logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilierul cu nervuri – printre trendurile momentului

Atât printre producătorii români de mobilă, cât și printre cei din afara țării s-a observat în ultima perioadă un interes tot mai crescând pentru mobilierul cu nervuri sau mai bine zis mobilierul riflat. Și-a găsit locul sub forma unor piese de depozitare foarte diferite ca funcționalitate, așa că întâlnim acest trend peste tot în casă: bucătărie, living, dormitor și baie. Suportă orice fel de nuanțe cromatice și deși nu e ceva într-adevăr nou, lasă impresia unei personalizări aparte.

Mobilierul cu nervuri – printre trendurile momentului
mobarta.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  20 Noiembrie 2023

Mobilierul riflat își are inspirația în arta antică a coloanelor grecești și romane, decorate cu nervuri adânci, menite să ofere o senzație de înălțime desăvârșită și să impresioneze prin robustețe. La nivelul mobilei, riflajul și-a făcut apariția prin anii 1920, sub forma stilul Art Deco. Ulterior, a cunoscut o perioadă de maximă apreciere prin anii 1970, împânzind în special bucătăriile și mobila de living a occidentalilor.

modernnest.ro

Astăzi, mobila cu nervuri revine în forță mai ales în atelierele designerilor de produs, remarcându-se la nivelul unor piese unicat, deosebit de pretențioase ca stil – glamour, de lux, japandi. Mobilierul riflat se poate executa din materiale variate: lemn masiv, mdf, beton, plastic. Rezultatele cele mai spectaculoase se obțin în cazul pieselor din lemn, iar dintre acestea nervurile cu cât mai subțiri, dese și adânci reprezintă idealul.

itiles.ro
candelabre.ro

O variantă foarte la îndemână pentru tot românul pasionat de mobila cu nervuri o reprezintă fronturile de dulapuri din colecții gata riflate. Nett Front este un furnizor excelent de fronturi de acest tip, oferind o gamă satisfăcătoare de modele și variante cromatice. Metal Creativ, producător de mobilier și soluții metalice, realizează pe comandă tot felul de piese riflate, în special biblioteci. Printre produsele lor, se găsesc și separatoare decorative pentru camere sau riflaje de perete, cu scop ornamental. Într-un material mai vechi, scriam despre riflajul cu caracteristici fonoabsorbate – acele placări pe cât de plăcute la vedere, pe atât de eficiente în obținerea unei atmosfere de liniște acasă.

nettfront.ro

Suntem curioși cum va evolua acest trend în anul care urmează.

Publicitate