logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum să economisești 90% din energia necesară casei

În Seattle a fost construită o casă spațioasă și confortabilă al cărui consum de energie este redus cu 90% față casele obișnuite. Secretul? Întregul sistem casnic bazat pe energie electrică este coordonat cu ajutorul unei aplicații de telefon.

casa_pasiva_profil-1521
Casa pasivă din Seattle are un consum record de energie electrică: 10% din ce consumă o casă obișnuită- sheapollard.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  16 August 2016

Proiectul aparține firmei de arhitectură Malboeuf Bowie Architecture, iar casa dispune de un design menit să reducă pe cât posibil folosirea energiei electrice pentru încălzirea sau răcirea încăperilor, iluminarea spațiului indoor și ventilație.

www.sheapollard.com
Linii simple și mobilier minimalist pentru zona de bucătărie deschisă

De la exterior, casa nu impresionează, dimpotrivă. Fațada are formă triunghiulară, simplă, rustică aproape, fiind îmbrăcată în bucăți de lemn de cedru dispuse în model spic. Pentru a oferi o izolație foarte bună și o rezistență ridicată la umiditate, lemnul de cedru a fost carbonizat manual, printr-o tehnică japoneză folosită și la noi în țară (vezi Studio Materia) și denumită "shou sugi ban". La o primă vedere, casa din Seattle are aspectul unui șopron rural.

www.sheapollard.com
Fațada cu aspect rustic, printre construcții contemporane

La interior, lucrurile devin ceva mai moderne, dar se păstrează aceeași înclinație spre simplitate, cu ajutorul mobilierul de tip scandinav – minimalist, practic, asortat. S-a pus accent pe ferestre înalte, numeroase, dispuse în moduri neașteptate. Acestea contribuie la iluminarea naturală a interiorului și pe timp rece la o mai bună conservare a căldurii.

www.sheapollard.com
Baie și dormitor luminoase într-o construcție pasivă

www.sheapollard.com
Un living luminos, spațios și foarte practic

Casa din Seattle are un consum de energie extrem de mic, redus cu 90% din consumul unei case obișnuite, motiv pentru care face parte din categoria construcțiilor pasive.

www.sheapollard.com
Există două etaje, iar trecerea se face cu ajutorul unei scări interioare suple