Alchemy: bar mobil… acasă!

Se cheamă Alchemy Bar, are design șic, este ultramodern și, datorită lemnului masiv din care e confecționat, inspiră naturalețe. Prevăzut cu roți, barul Alchemy de la DoroBanti se potrivește oricărei ocazii de socializare, de la mese festive la un pahar de vin cu prietenii.
 +3
Barul Alchemy poate fi amplasat la bucătărie sau în sufragerie - dorobanti.squarespace.com
  |  

O piesă de mobilier tot mai îndrăgită în casele românilor este barul. Sticlele de băutură au ocazia de a defila sub ochii musafirilor, ca pe un adevărat catwalk. Barul propus de DoroBanti are numeroase spații de depozitare, atât pentru sticle cât și pentru pahare.

 +3 www.dorobanti.squarespace.com Blatul din marmură e ușor de întreținut și curățat
Barul Alchemy de la DoroBanti este disponibil în două variante de lemn - stejar și frasin, în nuanțe naturale, una mai blândă, alta mai intensă. Este o piesă cu un concept modern: de dimensiuni reduse, urmărește să asigure spații de depozitare cât mai numeroase, dovedindu-și funcționalitate în orice ocazie.

 +3 www.dorobanti.squarespace.com Se pot depozita sticle, pahare, ustensile specifice barului
Barul Alchemy de la DoroBanti e prevăzut cu roți pentru o manevrare ușoară și cu blat de servire, fie din marmură, fie din lemn masiv. Cele două bare laterale pot fi folosite și ca mânere, dar și drept cuiere pentru prosop de bucătărie, în funcție de locul în care amplasăm barul. Distracție plăcută!
 


Bufetul arici - mobilă din bețe de bambus

Sebastian Errazuriz nu încetează să uimească. După biblioteca din crengi uscate, avem de admirat un bufet realizat din mii de bețe de bambus. La origine, bufetul este absolut obișnuit, confecționat din lemn tare de arțar, prevăzut cu șapte sertare.

 +5
 MagMob
Un arici cu sertar de la Sebastian Errazuriz
  |  

Bufetul conceput de Sebastian Errazuriz are un design dus la extrem. Sub armura bețelor de bambus se află de fapt o piesă de mobilier absolut obișnuită, cu numeroase sertare pentru depozitarea bunurilor.

 +5 www.meetsebastian.com Un bufet aparent obișnuit, dar în armură de bambus

Bufetul lui Sebastian Errazuriz este îmbrăcat într-o căptușeală de bețe de bambus ce îl face practic de nedeschis de către străini. Mecanismul este simplu: bufetul are mai multe uși ce glisează în lateral, permițând accesul la sertarele și spațiile de depozitare.

 +5 www.meetsebastian.com Nu prea îți vine să te apropii, nu-i așa?
Bufetul reprezintă cu atât mai mult o piesă unică cu cât fiecare băţ de bambus a fost atașat manual, de o echipă de 12 muncitori de-a lungul a șase săptămâni de muncă. La final, a rezultat un bufet cochet, misterios și fatal a cărui îmbrăcăminte de bambus de la depărtare poate duce cu gândul și la o haină de blană.

 +5 www.meetsebastian.com Bufetul este din lemn de arțar

 +5 www.meetsebastian.com Spații numeroase de depozitare și un design ieșit din comun


Cu Mobilenia, dormitorul devine încăpător

Ancadramentul de pat de la Mobilenia este multifuncțional și oferă dormitorului un aer sobru și elegant. Ţine loc de noptiere, dulap de haine și comodă.

 +3
Să tot depozitezi într-un asemenea dormitor - Mobilenia.ro
  |  

La fel cum televizorul din sufragerie este încadrat de un corp de bibliotecă cu nenumărate spații de depozitare, la fel și patul matrimonial din dormitor poate oferi soluții de păstrare a lucrurilor personale.

Ancadramentul pentru patul Berline este un produs al fabricii Mobilenia și se adresează celor care doresc să aibă parte de un dormitor ceva mai încăpător decât în mod obișnuit. În loc de noptiere, ancadramentul pentru pat asigură infinit mai mult loc de depozitare. Este prevăzut cu două dulapuri de haine, rafturi de bibliotecă, două sertare, noptieră și dulăpioare cu uși.

 +3 www.mobilenia.ro

Fiind o piesă de mobilier elegantă și sofisticată, ancadramentul pentru pat Berline de la Mobilenia dispune de ornamente decorative în culoare arămie, ce se regăsesc inclusiv pe mânerele sertarelor.

Ancadramentul pentru pat Berline este realizat din lemn de fag masiv, PAL și MDF furniruit cu stejar. De altfel, stejarul se regăsește și la nivelul finisajului cu aspect antichizat. Culoarea este inspirată de nuanța lemnului de cireș.

Ancadramentul pentru pat de la Mobilenia face parte dintr-un dormitor complet, Berline Nuc, ce include pat matrimonial, șifonier cu patru uși, comodă și noptiere. Dar în lipsa unui dormitor suficient de spațios în care să încapă toate aceste piese de mobilier, ancadramentul de pat joacă rolul tuturor spațiilor de depozitare necesare oricărui dormitor matrimonial.

 +3 www.mobilenia.ro


Descoperă universul odraslei tale, din casa ta!

Camera copiilor trebuie să constituie un spaţiu atrăgător şi stimulant, un loc personal, cu o amenajare adaptată vârstei celor mici. Fiind un spaţiu multifuncţional unde se desfăşoară mai multe activităţi, împărţirea suprafeţei trebuie făcută cu grijă pentru a delimita clar spaţiul de joacă, spaţiul de studiu şi cel destinat pentru odihnă.

 +8
O idee de zile mari! Un mic leagăn suspendat de tavanul camerei poate însufleţi întreaga atmosferă
  |    |  English Summary

Amenajarea unei camere pentru copii preşcolari trebuie să răspundă mai multor necesităţi: loc de joacă, spaţiu de lucru, loc de dormit şi spaţiu de depozitare. Obiectivul în amenajarea unei camere pentru copii este să obţinem o încăpere practică, cu toate elementele de care copii au nevoie pentru joacă, studiu şi relaxare şi în care se poate menţine cu uşurinţă curăţenia şi ordinea. Trebuie avut în vederea crearea unei atmosfere jucăuşe şi vesele, în care copii îşi găsesc propriul univers, şi să rămână cât mai mult spaţiu pentru joacă, acolo unde spaţiul ne permite.  +8 Soluţie foarte interesantă şi parctică pentru a "câştiga" mai mult loc în camera copiilor

Camera copiilor trebuie să fie amenajată cu mobilier aerisit, piese de mobilier simple, uşoare şi viu colorate, multifuncţionale. În acest perimetru, copii pot să-şi împrăştie în voie jucăriile şi se pot distra cu prietenii. Dacă avem loc suficient, putem amenaja un cort, un balansoar sau o căsuţă, totul pentru creativitatea odraslelor noastre. Depozitarea jucăriilor în cutii este utilă dar şi foarte la modă în zilele noastre.  +8 Un banal corp cu rafturi poate fi jovial dacă il "accesorizăm" cu coşuleţe colorate

Să nu uităm de măsuţele de lucru – şi cei mici au nevoie de un loc unde să coloreze personajele lor preferate din benzile desenate, sau să modeleze figurine din plastilină.

Pătuţul copiilor poate fi şi unul simplu, dar cu siguranţă ne vom lăsa convinşi de cei mici ca să amenajăm camera după personalitatea lor. Astfel putem alege paturi cu etaj sau cu diferite forme – maşinuţă de curse, caleaşcă din dovleac, etc.  +8 Pentru micii piloţi de curse, se produc deja pătuţuri care conturează maşina lor preferată

Majoritatea copiilor preferă paturile etajate, deoarece le dă ocazia să-şi creeze dedesubt un loc de joacă intim, sau dacă aceste paturi includ mai multe locuri de dormit, să-şi primească prietenii să înnopteze.

Odată cu trecerea anilor, copiii vor avea tot mai multe lucruri: hăinuţe, jucării, materiale pentru activităţi creative, cărţi, lucruri care ocupă tot mai mult spaţiu. De aceea, mobilierul din camera lor trebuie să ofere spaţii de depozitare inteligente din belşug, precum şi un mic dulap pentru hăinuţe. Se recomandă un mobilier simplu, compartimentat, în care folosim coşuri sau cutii pentru jucării şi diferitele obiecte mărunte. Soluţii inedite de depozitare sunt şi amplasarea unor rafturi sau coşuri pe pereţi, sau fixarea unor plase la capătul patului în care puteţi ţine jucăriile şi cărţile preferate.  +8 Mobilenia Dulap conceput pentru micuţi – multe rafturi pentru depozitare şi un compartiment pentru hăinuţe » mobilenia.ro

Camera copiilor trebuie să fie o încăpere modernă, plină de energie, dar şi practică şi confortabilă şi nu în ultimul rând, trebuie să fie în concordanţă cu personalitatea celor care o locuiesc.

  English Summary

Furnishing a room for preschoolers

Arranging a room for preschool aged children must meet several needs: playing place, workplace, sleeping area and storage place. Another important aspect is to create a room with playful and cheerful atmosphere, where the children feel good and can create their own universe. Usually the problem is organizing the room so that it remains enough room for the playing place. Also the preschoolers need a workspace that includes a table and chairs, placed in a good light. The place intended for sleeping need to contain the bed. Besides the personalized beds, in shape of a racing car or a pumpkin-shaped carriage, there are in the market several models and sizes of bed: classical, suspended, folding, large or small, or even with adjustable frame. With every year that passes the children have more and more things: clothes, toys, materials for creative activities, books, things that occupy more and more space. Therefore, the furniture from the children's room must have ample storage units.


Dressingul – spaţiul auxiliar dormitorului

Organizarea şi depozitarea eficientă a articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte, a diferitelor accesorii şi a altor obiecte vestimentare necesare vieţii noastre cotidiene este o adevărată provocare, pentru care dressingul poate reprezenta soluţia.

 +9
Un dressing pe gustul oricărei doamne, amenajat cu de toate
  |    |  English Summary

În zilele noastre, spaţiile de depozitare inteligente sunt esenţiale în orice locuinţă. Un dressing, prevăzut cu nenumărate rafturi, sertare, suporturi pentru umeraşe, cutii sau coşuri, suporturi speciale pentru diferite obiecte, este soluţia ideală pentru organizarea articolelor vestimentare şi accesoriilor. Termenul de dressing provine din limba engleză şi în traducere liberă înseamnă vestiar. Astfel, dressingul este de fapt un spaţiu auxiliar, legat în general de dormitor, în care se amenajează o zonă de depozitare. Este o cameră mică ce oferă mai mult spaţiu de stocare decât un dulap de haine sau un şifonier clasic, în care se poate intra pentru a alege haina dorită. Totul este la vedere, astfel găsirea ţinutei asupra căreia ne-am decis nu este o problemă.

 +9 Mobilier de dressing amenajat pe colţ » Komandor

Amplasarea ideală a dressingului este într-o zonă delimitată din dormitor sau într-o încăpere aflată în prelungirea dormitorului, în care accesul este din dormitor. O variantă concepută pentru locuinţele în care nu este posibilă amenajarea unei camere separate pentru depozitare este dressingul realizat sub forma unor dulapuri care acoperă un perete întreg şi care are în compoziţie mai multe module: modul cu rafuri de înălţimi diferite pentru haine împăturite, modul pentru haine pe umeraşe, suport pentru pantaloni, sertare pentru accesorii şi lenjerie etc. Principala caracteristică a dressingului trebuie să fie funcţionalitatea. O soluţie elegantă şi binevenită în cazul locuinţelor care nu dispun de spaţiu generos sunt dulapurile încastrate în nişele din pereţi. Aceste dulapuri, bineînţeles în funcţie de spaţiul aflat la dispoziţie, se compartimentează identic cu dressingurile, cu zone cu rafturi pentru haine, rafturi pentru încălţăminte, zone pentru umeraşe, numeroase sertare etc. Pot fi închise cu uşi, asemănător dulapurilor, sau lăsate la vedere. Chiar şi nişele care se află în spaţiul înclinat de mansardă pot fi transformate într-un dressing practic.

 +9 Penrtu a avea hainele perfect aranjate şi întotdeauna pregătite, optaţi pentru garderobe cu multiple funcţii de depozitare

Modelul de dressing ales conform necesităţilor, accesorizat corespunzător, cu articole vestimentare şi diferite obiecte depozitate în mod estetic, este cu siguranţă punctul de atracţie a dormitorului. Cu dulapuri organizate în mod corespunzător întreaga cameră arată mai ordonat.

Se pot folosi şi stative pentru hainele pe umeraşe, cu sau fără suport pentru pantofi la bază.

 +9 Un sistem de rafturi original cate te ajută să menţii ordinea în dormitor

Cu siguranţă, soluţia cea mai practică, dar nu întotdeauna realizabilă, este amenajarea dressingului într-o încăpere separată, aflată în prelungirea dormitorului. Se poate transforma în dressing o debara sau, cei mai norocoşi, o cameră mai mică, o altă alternativă fiind aceea de a delimita o parte din dormitor.

Dacă există spaţiu suficient, se poate încorpora în dressing şi masa de călcat. Nu trebuie să lipsească nici oglinda, care pe lângă rolul funcţional, face spaţiul să pară mai mare. Dressingul trebuie să conţină un sistem de rafturi, separatoare şi mai multe bare metalice pentru umeraşe, sertare, rafturi pentru încălţăminte, cutii din plastic sau material textil sau coşuri pentru diferite obiecte mici, suport pentru curele, etc. Variantele de organizare şi accesorizare ale dressingurilor sunt infinite. Modul lor de realizare depinde de spaţiul aflat la dispoziţie şi de necesităţile utilizatorilor.  +9 Nu doar funcţia de depozitare este importantă, designul şi nuanţa sunt un atu pentru un decor reuşit

Dressingul oferă oricărui dormitor un aer luxuriant, o înfăţişare ordonată şi aspect elegant. Indiferent cât de mare sau cât de mic este locul alocat dressingului, un astfel de spaţiu special destinat depozitării vestimentaţiei este foarte practic şi confortabil. Dressingurile înlocuiesc cu mare succes şifonierele masive, neîncăpătoare şi pline de haine din dormitoare, în care găsim cu greu articolele de care avem nevoie şi păstrează mult mai bine hainele, acestea fiind organizate pe rafturi speciale, personalizate.  +9 Mobilier modular şi modern pentru depozitare

 

  English Summary

The dressing room in the extension of the bedroom

The organization and efficient storage of the garments, shoes, various accessories necessary for our everyday life is a real challenge, for which the dressing room can be the solution. The dressing room is an auxiliary space, generally attached to the bedroom, in which a storage area is set up with several shelves, drawers, hanger racks, boxes or baskets, organizers for different objects.

The ideal location of the dressing room is in a space delimited from the bedroom or in a small chamber in the extension of the bedroom, where the access is from the bedroom. An alternative for the homes where is not possible to set up a separate storage room is a wardrobe closet that covers an entire wall. The closet can be without doors, leaving the shelves and the hangers at sight, or can be partially closed. A modern and minimalist variant is using metal racks for the hangers and shelves fixed to the wall for the folded garments. More creative variants are ex.: a tree branch fixed to the ceiling, a rustic ladder as shoe organizer.