Dizainăr – trei produse pentru atmosfera de iarnă

Pentru că din seara aceasta dăm startul sărbătorilor de iarnă, am decis să vă ajutăm cu amenajarea casei în haine specifice. Ne vom limita însă la exemple de produse minimaliste ce contribuie la atmosfera sărbătorească fără să ocupe cine știe ce spațiu. Așadar, accesorii pentru acasă.

 +4
Atmosfera sărbătorilor de iarnă cu produse originale/Dizainar.ro
  |  

Am „scotocit” în magazinul Dizainăr pentru că aici sunt celebrate momentele iernii în modul cel mai original. Produsele sunt românești, unicat, realizate de designerii momentului, de cea mai bună calitate, pentru că și materialele sunt dintre cele mai bune.


Lampă aromoterapie – un excelent exemplu de accesoriu ce contribuie din plin la crearea unei atmosfere de poveste de iarnă. Lămpița este din ceramică, pictată manual, reprezentând o căsuță iluminată în miniatură. Se folosește pentru aromoterapie. +4 www.dizainar.ro

 

Cuier Moise – un simbol de netăgăduit al existenței lui Moș Crăciun, acest cuier pentru perete are un design simpatic, sub forma unui cap de ren. Culoarea roșie este în ton cu amenajarea de Crăciun a casei, iar coarnele servesc ca elemente pe care să-ți agăți hainele și gențile. Material: metal vopsit electrostatic. +4 www.dizainar.ro

 

Lampa Pongo – dincolo de faptul că este un corp de iluminat, deci un produs perfect funcțional și necesar, Pongo are designul specific atmosferei de iarnă, adică forma unui con de brad. Este recomandată atât spațiilor private, cât și publice, lumina fiind una caldă și intimă, de atmosferă la gura sobei. +4 www.dizainar.ro
Sunt doar trei dintre produse de Crăciun disponibile.
 


Elllo Studio: tapet 3D de senzație!

Dacă vrei o soluție accesibilă ca preț și spectaculoasă estetic pentru locuința sau sediul afacerii tale, Elllo Studio te poate ajuta. Deși în gama acestui producător de produse pentru personalizarea pereților se regăsesc mai multe soluții, ne vom opri asupra fototapetului 3D.

 +6
Fototapet 3D cu aspect de decorațiune în relief/@ELLLOSTUDIO
  |  

O invenție care schimbă cu totul ideile pe care le avem despre locuințe. Fototapetul 3D reprezintă o soluție ingenioasă pentru a decora pereții în așa fel încât spațiul să capete un plus de adâncime, luminozitate și un aer... natural. Cu acest tip de decorare, orice imagine e la dispoziția clientului, întrucât Elllo Studio realizează fototapet pe comandă, cu imaginea beneficiarului.


Spre diferență de tapetul clasic, fototapetul 3D adaugă, printr-o simplă grafică, textură peretelui, îl modelează în relief, ca și cum ar construi pe suprafața acestuia diverse obiecte sau detalii. Printre beneficiile acestei soluții de decorare a pereților se mai numără posibilitatea de acoperire a unui întreg perete, oricât de mare – dimensiunea nu este o problemă. Peretele de accent devine mai mult decât un accent de culoare, devine centrul de atracție al încăperii, iar multitudinea de modele (abstracte, peisaje naturale sau urbane, portrete etc) transformă personalizarea spațiului într-o infinită provocare. Aceeași încăpere poate fi complet schimbată în funcție de modelul ales.


Fototapetul 3D de la Elllo Studio se realizează pe dimensiunile clientului, cu imprimare pe baza tehnologiei HP Latex, care nu elimină toxine. Mediul decorat cu fototapet 3D rămâne unul perfect ecologic, perfect sănătos chiar și pentru camera copilului. Modelele propuse de Elllo Studio sunt chiar spectaculoase! +6 @elllostudio +6 @elllostudio +6 @elllostudio +6 @elllostudio +6 @elllostudio
   


Institutul Pantone: explozie de culoare pentru primăvara 2019

Cele mai multe dintre casele românilor sunt amenajate cu tare multă zgârcenie în ce privește combinațiile cromatice. Tocmai se face trecerea de la (foarte) învechita combinație de pereți albi și mobilier wenge la pereți bej luminos și mobilier gri deschis. Și asta e cam tot.

 +4
Emanciparea casei: culorile primăverii 2019/Pantone.com
  |  

Pereții continuă să rămână nedecorați, accesoriile textile continuă să nu iasă deloc în evidență, obiectele decorative sunt extrem de puține. Pe scurt: lipsa culorii, lipsa contrastelor. Parcă special pentru noi, Institutul Pantone a decis că primăvara 2019 este momentul ideal pentru o schimbare radicală.

Și așa a apărut o întreagă colecție de culori pentru primele luni ale anului 2019, nuanțe din cale afară de puternice, intense, pline de personalitate. E vorba de 16 variante de culoare, dintre care 12 sunt foarte îndrăznețe, iar 4 reprezintă culori ceva mai temperate. Reprezentanții Institutului Pantone au declarat că alegerea acestei colecții a fost inspirată de nevoia omului modern de a-și transforma spațiul privat într-o oază de energie pozitivă, bună-dispoziție, încredere. Pentru că nu știm niciodată ce ne rezervă viitorul, Institutul Pantone ne recomandă măcar să-l colorăm! +4 www.pantone.com +4 www.pantone.com +4 www.pantone.com
Nuanțele alese de Institutul Pantone pentru primăvara anului 2019 se pot folosi în combinații dintre cele mai creative, fără a ne teme de prea multă culoare. „Încrezătoare, înălțătoare, culori pline de bucurie, având ca mesaj comun emanciparea tuturor spațiilor”, descrie această colecție directorul executiv Pantone, Leatrice Eiseman. În principiu, nuanțele Pantone pentru primăvara 2019 se învârt în jurul culorilor galben, verde și albastru cobalt – culori care binedispun – și câteva variante de culori neutre, primăvăratice.
Aveți curaj să dați caselor voastre culoare?
 


LURVIG: colecția IKEA pentru animalele de companie

Cum ar fi dacă animalele noastre de companie ar avea propriul lor spațiu în casele noastre? Acesta este ideea de la care au pornit designerii IKEA atunci când au creat LURVIG, o gamă lansată în magazinul IKEA Băneasa în 8 octombrie.

 +3
LURVIG este o colecție de mobilă și accesorii inspirată din comportamentele animalelor de companie/IKEA.ro
  |  

Știați că 32% dintre locuitorii din București și împrejurimi au un animal de companie? Dintre aceștia, 56% sunt proprietari de câini și 22% proprietari de pisici. IKEA dorește să ofere o gamă relevantă pentru cei mai mulți oameni care dețin animale de companie, o gamă cu un design modular, cu produse care se integrează natural în fiecare locuință, la un preț accesibil. LURVIG este o colecție creată în colaborare cu designeri iubitori de animale și medici veterinari autorizați, concepută pentru a ajuta zi de zi în toate aspectele vieții alături de pisici sau câini.
 +3 www.IKEA.ro
Colecția LURVIG este concepută folosind culori asortate cu gama IKEA și include un pat pentru pisici care se integrează perfect în etajera KALLAX, sau versiunea în miniatură a uneia dintre canapelele noastre, replicată pentru animale.
 
„Primul lucru pe care l-am avut în vedere a fost siguranța: câinii rod jucăriile și aduc în casă praf și noroi din plimbările lor zilnice. Pisicile zgârie cele mai multe suprafețe și sunt sensibile la miros și textură. Așa că materialele sigure și rezistente au jucat un rol foarte important,” precizează Barbara Schäfer, medic veterinar și coordonator de proiect, Product Safety & Compliance, IKEA of Sweden.  
 +3 www.IKEA.ro
Colecția va include paturi pentru câini și căsuțe pentru pisici, pături și perne, boluri, jucării, dar și zgărzi, lese și o perie pentru îngrijire. Colecția LURVIG  este acum disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.


În trend: designul sofisticat de suplu!

Să vorbim un strop și despre ce mai fac designerii producătorilor de mobilă și accesorii din afara României. Ei creează mobilier din ce în ce mai simplu, practic și estetic. Trăsătura definitorie: suplețea, indiferent că vorbim de canapea, accesorii de bucătărie sau o bibliotecă.

 +4
Câteva noutăți de peste hotare/Thonet.de
  |  

Am ales câteva dintre produsele cele mai apreciate pe plan european., prezentate la ediția 2017 a târgului imm cologne.


Kerman e cea mai nouă și modernă canapea modulară pe care e15 a lansat-o în cadrul târgului de la imm Cologne 2017. Secretul succesului: ușurința și suplețea cu care face trecerea de la canapea standard de hol la colțar pentru living sau șezlong pentru zona de lectură a dormitorului. Evident, este modulară, compusă din elemente ce se pot alătura sau separa fără niciun efort. Cei de la e15 au creat-o cu gândul la echilibrul dintre stilul minimalist de amenajare li nevoia tot mai acută de relaxare. +4 www.e15.com


Essentials – o colecție esențială de accesorii care să contribuie la puterea de atracție a specialităților culinare. Un producător german, pe nume Girsberger, a lansat o colecție de accesorii din lemn masiv de stejar și alun pentru prepararea și servirea mesei. Oamenii s-au luat foarte în serios, dincolo de calitatea materialelor, designul fiind uluitor de sofisticat pentru niște (să zicem simple) tocătoare, castroane și organizatoare de tacâmuri sau tăvi. Produsele sunt calculate matematic, cel puțin asta inspiră designul lor: precizie, geometrie, minimalism. +4 www.girsberger.com


String System a descusut lemnul de toate secretele sale. Așa că a trecut la... metal. La imm Cologne, acest producător a prezentat mobilier corp realizat în stil minimalist, foarte bine organizat, fabricat din metal. Rafturi, polițe, dulapuri – toate la un loc sunt asamblate sub forma unui adevărat dressing pentru bucătărie, birou, hol, bibliotecă și alte încăperi ale casei. Sistemul String este revoluționar sub aspectul rezistenței, designului suplu, spațiului mic pe care-l ocupă, raportat cu spațiul de depozitare pe care-l asigură.   +4 www.string.se