reduse. Cu siguranţă, albul va destinde spaţiul, mai ales dacă atât mobila cât şi peretele este alb. Totuşi, o pată de culoare va înviora o bucătărie mică, mai ales dacă aceasta este lipsită de lumină naturală din belşug. Alegeţi o nuanţă vie, pe o suprafaţă mai redusă – cum ar fi blatul sau spaţiul dintre corpuri, sau mai mare (dacă sunteţi aventuroşi) – alegând un mobilier colorat.

Nu uitaţi de aparatura electrocasnică – la rândul ei şi aceasta poate servi drept pată de culoare.  

Soluţii ingenioase

 +13 Amenajaţi pe verticală, astfel veţi avea spaţiu pentru toate, chiar şi într-o garsonieră.

Aveţi o garsonieră dar doriţi să o personalizaţi? Dacă vă permite axa verticală, optaţi pentru o soluţie cu galerie, care vă înlesni şi amenajarea unei mici bucătării cochete, cu tot ce are nevoie. Oglinda este o alegere neobişnuită în bucătărie, însă va degaja câmpul vizual, şi va intensifica lumina, conferind totodată o notă de individualitate.

Cărămida aparentă este la modă, alegerea aducând câteva puncte în plus personalităţii proprietarului şi bucătăriei. Puteţi însă opta şi pentru un decor tip bistro, sau romantic – creând o zonă intimă şi cu caracter, chiar avantajată de o bucătărie mică.

Utilizări practice

 +13 Optaţi pentru mobilier la comandă şi puneţi în practică cele mai interesante idei de amenajare. 

Pe lângă faptul că bucătăria este mică, mai poate avea şi o formă ciudată. Personalizarea prin colaborarea cu un meşter priceput va fi punctul forte al acestei bucătării. Dacă nu vă puteţi extinde pe laterală, mergeţi... în sus! Rareori folosim în mod practic spaţiul de sub tavan, în acest caz însă puteţi face uz de acesta.

Dacă sunteţi constrânşi într-o bucătărie de formă ciudată, vă puteţi extinde la maxim simţul practic – printr-o organizare ingenioasă şi ludică a zonelor înguste, de colţ sau mai neobişnuite.

  English Summary

Small spaces, big ideas

Those who live in a small apartment, or don't have a very generous kitchen, must have faced the necessity to find practical, but original solutions. There are some basic rules, such as: choose light colors, small size appliances (even the hob and the refrigerator), avoid crammed aspect, and design the furniture to fit individual needs.

Here’re some more ideas to consider: to have breakfast, lunch or an intimate dinner is sufficient a round table, or a wall mounted folding table; raising the table recently became a popular aspect of the kitchen, which this way can also be used as preparation surface; white will expand the space, without a doubt, especially if both the furniture and the walls are white – however, a spot of color will brighten a small kitchen, especially if it has no natural light; besides being small, the kitchen might have an odd shape – if you can't expand sideways, go... upwards! Plus, we rarely make practical use of the space under the ceiling, but in such cases we might reconsider this, too.