Designul Biofilic – viitorul în amenajarea birourilor

Designul biofilic reprezintă un trend al zilelor noastre, transpus în sintagma: dragoste pentru tot ce are viață. Acest mod de a trăi, cât mai aproape de natură, cât mai prietenos cu medul înconjurător, e tot mai adesea împrumutat de stilul amenajărilor interioare.

 +4
Biofilia: nevoia omului de a trăi în natură/Nuwavefurniture.co.za
  |  

Unul dintre spațiile cele mai în căutare de design biofilic este cel office; indiferent că vorbim de biroul de acasă sau cel din centrul orașului, acest loc influențează munca zilnică prin modul în care este amenajat. Confort, relaxare, funcționalitate – acestea sunt lucrurile care se reflectă pozitiv în cheful de muncă. Iar designul biofilic se înscrie între aceste necesități.
 +4 www.figarigroup.com
Mai clar, designul biofilic înseamnă un spațiu foarte aerisit și inundat de cât mai multă lumină exterioară. Lumina soarelui, nu cea din bec, e foarte importantă, iar ea se asigură cu ajutorul unor ferestre cât mai mari – de ce nu pereți de sticlă? -, lucarnelor și chiar a oglinzilor care să reflecte lumina din geamuri.
 +4 www.technovedam.com
Prezența plantelor de interior este un alt aspect important al designului biofilic. Decorative, naturale, pline de viață și având nevoie de atenție și îngrijire, plantele își pot găsi cu ușurință locul în orice birou; dincolo de faptul că înveselesc atmosfera, plantele sunt și o preocupare pentru angajați, trebuie udate, curățate, îngrijite. Contribuie la sentimentul de apartenență al angajatului la locul de muncă.
 +4 www.pressone.ro
Pereții naturali, decorațiunile naturale – iată un alt aspect al designului biofilic. Lichenii sunt tot mai mult folosiți pentru înfrumusețarea spațiilor, dar și a pieselor de mobilier. Pot fi material de placare a unui perete, dar și accesoriu decorativ pentru rafturi, spre exemplu.

Revenim într-un material viitor cu mai multe detalii.
 


Dizainăr – Lumină din porțelan

Cine dorește să aibă mai mult spor la muncă se poate interesa de noutățile din industria designerilor de produs din România. Spre exemplu, cei de la Dizainăr vin mereu cu noutăți menite să dea spațiilor în care trăiești și muncești mai mult farmec decât ți-ai închipui că se poate.

 +2
Edelweiss, disponibilă prin Dizainăr
  |  

Vorbind despre amenajarea biroului, cel mai important element între estetică și funcționalitate este lampa de birou. Nu există spațiu de lucru corect construit în lipsa unei surse de iluminat locale. Dincolo de faptul că ușurează lucrul la calculator iluminând tastatura sau odihnește ochii în cazul utilizării documentelor printate, lampa de birou este și un detaliu decorativ. Cei de la magazinul de produse românești unicat, Dizainăr, ne propun lampa Edelweiss, un produs office absolut neobișnuit.

 +2 www.dizainar.ro
Nu surprinde atât forma, cât mai ales materialul din care este confecționat acest corp de iluminat: porțelanul! În ce privește forma, formele geometrice au stat la baza inspirației, iar în ce privește latura estetică, s-a optat pentru finisaj satinat. Edelweiss este o lampă de birou ușoară, simplu de folosit și prevăzută cu bec de tip LED, cu lumină caldă, dar puternică. Talpa este rezistentă, în ciuda grației și fragilității aparente a piciorului articulat. Designer: Ceramic Sparrow.


Orgatec 2018: spațiul de lucru devine spațiu de locuit

Tocmai s-a încheiat cu o zi în urmă unul dintre evenimentele cele mai importante ale industriei mobilei și designului pe plan internațional: ediția 2018 Orgatec. S-a desfășurat la Köln, și a stabilit noi direcții de design în ce privește evoluția spațiilor de muncă.

 +3
Mai mult decât un spațiu de lucru/Orgatec.com
  |  

Orgatec este un eveniment dedicat inovațiilor dedicate tuturor spațiilor de muncă, indiferent că e vorba de joburi la birou sau acasă. Schimbul de experiență și dezvoltarea surselor de inspirație în găsirea unor soluții tot mai eficiente și estetice în același timp reprezintă misiunea acestui eveniment. Anul acesta, Orgatec a pus accentul pe elementele spațiului de muncă având la bază conceptul diversității: design, mobilier, echipamente, acustică și iluminat.  +3 www.orgatec.comTematica a fost relația dinte mediile de lucru și cultura muncii. De asemenea, ediția 2018 a acestui eveniment a pus accentul pe transformarea spațiului de muncă într-unul ușor de locuit, mai ales pentru cei care lucrează de acasă sau cei care petrec cea mai mare parte a zilei la birou – pe scurt, asta înseamnă cultura spațiului de lucru. +3 www.orgatec.com
În jur de 650 de producători și designeri din domeniul spațiului de lucru au expus la Orgatec 2018, 85% dintre aceștia reprezentând elita industriei internaționale. S-a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori cu 10%.
 


Fresh – mobilă de artă pentru tineri

Mobila masivă, lucrată artistic și îmbogățită ornamental continuă să se afle în topul preferințelor românilor. Ce-i drept, e vorba despre acea categorie de români cu gusturi clasice, trecuți de prima tinerețe și admiratori ai accentelor de tip baroc.

 +2
Colecția Fresh e dedicată tinerilor/Regallis.ro
  |  

Unul dintre preferații producători de mobilă de lux ai românilor este Regallis. Acest producător de mobilă de artă din România a decis totuși să înceapă să se adreseze și unui public foarte tânăr, li iată colecțiile de mobilă Regallis ajungând să se numere și printre preferințele tinerilor. Explicația?

 +2 www.regallis.ro
Regallis a început să creeze mobilier de lux special pentru publicul tânăr din România.  Camera de tineret Fresh le este dedicată acestora, cu cea mai mare grijă față de nevoile lor practice și estetice. Ansamblul se compune dintr-un pat cu tăblie capitonată cu piele ecologică, două noptiere cu sertar și dulăpior, o bibliotecă cu polițe la vedere și sertare integrate discret și un birou în stil clasic, dar de dimensiuni tinerești, prevăzut inclusiv cu un scaun elegant și confortabil, în armonie cu designul patului. Dormitorul pentru tineret are un finisaj clasic, alb și gri argintat, ușor de personalizat de tinerii din ziua de azi.


ORIGAMI - biroul creativ

O colaborare între producătorul de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare și un designer pe nume Dan Andreșan a dat naștere unei colecții de mobilier office absolut revoluționare. Se cheamă Origami Collection și ne-a luat ochii cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente din România - BIFE-SIM 2017.

 +3
Origami Collection - biroul românesc al viitorului
  |  

Origami Collection reprezintă mobilierul atipic din toate punctele de vedere – combinația materialelor, adică lemn de stejar și metal, combinația cromatică, adică finisajul natural al lemnul în contrast cu finisajul alb al metalului, designul ultramodern și forma literei V. Este atipic inclusiv pentru designul care obișnuiește să se facă în România: o abordare fresh, tinerească și inspirată de nevoia de a fi creativ la locul de muncă. Origami Collection pare creat special pentru activitățile ce implică stimularea imaginației și nevoia de socializare.

 +3 Dan Andreșan Design de Dan Andreșan

 +3 Dan Andreșan Mereu altfel - depinde din ce unghi privești
Acest set de birou denumit exotic – Origami Collection - se compune dintr-o masă de lucru și două scaune, fiind ideal pentru munca în echipă, dar și pentru discuțiile de afaceri. Privite din unghiuri diferite, fiecare dintre piesele de mobilier e diferită de celelalte, și diferită față de sine, în funcție de latura pe care o privești. Observați unghiul deschis al panourilor triunghiulare ce țin loc de picioare pentru masă – sunt spectaculoase!