Dressingul – spaţiul auxiliar dormitorului
Organizarea şi depozitarea eficientă a articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte, a diferitelor accesorii şi a altor obiecte vestimentare necesare vieţii noastre cotidiene este o adevărată provocare, pentru care dressingul poate reprezenta soluţia.

În zilele noastre, spaţiile de depozitare inteligente sunt esenţiale în orice locuinţă. Un dressing, prevăzut cu nenumărate rafturi, sertare, suporturi pentru umeraşe, cutii sau coşuri, suporturi speciale pentru diferite obiecte, este soluţia ideală pentru organizarea articolelor vestimentare şi accesoriilor. Termenul de dressing provine din limba engleză şi în traducere liberă înseamnă vestiar. Astfel, dressingul este de fapt un spaţiu auxiliar, legat în general de dormitor, în care se amenajează o zonă de depozitare. Este o cameră mică ce oferă mai mult spaţiu de stocare decât un dulap de haine sau un şifonier clasic, în care se poate intra pentru a alege haina dorită. Totul este la vedere, astfel găsirea ţinutei asupra căreia ne-am decis nu este o problemă.
Amplasarea ideală a dressingului este într-o zonă delimitată din dormitor sau într-o încăpere aflată în prelungirea dormitorului, în care accesul este din dormitor. O variantă concepută pentru locuinţele în care nu este posibilă amenajarea unei camere separate pentru depozitare este dressingul realizat sub forma unor dulapuri care acoperă un perete întreg şi care are în compoziţie mai multe module: modul cu rafuri de înălţimi diferite pentru haine împăturite, modul pentru haine pe umeraşe, suport pentru pantaloni, sertare pentru accesorii şi lenjerie etc. Principala caracteristică a dressingului trebuie să fie funcţionalitatea. O soluţie elegantă şi binevenită în cazul locuinţelor care nu dispun de spaţiu generos sunt dulapurile încastrate în nişele din pereţi. Aceste dulapuri, bineînţeles în funcţie de spaţiul aflat la dispoziţie, se compartimentează identic cu dressingurile, cu zone cu rafturi pentru haine, rafturi pentru încălţăminte, zone pentru umeraşe, numeroase sertare etc. Pot fi închise cu uşi, asemănător dulapurilor, sau lăsate la vedere. Chiar şi nişele care se află în spaţiul înclinat de mansardă pot fi transformate într-un dressing practic.
Modelul de dressing ales conform necesităţilor, accesorizat corespunzător, cu articole vestimentare şi diferite obiecte depozitate în mod estetic, este cu siguranţă punctul de atracţie a dormitorului. Cu dulapuri organizate în mod corespunzător întreaga cameră arată mai ordonat.
Se pot folosi şi stative pentru hainele pe umeraşe, cu sau fără suport pentru pantofi la bază.
Cu siguranţă, soluţia cea mai practică, dar nu întotdeauna realizabilă, este amenajarea dressingului într-o încăpere separată, aflată în prelungirea dormitorului. Se poate transforma în dressing o debara sau, cei mai norocoşi, o cameră mai mică, o altă alternativă fiind aceea de a delimita o parte din dormitor.
Dacă există spaţiu suficient, se poate încorpora în dressing şi masa de călcat. Nu trebuie să lipsească nici oglinda, care pe lângă rolul funcţional, face spaţiul să pară mai mare. Dressingul trebuie să conţină un sistem de rafturi, separatoare şi mai multe bare metalice pentru umeraşe, sertare, rafturi pentru încălţăminte, cutii din plastic sau material textil sau coşuri pentru diferite obiecte mici, suport pentru curele, etc. Variantele de organizare şi accesorizare ale dressingurilor sunt infinite. Modul lor de realizare depinde de spaţiul aflat la dispoziţie şi de necesităţile utilizatorilor.
Dressingul oferă oricărui dormitor un aer luxuriant, o înfăţişare ordonată şi aspect elegant. Indiferent cât de mare sau cât de mic este locul alocat dressingului, un astfel de spaţiu special destinat depozitării vestimentaţiei este foarte practic şi confortabil. Dressingurile înlocuiesc cu mare succes şifonierele masive, neîncăpătoare şi pline de haine din dormitoare, în care găsim cu greu articolele de care avem nevoie şi păstrează mult mai bine hainele, acestea fiind organizate pe rafturi speciale, personalizate.