logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Colecția Weave – mobilier din rogojină

Pornind de la ideea de împletitură din materiale absolut naturale, Ștefan Păvăluță, designer de produs, a creat piese de mobilier uluitoare prin simplitate și inovație. E vorba de colecția Weave, caracterizată prin folosirea unui material neobișnuit în industria mobilei: rogojina.

weave_paravan-5990
Imaginație și sustenabilitate/Romaniandesignweek.ro
Andreea Chiru  |  07 Iunie 2021

Colecția Weave cuprinde un corp de depozitare, respectiv un paravan – amândouă celebrând nevoia de a folosi resursele naturale în modul cel mai responsabil cu putință. Două materiale au fost implicate în crearea obiectelor colecției Weave: lemn, respectiv rogojină. Structura paravanului și a corpurilor de depozitare sunt din lemn natural, iar pereții sunt creați din rogojină, sub forma unor ecrane care funcționează la fel ca și-n cazul în care sunt folosite pentru protecție în ferestre.

Paravanul Weave are trei ecrane ce se pot folosi desfășurate sau se pot închide, creând cu adevărat un mic spațiu intim pentru schimbat vestimentația. Cele două corpuri de depozitare Weave, unul conceput pe verticală, celălalt pe orizontală sub forma unei comode, au același mod de funcționare, ecranele fiind detașabile și pliabile.

Mai ales în cazul corpurilor pentru depozitare, ecranele de rogojină pot fi rulate până la nivelul de acces dorit și prinse acolo cu o clemă, permițând accesul la etajul pe care vrei să depozitezi obiecte.

Sursa de inspirație: casa tradițională românească dîn zona Deltei Dunării, cu acoperiș de stuf.  „Elementele din lemn pornesc ca stâlpi, se transformă în ecrane și se termină ca o placă decorativă, asemănătoare strâmtorii casei tradiționale. Este modular, detașabil și pliabil. Se poate realiza în diverse finisaje (naturale, vopsite, periat), dar și în diferite tipuri de esențe de lemn.” – se arată pe site-ul Romanian Design Week.

Colecția Weave este un proiect la care și-au adus contribuția mai mulți actori ai domeniului de creație interioară: Ștefan Păvăluță (designer de obiect), Florica Arion (creator panouri de rogojină), Atelier Vast (execuție).

www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro

Publicitate
Publicitate