logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Dressingul – spaţiul auxiliar dormitorului

Organizarea şi depozitarea eficientă a articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte, a diferitelor accesorii şi a altor obiecte vestimentare necesare vieţii noastre cotidiene este o adevărată provocare, pentru care dressingul poate reprezenta soluţia.

*
Un dressing pe gustul oricărei doamne, amenajat cu de toate
Szeklerman  |  20 Septembrie 2015

În zilele noastre, spaţiile de depozitare inteligente sunt esenţiale în orice locuinţă. Un dressing, prevăzut cu nenumărate rafturi, sertare, suporturi pentru umeraşe, cutii sau coşuri, suporturi speciale pentru diferite obiecte, este soluţia ideală pentru organizarea articolelor vestimentare şi accesoriilor. Termenul de dressing provine din limba engleză şi în traducere liberă înseamnă vestiar. Astfel, dressingul este de fapt un spaţiu auxiliar, legat în general de dormitor, în care se amenajează o zonă de depozitare. Este o cameră mică ce oferă mai mult spaţiu de stocare decât un dulap de haine sau un şifonier clasic, în care se poate intra pentru a alege haina dorită. Totul este la vedere, astfel găsirea ţinutei asupra căreia ne-am decis nu este o problemă.

*
Mobilier de dressing amenajat pe colţ » Komandor

Amplasarea ideală a dressingului este într-o zonă delimitată din dormitor sau într-o încăpere aflată în prelungirea dormitorului, în care accesul este din dormitor. O variantă concepută pentru locuinţele în care nu este posibilă amenajarea unei camere separate pentru depozitare este dressingul realizat sub forma unor dulapuri care acoperă un perete întreg şi care are în compoziţie mai multe module: modul cu rafuri de înălţimi diferite pentru haine împăturite, modul pentru haine pe umeraşe, suport pentru pantaloni, sertare pentru accesorii şi lenjerie etc. Principala caracteristică a dressingului trebuie să fie funcţionalitatea. O soluţie elegantă şi binevenită în cazul locuinţelor care nu dispun de spaţiu generos sunt dulapurile încastrate în nişele din pereţi. Aceste dulapuri, bineînţeles în funcţie de spaţiul aflat la dispoziţie, se compartimentează identic cu dressingurile, cu zone cu rafturi pentru haine, rafturi pentru încălţăminte, zone pentru umeraşe, numeroase sertare etc. Pot fi închise cu uşi, asemănător dulapurilor, sau lăsate la vedere. Chiar şi nişele care se află în spaţiul înclinat de mansardă pot fi transformate într-un dressing practic.

*
Penrtu a avea hainele perfect aranjate şi întotdeauna pregătite, optaţi pentru garderobe cu multiple funcţii de depozitare

Modelul de dressing ales conform necesităţilor, accesorizat corespunzător, cu articole vestimentare şi diferite obiecte depozitate în mod estetic, este cu siguranţă punctul de atracţie a dormitorului. Cu dulapuri organizate în mod corespunzător întreaga cameră arată mai ordonat.

Se pot folosi şi stative pentru hainele pe umeraşe, cu sau fără suport pentru pantofi la bază.

*
Un sistem de rafturi original cate te ajută să menţii ordinea în dormitor

Cu siguranţă, soluţia cea mai practică, dar nu întotdeauna realizabilă, este amenajarea dressingului într-o încăpere separată, aflată în prelungirea dormitorului. Se poate transforma în dressing o debara sau, cei mai norocoşi, o cameră mai mică, o altă alternativă fiind aceea de a delimita o parte din dormitor.

Dacă există spaţiu suficient, se poate încorpora în dressing şi masa de călcat. Nu trebuie să lipsească nici oglinda, care pe lângă rolul funcţional, face spaţiul să pară mai mare. Dressingul trebuie să conţină un sistem de rafturi, separatoare şi mai multe bare metalice pentru umeraşe, sertare, rafturi pentru încălţăminte, cutii din plastic sau material textil sau coşuri pentru diferite obiecte mici, suport pentru curele, etc. Variantele de organizare şi accesorizare ale dressingurilor sunt infinite. Modul lor de realizare depinde de spaţiul aflat la dispoziţie şi de necesităţile utilizatorilor.

*
Nu doar funcţia de depozitare este importantă, designul şi nuanţa sunt un atu pentru un decor reuşit

Dressingul oferă oricărui dormitor un aer luxuriant, o înfăţişare ordonată şi aspect elegant. Indiferent cât de mare sau cât de mic este locul alocat dressingului, un astfel de spaţiu special destinat depozitării vestimentaţiei este foarte practic şi confortabil. Dressingurile înlocuiesc cu mare succes şifonierele masive, neîncăpătoare şi pline de haine din dormitoare, în care găsim cu greu articolele de care avem nevoie şi păstrează mult mai bine hainele, acestea fiind organizate pe rafturi speciale, personalizate.

*
Mobilier modular şi modern pentru depozitare

 

The dressing room in the extension of the bedroomThe organization and efficient storage of the garments, shoes, various accessories necessary for our everyday life is a real challenge, for which the dressing room can be the solution. The dressing room is an auxiliary space, generally attached to the bedroom, in which a storage area is set up with several shelves, drawers, hanger racks, boxes or baskets, organizers for different objects.The ideal location of the dressing room is in a space delimited from the bedroom or in a small chamber in the extension of the bedroom, where the access is from the bedroom. An alternative for the homes where is not possible to set up a separate storage room is a wardrobe closet that covers an entire wall. The closet can be without doors, leaving the shelves and the hangers at sight, or can be partially closed. A modern and minimalist variant is using metal racks for the hangers and shelves fixed to the wall for the folded garments. More creative variants are ex.: a tree branch fixed to the ceiling, a rustic ladder as shoe organizer.
Publicitate
Publicitate