logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Cele o mie de fețe ale canapelei

Nelipsit din căminele noastre, mobilierul tapiţat este, poate cel mai exploatat lucru din casă, de toţi membrii familiei deopotrivă. Dacă până acum vi s-a părut a fi doar un element banal din living, merită să vă reamintesc acea senzaţie pe care o simţi atunci când te aşezi pe ea după o zi istovitoare – este umila şi mereu îndrăgita canapea!

Class Living
Spaţios şi elegant... Merită încercat » set de canapele de la Class Living
Szeklerman  |  04 August 2015

Pe vremea bunicilor, frumoasele canapele din sufragerie aveau rol de ambientare şi se atribuia o grijă aparte pentru păstrarea lor. În zilele noastre, ele sunt concepute să ofere confort, rezistenţă şi deservesc nevoia de socializare. Fie că urmărim o emisiune TV, ne cuibărim cu copiii, căutăm momente de relaxare sau ne jucăm cu animalul de companie, pufoasele canapelele sunt indispensabile căminului nostru. Ca să aprofundăm termenul de „tapiţate”, ele sunt corpuri de mobilier special concepute pentru şedere: canapele, fotolii, scaune, băncuţe etc. România se poate mândri cu un număr foarte de mare de producători de mobilier tapiţat, ce oferă pieţei de larg consum o gamă variată de tapiţate. Din acest total, unii au reuşit să câştige poziţii superioare în topul celor mai râvniţi producători de pe piaţa tapiţatelor.  Printre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi se numără Mobila Dalin, Prestige Mob, Mobexpert, Casa Rusu, Casa Eduard, GP Sofa, Vinotti etc.

-
Pata de soare din sufragerie şi pe vreme posomorâtă 

Atunci când decidem să cumpărăm o canapea, trebuie să ştim exact în care cameră o vom poziţiona şi ce vrem de la acest obiect. Prin urmare, este important să ţinem cont de mărimea camerei, dar şi de numărul membrilor familiei. Designul şi culoarea canapelei ţin de preferinţele fiecăruia în parte. Indiferent de modelul ales, canapeaua trebuie în primul rând să fie robustă ca structură şi confortabilă. Ţinând cont la ce grad de uzură va fi supusă, producătorii au lansat un număr mare de canapele funcţionale care satisfac aşteptările clienţilor. Prin urmare, din livingurile noastre dispar uşor-uşor canapelele cu două locuri, fiind înlocuite de „sora” mai mare, care – ce e drept, ocupă mai mult spaţiu – dar este foarte primitoare, mai „inteligentă” şi mai spaţioasă. Funcţionalitatea canapelei este foarte importantă şi este mai apreciată dacă este extensibilă. Dacă vechile canapele serveau doar pentru şezut, în ziua de azi nu concepem o canapea fără această opţiune. Mai mult decât atât, dormitul pe o astfel de canapea este şi confortabil. Mai nou, canapele extensibile au incluse saltele de dormit. 

Prestige Mob
Culoare şi funcţionalitate » Canapea Santorini » Prestige Mob

(PrestigeMob este doar unul dintre producătorii unor asemenea canapele). Şi spaţiile de depozitare ale canapelelor – nu doar lada pentru aşternuturi ci şi rafturi, boxe introduse în structura lor şi platforme pe cotiere, intră la categoria funcţionalitate. După modelul ales şi în funcție de investiţia urmărită, unele canapele sunt dotate cu tetiere reglabile precum şi suport pentru picioare cu funcţionare automată. 

Mobila Dalin
Arată minunat amenajat într-un spaţiu mare » Canapea Amsterdam » Mobila Dalin

Colţarul este un element mai nou introdus în acest segment. El a devenit foarte plăcut, tocmai datorită acelei insule pentru care se „bat” chiar şi adulţii – o prelungire a canapelei cu aspect de divan. Această insulă are integrată ladă pentru lenjerie, în timp ce restul canapelei este extensibil. Avantajul grupelor de colţ faţă de canapelele simple este suprafaţa extinsă uriaşă. Canapelele de colţ sunt piese de mobilier deosebit de practice, potrivite pentru persoanele cărora le surâde ideea de multifuncţionalitate. Amenajarea inteligentă a livingului constă de multe ori în crearea senzaţiei de spaţiu acolo unde dimensiunile sunt reduse.

-
Alegeţi colţare care vă răsfaţă cu mult spaţiu dar şi confort sporit

Accente cubice

În noua „eră” a colţarului ce tocmai a început, forma clasică este înlocuită de canapele cu trei sau chiar mai multe module atipice! Modernismul introdus nu se referă doar la inteligenţă, el se face văzut prin forme. La unele modele dispar în totalitate rotunjimile, fiind înlocuite cu corpuri colţuroase, modulare dar care, în ciuda aparenţelor, emană multă căldură şi ospitalitate. Avantajele acestor tipuri de tapiţate sunt că ele se pot regrupa în funcţie de preferinţe şi pot fi amplasate cu uşurinţă, oriunde şi oricând. Astfel, livingul va avea deseori o înfățișare nouă, atemporală şi nu va deveni monoton.

 

Ca alternativă sau adaos la clasicele canapele, apreciem mult râvnitele corpuri pentru tolănit: fotolii, şezlonguri, taburete, şi fotolii puf (bean – bag). La acest capitol, designerii au dat frâu liber imaginaţiei şi au realizat cele mai năstruşnice modele pentru şezut. Simultan cu nevoia de a se exprima în forme şi nuanţe noi, designerii se străduiesc să nu scape din vedere confortul canapelelor.   

Culorile şi materialele reprezintă personalitatea tapiţatelor. Combinaţiile cromatice au un rol important în designul interior, ele au un efect direct în starea noastră emoţională. Culorile vii, îndrăzneţe, ne induc o stare activă, în timp ce nuanţele pastelate ne îmbie la relaxare. Culorile trebuie alese cu grijă, deoarece este important să existe o armonie în ambientarea locuinţei.

Mobila Dalin
Aduceţi tradiţia în livingurile moderne, merge de minune » Canapea Bucovina » Mobila Dalin

Indiferent de culoare şi imprimeu, stofa este plăcută la atingere, oferă senzaţie de căldură, de fineţe, chiar dacă uneori este mai greu de întreţinut – în cazul în care nu este dehusabil. Foarte multe familii – cu copii – optează pentru canapele tapiţate cu stofă tocmai datorită confortului şi gradului ridicat de rezistenţă al stofei. Pentru întreţinerea lor există unele reguli şi practici care trebuie luate în serios, cum ar fi: evitarea poziţionării unui astfel de corp lângă radiatoare sau alte surse de căldură, iar pentru păstrarea culorilor, se va evita expunerea directă la razele soarelui. Pentru curăţarea murdăriei se apelează la soluţii speciale de întreţinere care nu atacă ţesătura şi nu decolorează. Orice urmă de murdărie se va curăţa imediat, iar pentru reîmprospătare, canapeaua se va aspira periodic.

Un alt material agreat pentru tapiţate este pielea naturală şi ecologică. Astfel de canapele sunt preferate în locurile comerciale, dar sunt întâlnite şi în spaţii rezidenţiale. Canapelele îmbrăcate în piele sunt  impozante, mult mai mari ca dimensiune, dar funcţiile rămân. Paleta coloristică se reduce la un anumit număr, oscilând doar intensitatea acestuia. Gradul de uzură este ridicat şi sunt uşor de întreţinut. Este apreciat de familiile care lucrează în domenii de afaceri dar şi de cei cu copii, care au animale de companie. Canapelele din piele, dacă nu au pete dificile de curăţat, se şterg ori de câte ori este nevoie cu o cârpă moale şi umedă, preferabil de culoare deschisă. Hidratarea pielii se poate realiza cu soluţii profesionale, menţionate de producător în ghidul de întreţinere al fiecărui produs. Utilizarea soluţiilor necertificate poate degrada calitatea pielii, ducând la crăpături şi decolorări. Evitaţi predispunerea la razele soarelui şi căldura excesivă, care pot deshidrata pielea.  

 

Upholstered furnitureWhen we decide to purchase a couch, we need to know exactly in which room we wish to place it, and what we want from this object. Therefore, it's important to take in consideration the size of the room, but also the number of the family members. The design and color of the couch depends on the preferences of every individual. Regardless of the chosen model, the couch must have a robust structure and must be comfortable. The two-seater sofas are slowly replaced by their bigger „sister”, that – it's true that needs more space – but it's very cozy, more „intelligent” and more spacious. The functionality of the couch is very important and it's more appreciated if it's extensible. Some couches are fitted with adjustable head and footrests, can have massage functions operated by a remote control, or can be equipped with loudspeakers, USB ports and sockets for connecting to the energy circuit. Of course, these models are more expensive and require more space, but represents a well deserved „must have”.  
Publicitate
Publicitate