Avanta Furniture – un dormitor pentru frați

Mobila pentru copii devine din ce în ce mai spectaculoasă; de cele mai multe ori, dincolo de funcții și valorificarea spațiului, trebuie să spună o poveste, să sugereze o anume atmosferă. Iar modelul poveștilor inspirate de cărți sau seriale tv a cam trecut.

 +4
Cât mai puțin spațiu ocupat, cu maximum de loc pentru odihnă/AvantaFurniture.ro
  |  

Așa că vă prezentăm în continuare un model de dormitor pentru frați, deci mobilier corp pentru o cameră în care stau doi copii, nu unu. Am ales Avanta Furniture, grație designului contemporan și în același timp elegant, menit să transforme paturile frățiorilor (sau surioarelor) într-o piesă de mobilier plină de personalitate.

Twins de la Avanta Furniture este un model de pat pentru frați destul de neașteptat. Piesa de tip corp cuprinde nu doar două locuri de dormit, ci și o groază de spații de depozitare, ba chiar și un soi de noptieră cu rol de comodă. Cele două paturi sunt dispuse supraetajat, în forma literei L, ceea ce le face cu atât mai interesante. Modelul se execută pe comandă, iar nuanțele pot fi alese dintr-o gamă de 250 de culori. Materiale de lucru: lemn, MDF.

Din dormitorul Twins mai fac parte o vitrină cu uși din sticlă și sertare ce poate fi folosită atât ca bibliotecă sau chiar corp de depozitare a jucăriilor. Designul este unul clasic, care inspiră căldură, intimitate, veselie. Corpurile de depozitare sunt numeroase pentru modelul Twins, dormitorul fiind dotat și cu polițe la vedere, cât și cu un corp de depozitare suspendat cu spații și ascunse, și la vedere. Evident, nu putea lipsi o masă cu aspect de consolă, ușor de folosit fie ca masă de joacă, fie ca birou pentru temele de acasă.

 +4 www.avantafurniture.ro +4 www.avantafurniture.ro +4 www.avantafurniture.ro

Despre Avanta Furniture
Avanta Furniture este o companie producătoare de mobilă din lemn, înființată în 1992 în Republica Moldova. De circa doi ani, și-au deschis reprezentanță și în România. Execută mobilier pentru oricare dintre încăperile casei, asigurând servicii de măsurare, proiectare, execuție. În România îi găsiți în București, pe Bd. Ghencea 126-132.


Noptiere… tapițate!

Din nevoia de a face dormitorul o încăpere cât mai primitoare, cu atmosferă caldă, tot mai mulți producători de mobilă se axează pe mobilierul tapițat. În ultima vreme, nu doar patul poate fi tapițat, ci chiar și noptierele.

 +3
Mic mobilier creat pentru dormitoare moderne/Mobilalentsor.ro
  |  

Mobila Lent Sor este un atelier de mobilier la comandă din București, în al cărui portofoliu se regăsesc piese pentru living, bucătărie și dormitoare. Dormitoarele sunt exclusiv tapițate, iar colecțiile conțin toate elementele necesare acestei încăperi: pat, noptiere, banchetă și taburet.

Inclusiv noptierele sunt tapițate, în același tip de material textil și culoare precum patul și restul elementelor, ceea ce creează un aspect unitar, armonios. De la o colecție la alta, noptierele tapițate variază ca design, dimensiunile și designul fiind aceleași. Avantaje: personalizează dormitorul, completând patul în mod natural și transformându-l vizual într-o adevărată insulă de confort. Dezavantaje: curățarea nu este la fel de ușoară ca-n cazul noptierelor netapițate. +3 www.mobilalentsor.ro

Un alt element de mic mobilier care se potrivește perfect în această atmosferă creată de Mobila Lent Sor îl reprezintă taburetul decupat, al cărui design unic îl face aproape invizibil. De formă rotundă, taburetul tapițat este decupat în așa fel încât să se integreze perfect pe colțul patului, îmbrăcându-l, și dând impresia unei singure piese de mobilier. +3 www.mobilalentsor.ro
De asemenea, taburetele tapițate de la Mobila Lent Sor diferă cromatic în funcție de colecția de dormitoare din care fac parte.


Atelier Ciprian Manda: camera de copil, pe un singur perete

În cadrul Atelierului Ciprian Manda, se lucrează în special cu lemn. Acest material și designul menit să pună în valoare fibra naturală transformă toate piesele lucrate de Ciprian Manda în adevărate piese de mobilier speciale, ușor de recunoscut dintr-o mie.

 +6
Propunere inedită de la un designer din România: Ciprian Manda.
  |  

Inovația în lemn a ajuns de curând să se manifeste în atelierul designerului și la nivelul mobilei multifuncționale. Astfel că trei piese nelipsite din camera copilului au devenit parte a unui corp chiar inedit: dressing, pat și birou într-o singură piesă de mobilier. Evident, din lemn de stejar masiv. Combinația celor trei corpuri arată un pic neobișnuit, dressingul ocupând un întreg perete, iar biroul și patul fiind interpretări diferite ale celor două fețe ale aceleiași piese. Simplitatea formelor și a designului este și elementul de inovație.

Spațiile de depozitare sunt în număr mare, mascate de uși ample cu fronturi îmbrăcate în material textil; atenția la detalii se reflectă în mânerele inedite ale fiecărui spațiu de depozitare. Dressingul funcționează ca tăblie utilă pentru patul copilului, extrem de simplu ca design, dar de mare efect estetic. Partea posterioară a patului funcționează ca birou, liniile fiind curate, liniare, și transmițând o impresie de totală organizare a spațiului. Marginile piesei pat/birou sunt îmbrăcate în metal tratat cu lac transparent.

O piesă realizată pe comandă! +6 www.atelier-ciprian-manda.ro +6 www.atelier-ciprian-manda.ro +6 www.atelier-ciprian-manda.ro +6 www.atelier-ciprian-manda.ro +6 www.atelier-ciprian-manda.ro


Massivo – trei tăblii de pat inedite

Atunci când alegem patul matrimonial, trebuie să ținem cont de mai multe elemente: dimensiuni, design și tăblie. Sunt tot mai la modă tăbliile spectaculoase, masive, impunătoare. Ele nu mai au un pur rol practic, ci devin principalul detaliu decorativ al dormitorului.

 +5
Când tăblia patului dictează stilul dormitorului/Massivo.ro
  |  

Am găsit la Massivo Mobili câteva tăblii de pat foarte interesante și moderne, astfel încât dormitorul să devină nu doar o oază de relaxare și confort, ci și un spațiu elegant, sofisticat.

 +5 www.massivo.ro Deco este un model de pat matrimonial ideal pentru un dormitor cu suprafață generoasă, întrucât tăblia tinde să ocupe pe lateral aproape tot atât cât ocupă patul pe lungime. Dar efectul merită! Patul Deco de la Massivo Mobili este din lemn masiv, iar tăblia din MDF, îmbrăcată în piele ecologică. Designul tăbliei imită elementele ornamentale geometrice aplicate structurii patului, obținându-se efectul unui pat care joacă principalul rol decorativ.

 +5 www.massivo.ro Merci este un model de pat contemporan care îmbină patul tapițat cu cel din lemn masiv, ambele elementele regăsindu-se la nivel vizual. Tăblia este îmbrăcată într-o tapițerie cu aspect de pluș, realizată din mai multe module de formă geometrică combinate în așa fel încât creează impresia unui joc. Este o tăblie ceva mai redusă ca dimensiuni, comparativ cu modelul de mai sus, dar spectaculoasă prin design.

 +5 www.massivo.ro +5 www.massivo.ro Triangolo de la Massivo Mobili reprezintă o combinație între cele două modele arătate; este foarte lată, transformând patul în piesa-vedetă a dormitorului, creată din mai multe module aranjate și pe verticală, și pe orizontală, ceea ce duce la un șarm inedit. Structura patului este din lemn masiv, parțial îmbrăcată în tapițerie cu aspect de pluș.
Foarte interesante sunt și piesele care completează fiecare dintre dormitoarele amintite, realizate în forme suple și funcțiuni la modă.


Dormitor românesc, amenajat în stil mediteraneean

Din proiectul prezentat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi mai avem să vă arătăm dormitoarele și băile. Acestea s-au bucurat de cel mai înalt grad de personalizare în stil mediteraneean, în special dormitorul matrimonial și baia aferentă fiind considerate cireașa de pe tort.

 +7
Ultima parte a unui proiect realizat în Slatina de arhitecta Dana Drăgoi.
  |  

Dormitoarele sunt dispuse de-a lungul unui hol, iar băile nu sunt încadrate camerelor, ci în afara lor. Cel mai spectaculos este dormitorul proprietarilor, unde accentele grecești se combină cu imaginația românească pentru a crea un spațiu pe cât de elegant, pe atât de intim și confortabil.

Majoritatea pieselor de mobilier pentru dormitorul principal au fost realizate pe comandă. Patul matrimonial este unul tapițat într-o nuanță de nisip alb, având tăblie mai înaltă decât se obișnuiește în casele românilor, și e completat de o banchetă cu butoni ce întregește atmosfera de maximă relaxare.  +7 Dana Drăgoi

Noptierele sunt realizate în același stil contemporan al patului, având și inserții de oglindă pentru un efect de maximă spațialitate; aceleași inserții de oglindă se repetă și în cazul dressingului. Pe pereți, arhitectul a preferat soluția tapetului, făcut pe comandă la Wall Decor, și menit să reprezinte o tușă de stil mediteraneean. Nu lipsesc fotoliile și comoda, pentru a completa setul format din pat și noptiere. Secretul confortului maxim al acestui dormitor scăldat în inserții de oglindă este mocheta extrem de moale, pufoasă și discretă cromatic, într-un turcoaz liniștitor. +7 Dana Drăgoi


Peste tot, la nivelul mobilierului, dar și al oglinzilor se repetă un motiv decorativ exotic, care se va regăsi într-un stil mai clasic și în baia matrimonială. Ei bine, baia matrimonială, fără să fie extrem de spațioasă, asigură o bună împărțire a suprafeței, pentru el și pentru ea, dispunând de două chiuvete pe piedestal din marmură. Cada amplasată sub fereastră se află de fapt într-o nișă obținută prin coborârea nivelului tavanului și apropierea pereților laterali – efect de maxim răsfăț. +7 Dana Drăgoi +7 Dana Drăgoi
Al doilea dormitor a fost amenajat într-o paletă de culori ceva mai intense, fiind deci o încăpere ceva mai masculină ca stil. Se păstrează însă atmosfera mediteraneeană, prin somptuozitatea patului, dar și motivele desenate pe tapetul pereților. Mocheta este aceeași, de la Creative Trend Design, dar piesele de mobilă sunt ceva mai austere și puține la număr. Peretele de accent joacă rolul de tăblie a patului, printr-un model de mozaic fascinant. +7 Dana Drăgoi +7 Dana Drăgoi
Un tur al casei foarte plăcut – sperăm că v-a plăcut și vouă!