Amadeus – ce poți face cu un pat rotund?

Reprezentând o firmă specializată în realizarea mobilei din faza de proiect până în faza de montare la domiciliu, Frontalia are în portofoliul propriu câteva piese de mobilier destul de inedite, care să influențeze amenajarea interioară în mod radical.

 +3
Amadeus de la Frontalia, numai la comandă!/Frontalia.ro
  |  

Printre aceste piese se regăsește și un model de pat rotund, denumit Amadeus. Reprezintă o adevărată provocare pentru orice iubitor de spații armonios amenajate, sub aspectul dimensiunilor și designului marcat de inedit. Patul Amadeus de la Frontalia combină formele geometrice, ajungând la un adevărat mix de unghiuri drepte și rotunjimi. Practic, salteaua este rotundă, dar se atașează unei tăblii de formă dreptunghiulară. Așa cum producătorul subliniază, Amadeus se încadrează mobilierului de lux.

Dotări:
Tăblia patului rotund Amadeus este mai mult decât o simplă tăblie, fiind prevăzută cu noptiere de tip modern și polițe cu rol decorativ. Polițele sunt din sticlă transparent, pentru a păstra un aer discret și elegant. Aceste rafturi sunt prevăzute cu un sistem de iluminare pe bază de leduri, iar un detaliu important îl reprezintă senzorii de mișcare ai patului, care fac să se aprindă ledurile dispuse sub somieră. În acest fel, patul Amadeus este prevăzut cu un adevărat sistem de iluminare proprie, înlocuind veiozele.

Dimensiuni:
Amadeus este un pat mare, confortabil, pe care poți sta întins în orice poziție. Salteaua este inclusă în prețul de vânzare și are o lățime atipică, de 220 cm. Tăblia patului duce dimensiunile și mai departe, ajungând la o lățime de 290 cm. În lungime, patul Amadeus măsoară 230 cm.
Patul rotund Amadeus este disponibil exclusiv pe comandă, dar timpul de livrare pare unul decent:35-45 de zile.

Despre Frontalia
„În atelierul nostru din Brasov veţi fi înconjurat de creaţie, de idei şi de toată deschiderea pentru provocări din ce în ce mai complexe. Lemne, tapițerii, finisaje, piatră, sticlă, etc. toate pregătite pentru dumneavoastră: CLIENT. Pentru fiecare client pregătim mostre în miniatură, pentru a înțelege cât mai bine ceea ce urmează să producem. Veți intra într-o lume plină de culoare, forme şi idei: este lumea frumoasă pe care încercăm să v-o transmitem şi dumneavoastră.” – se arată pe site-ul Frontalia.

 +3 www.frontalia.ro +3 www.frontalia.ro


Aramis Feeling: saltele Peace & Quiet

Dacă vrei calitate românească, produse care sunt fabricate în mod responsabil și un concept nou în ce privește confortul nocturn, află că fabrica Aramis Feeling din Baia Mare dispune de o colecție de saltele menită să răspundă tuturor acestor criterii.
 

O nouă categorie de saltele pentru un somn cu adevărat liniștit./Aramisfeeling.ro
  |  

Este vorba despre colecția Cotton Mousse care se sprijină înainte de toate pe respectul pentru natură, după cum însuși producătorul ne asigură. Explicație? Oricare din modelele de saltea ale acestei colecții este fabricată din bumbac reciclabil și are proprietăți antialergice.

Tehnologia Peace & Quiet
Saltele Peace & Quiet de la Aramis Feeling atenuează zgomotul și preîntâmpină deformarea sau mișcarea în cazul în care partenerul de somn se întoarce de pe o parte pe alta. Adică, o saltea dublă, dar care se comportă individual pentru fiecare dintre parteneri, asigurând deplină odihnă și fermitate. 600 de arcuri împachetate individual sunt combinate cu un strat suport și un alt strat confort ceea ce conferă suport optim indiferent de poziția în care dormi – secretul tehnologiei Peace & Quiet stă în faptul că fiecare arc al saltelei este prevăzut cu un amortizor care împiedică deformarea saltelei atunci când te așezi în pat sau schimbi poziția.

Avantajele saltelelor Aramis Feeling

  • Gama de saltele Peace & Quiet de la Aramis Feeling vine cu o garanție de 25 de ani, bazată pe arcurile precomprimate și pe calitatea spumei de memorie.
  • Acest tip de saltele asigură o bună circulare a aerului; husele sunt detașabile, astfel că pot fi spălate de câte ori simți nevoia.
  • Ai timp de testare a saltelei preț de 120 de zile. Aramis Feeling anunță că în cazul în care nu ești mulțumit de saltea, o poți returna, urmând a primi înapoi întreaga sumă plătită.

„Saltelele sunt realizate în Baia Mare, în fabricile Aramis Group, cel mai mare producător de spume cu memorie, spume de tip latex și poliuretanice flexibile din sud-estul Europei și unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial. Sună a laudă, dar e, de fapt, statistică. Bine, e laudă susținută de argumente serioase, statistice.” – se arată pe site-ul Aramis Feeling.


Tot ce trebuie să știi despre patul Murphy

Dacă locuința ta nu este una tocmai generoasă din punctul de vedere al spațiului, dar nici nu suporți gândul de a dormi pe o canapea, soluția se numește patul Murphy sau patul de perete. Reprezintă cel mai bun mod de valorificare a spațiului, mulțumită faptului că pe timpul zilei dispare complet.

 +5
  |  

Paturile de perete nu sunt tocmai o piesă de mobilier foarte populară în România, deși ar putea înlocui canapelele extensibile cu mare succes. În spatele designului marcat de taine, patul Murphy a fost creat din rațiuni... sentimentale.

Istorie
Patul Murphy poartă numele lui William Lawrence Murphy, un inventator irlandez, care s-a găsit la n moment dat într-o ipostază ingrată: se îndrăgostise de o tânără cântăreață și tare ar fi vrut s-o invite la el acasă. Locuia însă într-o garsonieră și în acele timpuri (începutul anilor 1900) nu se cuvenea ca o femeie respectabilă să intre în dormitorul unui bărbat. Așa că inventatorul și-a transformat unica încăpere a casei în living pe durata zilei și dormitor pe durata nopții. Soluție: a conceput un pat care să poată fi ascuns. +5 www.transforms.ro

Patul Murphy era compus dintr-un cadru metalic, pe care se întindea o saltea; patul se ridica simplu și se ascundea în rama unui dulap, dispărând complet din vedere. Ideea a prins foarte repede în America unde, însuși Charlie Chaplin l-a promovat, folosind un astfel de model în câteva dintre filmele sale.

Avantaje
•    Astăzi, patul Murphy a evoluat mult sub aspectul designului și soluțiilor, fiind disponibil în diferite variante: de ascuns într-un dulap, într-o bibliotecă, în spatele unei canapele sau chiar al unui birou.
•    Se poate folosi în orice fel de încăpere, de la livingul unei garsoniere până la dormitorul copilului, dar reprezintă și o soluție de înnoptat la birou. Fiind ascuns pe durata zilei, își poate găsi locul oriunde în casă.
•    Valorifică spațiul locuinței, fiind o piesă de mobilier pe cât de masivă, pe atât de magică; nu-ți stă în cale atunci când nu-l folosești și te scapă de ideea canapelei extensibile, fiind cea mai bună soluție pentru prietenii care înnoptează la tine.
•    Un pat Murphy realizat pe comandă se poate personaliza oricât de mult.

Dezavantaje
•    Faptul că ai de lucru scoțând și ascunzând zilnic patul Murphy poate fi socotit un dezavantaj. Mai ales după o vârstă, acest ritual poate deveni obositor. Picioarele trebuie împăturite/desfăcute și patul trebuie ridicat/întins în funcție de momentul zilei. Evident, nu mai sunt șanse să nu strângi lenjeria de pe pat dimineața, după ce te trezești.
•    Somiera unui pat Murphy nu este tocmai cea mai confortabilă; trebuie să fie o structură metalică, iar salteaua nu o poți alege pe cât de tihnită ai vrea. Pe termen lung, poți descoperi că patul Murphy nu este totuși cel mai confortabil.
•    Costă scump. Patul Murphy este o adevărată dovadă de inginerie și stabilitate, detalii pe care prețul le reflectă din plin. Trebuie integrate unei piese de mobilier, așadar cel mai adesea presupune a fi realizat pe comandă – preț mai ridicat, plus durată de timp îndelungată.

Totuși, patul Murphy rămâne una dintre soluțiile cu adevărat multifuncționale menite să salveze situația chiar și-n zilele noastre sau, mai ales, în zilele noastre. +5 www.transforms.ro +5 www.transforms.ro +5 www.transforms.ro


Renuva – prima fabrică de reciclat spuma poliuretanică

În Elveția, la Horgen, tocmai s-a deschis o fabrică pentru reciclarea saltelelor din spumă poliuretanică. Noutatea ține de faptul că aceste saltele vor fi folosite la crearea unui nou poliol – materialul principal din care se obține spuma poliuretanică.

 +6
Saltelele se pot recicla de acum și căpăta o nouă viață./Dow.com
  |  

Practic, o saltea veche nu mai are moarte, ci este transformată în așa fel încât să redevină... saltea (printre altele). Vechile saltele sunt descompuse și supuse unui tratament chimic care duce la obținerea elementului de bază conținut de spuma poliuretanică. Așadar, acest material atât de utilizat în industria beddingului în special se poate obține de acum din propria cenușă, lucru de impact asupra luptei cu deșeurile.

The Vita Group au dezvoltat deja un nou produs, obținut pe baza tehnologiei Renuva – spuma Orbis, cu nenumărate posibilități de folosire în industria beddingului. În cadrul fabricii elvețiene de reciclare a saltelelor din spumă poliuretanică, denumită Renuva, vor putea fi procesate 200.000 de saltele vechi pe an.

Fabrica Renuva inaugurată la Horgen este un efort comun la care și-au adus contribuția mai multe companii din domeniul reciclării și mobilierului: Dow Polyurethanes, Orrion Chemicals Orgaform, Eco-mobilier, H&S Anlagentechnik și The Vita Group.

„Suntem nespus de mândri să inaugurăm această uzină. Prin acest demers oferim un răspuns la întrebarea: «Ce putem face cu spuma poliuretanică reciclată?». Angajamentul companiei noastre este să ofere soluții menite să ajute la protejarea mediului înconjurător”, a declarat Marie Buy, de la Dow Polyurethanes.

„Fabrica Renuva folosește un proces chimic inovator de reciclare, la capătul căruia spuma poliuretanică este descompusă și transformată într-un produs nou. Iar marele beneficiu este versatilitatea acestui nou produs. Putem procesa spuma din orice saltea, oricât de veche”, a afirmat Christian Siest, președinte al Orrion Chemicals Orgaform.

„Atitudinea consumatorului s-a schimbat radical și oamnii încep să fie tot mai preocupați de soluțiile sustenabile. Putem anunța că există mare interes din partea clienților europeni pentru spuma Orbis și tehnologia Renuva, ceea ce nu face decât să ne bucure”, a mărturisit Mark Lewis de la The Vita Group.”


Capsulă IKEA pentru somnul de după-amiază

Dorind să promoveze colecția de bedding din catalogul propriu, IKEA a gândit o campanie publicitară absolut ieșită din comun: crearea unei capsule amenajate sub forma unui dormitor. Capsula se plimbă pe străzile Parisului, invitând oamenii la un mic somn de circa 10 minute.

 +3
 MagMob
  |  

Campania a pornit de la beneficiile dovedite ale somnului de după-amiază, o repriză scurtă, de zece până la treizeci de minute, care îți poate reface bateriile și reda energia de dimineață. Așa că opt capsule IKEA au fost atașate la biciclete și se perindă acum pe străzile capitalei Franței.

Înăuntru se regăsesc produse IKEA pentru un somn pe cât de rapid, pe atât de odihnitor: saltea, pernă, pilotă ușoară de vară. Este un mod de a promova colecția de textile pentru dormitor din catalogul IKEA, permițând potențialilor clienți să încerce personal produsele, în cadrul unui soi de probă inedită. +3 www.designboom.com

Campania se adresează oamenilor aflați în câmpul muncii, invitându-i să coboare din birouri și să se retragă la interiorul capsulei preț de maximum jumătate de oră – campania se desfășoară zilnic între orele 13:30 și 18:30. Acolo, norocosul poate trage un scurt somn; biciclistul lasă capsula IKEA chiar la ușa companiei unde lucrează acesta.

Cum ajungi să te tragi un pui de somn pe stradă? Nu e mare scofală, dar e nevoie de puțin noroc. Doritorii trebuie să posteze pe conturile de Twitter sau Instagram o mică povestioară menționând numele IKEA. Capsulele IKEA pentru somnul de după-amiază au fost denumite sugestiv La Sieste. +3 MagMob   La Sieste - o campanie isteață, marca IKEA./Designboom.com