logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Saltele inteligente pentru un somn de vise frumoase

Somnul şi revigorarea corpului uman au preocupat omenirea încă din cele mai vechi timpuri. Dar odată cu evoluţia către civilizaţie, şi acest segment s-a modernizat atât de mult, încât în zilele noastre nici nu mai ştim ce-i rogojina, însă ştim că salteaua va „cânta” până vom adormi sau că dimineaţa, patul va strânge singur aşternuturile în urma noastră.

Dormeo.ro
Celula Air Select » Dormeo.ro
Szeklerman  |  04 August 2015

Odată cu primele saltele, calitatea somnului s-a îmbunătăţit considerabil, dar tot s-au mai semnalat anumite nemulţumiri. De aceea, acest segment este într-o continuă evoluţie. Profesioniştii în domeniu nu doar că îşi dau silinţa să descopere cele mai bune soluţii pentru crearea confortului, dar încearcă să pună în aplicare şi anumite planuri de răsfăţ în acest sector. Unele se află doar schiţate pe hârtie, altele sunt în fază de prototip, dar cele mai multe dintre ele au reuşit să fie finalizate şi să vadă lumina zilei.

Noile materiale introduse în componenţa saltelelor au revoluţionat întregul sistem – în sensul bun al cuvântului – perfecţiunea atingând limite maxime. Însă oamenii de ştiinţă nu s-au mulţumit cu atât, au cunoscut succes după succes, motiv pentru au continuat să dezvolte domeniul.

Cu toţii cunoaştem termenul de memory foam şi că acest material a fost inventat de NASA, utilizat pentru protecţia astronauţilor aflaţi în spaţiu. Pe plan terestru, spuma cu memorie este utilizată cu succes în saltele şi este agreată tocmai datorită adaptabilităţii la forma corpului uman, proprietăţilor terapeutice, antibacteriene, asigurând totodată mult confort.

Dar acesta este doar un aspect important dintr-un întreg ansamblu. Spre exemplu, în ultima perioadă s-a sesizat sporirea interesului pentru saltele hibride care combină spuma din latex cu cea de memorie sau în care arcurile împachetate individual se completează reciproc cu un strat de spumă de memorie, în timp ce husele, tratate cu diferite uleiuri, au rol de a ţine la distanţă microbii, ciupercile, acarienii etc. 

Donalmohadon.ro
Saltea Termal Visco cu faţă vară-iarnă » donalmohadon.ro

Un exemplu (din diversitatea de modele) este salteaua Termal Visco, care oferă un confort excelent, datorită materialelor de calitate superioară, produse în Spania. Salteaua are două feţe: de iarnă – realizată din velur, care garantează căldură şi confort, şi de vară – realizată din material tridimensional, respirabil 100%, care oferă răcoare în timpul lunilor călduroase, reducând transpirația în timpul somnului.

Donalmohadon.ro
Secţiune saltea Termal Visco » donalmohadon.ro

Secţiune saltea:

1. Stofă velur

2. Strat de spumă cu memorie, 4 cm. 50 kg/m3

3. Pânză neţesută

4. Miez din Eliocel, 18 cm. Densitate 30 kg/m3

5. Pânză neţesută

6. Strat de spumă cu memorie, 4 cm. 50 kg/m3

7. Material tridimensional respirabil.

tempur.ro
Baza reglabilă Tempur Flex 2000 - acţionat electric » Tempur.ro

Un alt element util pentru confortul personal este conceput de Tempur. Baza reglabilă TEMPUR Flex 2000 şi TEMPUR Flex 500 este o platformă de maximă rezilienţă creat pentru a îndeplini toate condiţiile de relaxare optimă. Poziţia şi unghiul de şedere pentru trunchi şi picioare este acţionat prin telecomandă(Tempur Flex 2000), fiind disponibilă şi cu opţiunea de vibro-masaj şi telecomandă cu infraroşu. Funcţia de masaj este destinată pentru relaxarea zonei spatelui şi picioarelor. Această tehnologie versatilă este deosebită datorită acestui sistem de maximă rezilienţă conceput din arcuri cu discuri elastomerice montate pe şipci de lemn, flexibile, obţinându-se, astfel efectul de mişcare multidirecţională.

Dormeo.ro
Saltea Air Select cu arcuri 3D din spumă moale » Dormeo 

Brandul DORMEO oferă clienţilor o saltea în care arcurile din spumă de memorie reprezintă elementul inovator. Acest sistem de arcuri din spumă, tridimensionale, susţin perfect greutatea corpului şi oferă un confort deosebit, prevăzut cu sistem inovator de ventilare a aerului care previne apariţia excesului de căldură şi de umiditate.Arcurile 3D adaptabile sunt aranjate într-o structură deschisă de fagure, ce permite o elasticitate individuală, astfel că salteaua nu transferă mişcarea dintr-o parte a patului în alta.

-
Tehnogel, o nouă inovaţie în lumea saltelelor 

Termenul de Tehnogel este cea mai nouă inovaţie în lumea saltelelor. Este un material soft solid care are proprietatea  de a se deforma 3D,  reunind abilitatea unui material fluid cu consistența și memoria de formă a unui solid. Se mulează la structura fizică a fiecărui utilizator, deformându-se în toate direcţiile (sus-jos, dreapta-stânga şi faţă-spate), spre deosebire de materialele utilizate anterior, care se deformau doar într-o singură direcţie (sus-jos). Presiunea se distribuie uniform pe toată suprafaţa de contact, generând o reducere substanţială a vârfurilor de presiune în zonele în care tensiunile apar de obicei. Prin urmare, duce la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi, ca o consecinţă, la o reducere clară a numărului de mişcări necesare pentru schimbarea poziţiei. Tehnogel are o conductivitate termică foarte bună, astfel încât nu permite supraîncălzirea corpului și nu îngăduie transpirația în exces, menținând astfel un plus de confort în timpul somnului. Mai mult decât atât, Technogel este complet netoxic, nu conține produși volatili care pot determina reacții alergice și permite igienizarea periodică, prin ștergerea cu o lavetă umedă, lucru pe care nici o altă saltea nu-l permite.

 

 

Sleeping segment innovations Along with the first mattresses the quality of sleep improved significantly, but some discontents were still pointed out. Therefore, this segment is constantly evolving.The Termal Visco mattress offers excellent comfort, due to the high-quality materials, having two sides: winter side – made from velvet, and summer side – made from three-dimensional material, 100% breathable, which reduces body sweating during sleeping. The Dormeo brand offers a mattress with three-dimensional memory foam springs - Octaspring technology. This innovative system supports perfectly the body weight and provides a particular comfort.Technogel is the newest innovation in the world of mattresses. It's a soft solid material that has the characteristic to deform 3D, bringing together the ability of a fluid with the consistency and  shape memory of a solid material. 
Publicitate
Publicitate