logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Gânditorul – noptieră inspirată de celebra statuetă

În industria producătorilor de mobilă, inspirația este ca-n orice domeniu artistic: cheia succesului atunci când o găsești și blocaj creativ atunci când lipsește. Atelierul Biomobila din Suceava pare să stea de minune la capitolul inspirație, cel puțin dacă ne luăm după piesele de mobilier pe care le creează de ani de zile, parcă tot mai uluitoare. Ultima lor creație este o transpunere a celebrei statuete Gânditorul, într-o piesă de dormitor.

Gânditorul – noptieră inspirată de celebra statuetă
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Noiembrie 2023

Cea mai nouă lucrare Biomobila iese complet din tiparele mobilei de dormitor cu care suntem obișnuiți, dovedind încă o dată valoarea designului de mobilier. Vorbim despre o noptieră din lemn masiv care reinterpretează cu ajutorul liniilor geometrice statueta Gânditorul, fără a-și pierde vreun element care să contribuie la deplina sa funcționalitate.

Biomobila

Noptiera poartă denumirea Gânditorul (sau Flamingo) și a fost lansată spre finalul lunii martie, iar de atunci face spectacol pe rețelele de socializare. Este o piesă de dormitor atipică, cu mai multe spații practice, pentru depozitare la îndemână, dar forma unicat o recomandă dormitoarelor spațioase în care să ocupe un loc cât se poate de central.

Totul este neobișnuit la noptiera Gânditorul – neobișnuit și asimetric, de la combinația de picioare scunde și laterală de sprijin până la mânerul metalic al sertarului care ocupă foarte puțin spațiu, dar oferă loc de depozitare destul de satisfăcător. În plus, noptiera este prevăzută și cu spațiu tip bibliotecuță, astfel că-ți poți ține la capul patului doua sau trei cărți preferate pe care să le răsfoiești înainte de culcare.

Biomobila

Privind această piesă de mobilier, aproape că te întrebi cum de stă în picioare – așa de asimetrică și înclinată pare, dar secretul ține de baza din care pornesc cele trei picioare. da, sunt doar trei picioare, două scunde și robuste și al treilea constă într-o plăcuță ce asigură contrabalansul. Spatele noptierei e asigurat de două elemente grațioase, formând împreună forma literei V și dând senzația unei mâini îndoite, ce sprijină capul gânditor.

Biomobila

Recent, noptiera Gânditorul de la Biomobila a fost răsplătită cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului național de design de mobilier, organizat în cadrul Bife-Sim 2023. Felicitări, Biomobila!

Publicitate