logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cele mai confortabile paturi din România

Mergeți la magazinul de mobilă, așezați-vă pe patul care vă place și stați câteva minute într-o singură poziție. Apoi schimbați-o! E confortabil? În funcție de răspuns, cumpărați modelul ales sau continuați căutarea!

purehome_collection-1683
Pat din piele, în standul Pure Home Collection din cadrul evenimentului IFFS 2016 / Magmob.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  27 Septembrie 2016

Vă prezentăm criteriile de confort de care să țineți seama atunci când cumpărați paturi românești.

Confort în funcție de materiale
Paturile din lemn masiv sunt cele mai rezistente, iar ca și confort nu se încing în nopțile de vară, asigurând o senzație plăcută la atingere. Paturile tapițate sunt cele mai confortabile, însă au tendința de a acumula și păstra căldura pe durata verii, iar ca rezistență, recomandate sunt cele tapițate cu stofe, nu piele sau pluș.

www.ergodesign.ro
Paturi confortabile românești - din lemn masiv, rezistent și confortabil, cu noptiere incluse în design

Confort în funcție de forma și stilul patului
Cea mai confortabilă formă de pat este o combinație între patul dreptunghiular și cel rotund – adică cu laturi drepte și colțuri rotunjite, evitându-se rănirea la momentul așezării în pat, și căderea din pat în timpul somnului.
Stilul de pat preferat pentru confort este însă cel de tip divan, cu salteaua așezată pe o bază de lemn îmbrăcată în tapițerie ce înlocuiește tradiționala somieră cu bare metalice.  

www.mobconfort.ro
Paturi confortabile românești - model tapițat cu laterale rotunjite

Confort în funcție de dimensiunile patului
•    ca ÎNĂLŢIME, patul confortabil înseamnă maxim 40 cm de la podea în sus – te așezi și te ridici cu ușurință.  Sub 35 cm, patul este deja prea scund și pune probleme când vrei să te dai jos din el;
•    LUNGIMEA patului trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai mare decât înălțimea celui care doarme în pat;
•    ACCES: patul confortabil are tăblie numai la cap, nu și la picioare, permițând accesul din trei unghiuri – laterale și capătul patului. De evitat paturile pe roți, pentru că induc tendința de a te urca cu grijă, ca patul să nu plece la plimbare;
•    LĂŢIMEA confortabilă a unui pat este de circa 90 cm pentru o singură persoană. În patul matrimonial, e nevoie de suficient spațiu încât partenerii să nu se atingă atunci când schimbă poziția – cel puțin 160 cm lățime;
•    tăblia patului trebuie să aibă o LĂŢIME în corelație cu scheletul patului; de regulă, lățimea standard a tăbliei trebuie să fie cu maximum 7 cm mai mare;
•    ca ÎNĂLŢIME, tăblia trebuie să se ridice cu circa 35 cm deasupra saltelei; pe comandă, tăblia poate fi oricat de înaltă, dar ca principiu de design, nu poate depăși în înălțime lungimea patului. 

www.mobdeco.ro
Paturi confortabile românești - model cu platformă inclusiv pentru noptiere

www.canapele.ro
Paturi confortabile românești - model tapițat

www.marge.ro
Paturi confortabile românești - model de pat tapițat cu somieră reglabilă