logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Cum decorăm casa de Crăciun? Trendurile anului 2021

După un an dificil în care lumea a fost afectată de pandemie, Crăciunul 2021 tinde să revină  mai mult ca niciodată la stilul tradițional, probabil din nevoia de întoarcere la normalitatea de dinaintea anului 2020. În aceste condiții, modul în care decorăm casa de aceste sărbători este un subiect de interes. 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
În pas cu moda, pentru un Crăciun șic./Wellandvale.co.uk
Andreea Chiru  |  15 Decembrie 2021

Și, evident, și aici se impun anumite trenduri, fiind vorba până la urmă de amenajarea locuinței. Am analizat trendurile la nivel internațional și am sintetizat cele mai importante informații încât să vă inspire în alegerea decorului pentru Crăciun.

Schema de culori a Crăciunului 2021 este mai clasică ca niciodată: roșu, alb și verde, o combinație cu de toate: eleganță, simplitate, contrast. Se folosește nu doar pentru ornamentele bradului, ci și pentru cele care împodobesc pereții, balustrada sau geamurile. Este o bună variantă cromatică inclusiv pentru aranjamentul mesei sau împachetarea cadourilor.

www.designcafe.com

Figurinele care își fac apariția an de an prin casă, contribuind la atmosfera de Crăciun, vor fi anul acesta de tip vintage. Se pare că pe fondul problemelor financiare, tot mai puțini oameni sunt dispuși să cumpere figurine noi, preferând în schimb să le folosească pe cele vechi, ceramice – cu cât mai vechi, cu atât mai bine. Vrem, nu vrem, obiectele de altădată sunt azi mai în trend ca în alți ani.

Iarba de Pampas reprezintă unul dintre trendurile absolute ale decorului de Crăciun pentru anul 2021. Este iarba aceea înaltă, nespus de stufoasă, disponibilă în culori variate. Pentru decorul de Crăciun varianta albă este cea mai potrivită; se poate folosi la decorare pentru a obține o senzație de atmosferă pufoasă, de zăpadă.

www.amazon.com

Materialele sunt anul acesta cât mai naturale posibil; ornamente ceramice, decoruri vii, materiale textile sau reciclate. Cât mai puțin plastic, cât mai puțin luciu, suprafețe mai degrabă mate decât lucioase – iată trendurile Crăciunului 2021. Ornamente realizate în casă, folosirea lumânărilor în locul luminițelor led, includerea coșurilor de nuiele în decor și imprimeurile în carouri contribuie la un decor pe gustul specialiștilor în amenajări frumoase.

Compressed by jpeg-recompress

Cât privește accesoriile textile ale decorului crăciunesc, anul acesta se impune în preferințe stilul scandinav, cel mai cald, tihnit și potrivit stil pentru sărbătorile de iarnă petrecute în familie. Pernuțe decorative și pături în culori pastelate sau chiar neutre, piese de mobilier tapițate – mai ales în cazul pieselor de mic mobilier – decorațiuni din plută sau lemn, lumânări aromate, toate acestea contribuie la o atmosferă primitoare.

www.timeandleisure.co.uk

Dar cel mai important trend este anul acesta creativitatea și capacitatea de personalizare a decorului de Crăciun. Nu vă temeți de ornamente de tip DIY, de (re)folosirea obiectelor vechi, și de combinații cât mai vesele atunci când vine vorba de veselă pentru masa de Crăciun. Sport!

www.stayathomemum.com.au

Publicitate
Publicitate