logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Designul Biofilic – viitorul în amenajarea birourilor

Designul biofilic reprezintă un trend al zilelor noastre, transpus în sintagma: dragoste pentru tot ce are viață. Acest mod de a trăi, cât mai aproape de natură, cât mai prietenos cu medul înconjurător, e tot mai adesea împrumutat de stilul amenajărilor interioare.

1_nuwave_business_furniture-3720
Biofilia: nevoia omului de a trăi în natură/Nuwavefurniture.co.za
Publicitate
Andreea Chiru  |  04 Decembrie 2018

Unul dintre spațiile cele mai în căutare de design biofilic este cel office; indiferent că vorbim de biroul de acasă sau cel din centrul orașului, acest loc influențează munca zilnică prin modul în care este amenajat. Confort, relaxare, funcționalitate – acestea sunt lucrurile care se reflectă pozitiv în cheful de muncă. Iar designul biofilic se înscrie între aceste necesități.

www.figarigroup.com

Mai clar, designul biofilic înseamnă un spațiu foarte aerisit și inundat de cât mai multă lumină exterioară. Lumina soarelui, nu cea din bec, e foarte importantă, iar ea se asigură cu ajutorul unor ferestre cât mai mari – de ce nu pereți de sticlă? -, lucarnelor și chiar a oglinzilor care să reflecte lumina din geamuri.
www.technovedam.com

Prezența plantelor de interior este un alt aspect important al designului biofilic. Decorative, naturale, pline de viață și având nevoie de atenție și îngrijire, plantele își pot găsi cu ușurință locul în orice birou; dincolo de faptul că înveselesc atmosfera, plantele sunt și o preocupare pentru angajați, trebuie udate, curățate, îngrijite. Contribuie la sentimentul de apartenență al angajatului la locul de muncă.
www.pressone.ro

Pereții naturali, decorațiunile naturale – iată un alt aspect al designului biofilic. Lichenii sunt tot mai mult folosiți pentru înfrumusețarea spațiilor, dar și a pieselor de mobilier. Pot fi material de placare a unui perete, dar și accesoriu decorativ pentru rafturi, spre exemplu.

Revenim într-un material viitor cu mai multe detalii.