logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Soluţii de „izolare” în dinamica birourilor

Clădirile de birouri arată aproximativ la fel de peste un secol: săli mai mult sau mai puțin mari, pline de mobilier standard, prea puțin compartimentate. Nu s-au schimbat prea mult în timp pentru că și-au îndeplinit cu brio menirea: asigurarea unui mediu de lucru ieftin și controlabil. Această ordine este completată mai nou de o concepție proaspătă.

My Space
"Canapele" My Space oferă confort şi confidenţialitate în munca de birou » architonic.ro
Publicitate
Szeklerman  |  22 Septembrie 2015

Cu excepția locurilor destinate interacțiunii cu clienții, majoritatea spațiilor de birouri este caracterizată printr-o amenajare rațională, fără prea mult accent pe design. Putem afirma că totul a plecat de la fundamentele enunțate în studiile de management științific realizate de Frederick Winslow Taylor la sfârșitul secolului al XIX-lea, în care a analizat fluxurile de lucru în vederea raționalizării acestora.  Pentru optimizarea muncii de birou s-au pus în aplicare nenumărate soluţii în acest sens.

C2D
Un mic "birou" confidenţial şi foarte comod » code2design.de

Evoluția tehnologiei, accesul lărgit la diferite informații mai mult sau mai puțin confidențiale, dar și schimbarea modului de lucru care implică munca de la distanță, prezența sporadică la birou și utilizarea în comun a echipamentelor a ridicat nevoia de spații care să asigure un anumit grad de intimitate, unde angajații se pot retrage să poarte discuții de lucru sau pur și simplu să ia o pauză scurtă. De asemenea, comunicațiile s-au intensificat, în special prin utilizarea telefoanelor mobile, iar acest lucru este facilitat de „cabine” telefonice din care lipsește telefonul, acesta fiind la purtător, însă care asigură atât confidențialitatea convorbirii, cât filtrare fonică.

Meet You
Spaţii ingenioase pentru întâlniri de afaceri » Meet You » code2design.de

Modulele „MeetYou” concepute de designerul Michael Schmidt pentru compania Haworth sunt realizate din panouri acoperite cu material textil de calitate care asigură un ambient plăcut și intim. Pot fi combinate în numeroase forme, conform cerințelor clientului.

Vitra
Spaţiu ideal pentru discuţii cu partenerii de afaceri » vitra.com

Compania Vitra oferă canapeaua „Alcove”, creată de frații Ronan și Erwan Bouroullec. Ei au pornit de la ideea de a forma o „cameră în cameră” care să ofere un spațiu adăpostit și retras. Șezutul, spătarul și panourile laterale, respectiv din spate sunt realizate din tapițerie confortabilă.

LO Mindport

Mindport a fost conceput de cuplul de designeri Carmen și Urs Greutmann pentru Lista Office LO. Scopul a fost obținerea unei planificări spațiale funcționale, modulele ocupând un spațiu cu 25% mai mic decât sistemele convenționale. Acestea ajută la creșterea productivității și a capacității de concentrare a angajaților, datorită numărului mai redus al întreruperilor.

*
Cabine  concepute special pentru facilitarea muncii de birou

Cu ajutorul canapelei MySpace se poate crea un spațiu ferit pentru relaxare, lucru sau discuții. Potrivită mai ales pentru locurile cu spațiu redus și având spătarul, respectiv panourile laterale înalte, asigură o ecranare vizuală și sonoră perfectă.

*
Jaluzele care reduc intensitatea zgomotelor din exterior

Reducerea zgomotului în încăperile cu spațiu comun este de asemenea un lucru deosebit de important. Compania Quietstone produce jaluzele acustice care absorb zgomotul. Jaluzelele estetice realizate din țesătură oferă pe lângă reducerea zgomotului o izolare termică mai bună, reținând căldura în timpul iernii și reflectând lumina solară în timpul verii.

C2D
Un mic "birou" confidenţial şi foarte comod » code2design.de

Solutions of "isolation" in office dynamicsThe office buildings have looked almost the same over the last century: more or less large halls, full of standard furniture, hardly compartmentalized. They haven't changed much because they fulfilled the mission: to provide a cheap and manageable environment. Recently appeared the necessity for spaces that ensure a certain degree of privacy, where the employees can conduct business discussions or take a break. Furthermore, the telephone communication has become more intense and this is facilitated by telephone “boxes“ designed to ensure the privacy of the cell phone conversations. The approaches are different from one manufacturer to another, but all have the same goal, to add what was missing till now from the office spaces: the design.The “MeetYou“ modules designed by Michael Schmidt are made of fabric covered panels, that ensure a pleasant and intimate ambiance. The company Vitra provides the “Alcove“ sofa, designed by Ronan and Erwan Bouroullec. With the “MySpace“ sofa can be created a safe space for relaxation, work or discussions.
Publicitate