Hands-free pentru ușă

O inițiativă ingenioasă contra răspândirii COVID-19 vine din Belgia. Un studio de design a decis să lupte contra bolii momentului printr-un dispozitiv atât de simplu, încât te uimește: un soi de hands-free care să te ajute să deschizi ușa fără să atingi clanța cu mâna.

 +4
Cum să deschizi ușa fără să riști COVID-19/Materialise.com
  |  

Studioul cu pricina este Materialise, înființat în anul 1990 și specializat în producția de aplicații 3D menite să deservească domenii precum cele creative (design și arhitectură interioară), domeniul sănătății sau al transportului.  Și cum omenirea trece acum prin clipe grele, Materialise s-a implicat în găsirea unei soluții – măcar și parțiale.

Unul dintre modurile de răspândire cele mai rapide ale noului virus COVID-19 îl reprezintă suprafețele pe care le atingem în mod curent. Clanțele ușilor se numără printre cele mai „periculoase” astfel de suprafețe, iar cei de la Materialise au căutat o soluție pe termen lung.

Așa a apărut dispozitivul de deschidere a ușii fără să atingi clanța cu mâna. E vorba despre două mici piese ingenioase, fabricate cu o imprimantă 3D, și care se prind pe clanță cu două șuruburi, permițând deschiderea ușilor cu brațul. În loc să apeși clanța cu mâna, apeși acest dispozitiv cu cotul eventual, evitând astfel să iei pe degete și în palmă virusul. +4 www.materialise.com +4 www.materialise.com

Modul de instalare este foarte simplu – cele două componente se prind pe clanță, una sus, una jos, cu șuruburi între ele, nefiind nevoie de niciun alt tip de intervenție asupra clanței. Și pentru că este un proiect menit să susține la nivel mondial lupta contra coronavirusului, acest hands-free pentru ușă e disponibil online în mod gratuit, fără niciun cost. Oricine dispune de o imprimantă 3D poate fabrica acest ingenios dispozitiv, folosind fișierul pus la dispoziție de cei de la Materialise. +4 www.materialise.com

Dispozitivul a fost creat, testat și autorizat în numai 24 de ore de lucru.


Case mobile – case ideale pe timp de pandemie

Nu putem să nu ținem cont de pandemie, nu ne putem preface că mai umblăm prin magazinele de mobilă și decorațiuni așa cum făceam până de curând. Susținem nevoia de a sta acasă, iar în acest sens venim și cu propuneri adaptate.

 +7
#stămacasă, dar pe drumuri/Rotresort.ro
  |  

Ce ziceți deci de... o casă mobilă? Vă permite să #stațiîncasă, dar să schimbați orașul sau chiar regiunea. E vorba de casele comercializate de ROT RESORT din Sălaj, unic importator de case mobile SWIFT din România și Ungaria. Casele au suprafețe de bun-simț și sunt complet mobilate, cele mai multe dintre modele fiind amenajate în stil... clasic contemporan.

Reprezintă o soluție de criză pentru cei care dispun de un teren și doresc să sară etapa dificilă a obținerii autorizației de construcție și a construcției în sine. Casele mobile ROT RESORT au prețuri cuprinse între 27.000 și 48.000 de euro, diferențele de preț reprezentând valoarea mobilierului, finisajelor exterioare, facilităților de la interior, tâmplăriei PVC. Modelul standard dispune de o suprafață de 48 de metri pătrați, organizați în două dormitoare, o baie și un living cu bucătărie open-space, spațiu tehnic ocupat de centrala și mașina de spălat. Casele sunt din lemn, dispun de centrale proprii pe gaz.

 +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro

Avantajele unei astfel de case mobile?
- e o casă la cheie, accesibilă ca preț
- e o casă pe care o poți lua cu tine dacă decizi să schimbi locul
- asigură un consum redus de energie

 +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro +7 www.rotresort.ro

E drept, casele mobile nu sunt cea mai confortabilă soluție pentru oamenii la a doua tinerețe. Sunt ideale în schimb pentru tinerii aflați la început de drum, cu chef de călătorie sau de viață undeva departe de aglomerările urbane. ROT RESORT oferă consultanță, transport și multe beneficii la nivel financiar – rezervări, avans mic etc. De încercat dacă ai un spirit dornic de aventură!


Transylvania Wood – decoruri care te împacă cu natura

Dragostea pentru lemn a unui copil dintr-un sat transilvănean s-a transformat în pasiunea pentru piese de mic mobilier și decorațiuni interioare atunci când el a crescut mare. Și-a deschis un atelier unde creează, uneori și la comandă, piese unice pentru case pitorești.

 +5
Piese decorative și nu numai din lemn recuperat/Transylvaniawood.com
  |  

Andrei e meșterul din spatele atelierului Transylvanian Wood și pe site-ul afacerii sale el povestește cum a ajuns să vândă piese de mic mobilier și accesorii decorative: „De când mă știu mi-a plăcut să călătoresc și să adun obiecte din lemn vechi, reciclat. În prezent, lucrez ca bucătar într-un restaurant, dar în timpul liber mă relaxez confecționând produse din lemn, în micul meu atelier de tâmplărie.”

Obiectele disponibile la Transylvanian Wood sunt create cel mai adesea din bucăți de lemn recuperat. Designul este unul rustic, aproape fiecare dintre produse având un mic mesaj care invită omul să se întoarcă cu ochii spre natură.

Un cuier rustic, confecționat dintr-o șipcă de lemn aparținând (cândva) unui butoi de vin, nu a avut nevoie decât de recuperare, curățare, aplicare accesorii organizatoare și finisare. A fost confecționat manual, iar designerul sugerează mai multe moduri în care poate fi folosit: drept cuier pentru hol, drept cuier de tacâmuri pentru bucătărie sau chiar decorațiune de perete în apropierea minibarului.  +5 www.transylvaniawood.com

Tot un butoi de lemn se găsește și la originea unui corp de iluminat menit să aducă încăperii (fie că e dormitor, bucătărie sau living) atmosfera caldă și tihnită a unei case de vacanță. Butoiul cu pricina s-a aflat în familia designerului vreme de 60 de ani, până când a fost transformat într-o lampă inedită. Are o greutate destul de impresionantă – 8,5 kg, din cauza lemnului natural, dar și a lanțului de inspirație rustică care-i asigură prinderea de tavan.  +5 www.transylvaniawood.com

Life este o sculptură cu un mesaj foarte puternic: natura are nevoie să-i redăm viața. E vorba despre o piesă din lemn natural recuperat și din metal, sub forma unei sculpturi ca o secțiune în lemn. „Această sculptură reprezintă puterea mâinilor noastre în clipa în care dăruim viață plantând un copac”, explică designerul. De asemenea, este o piesă realizată manual. +5 www.transylvaniawood.com +5 www.transylvaniawood.com

În atelierul Transylvanian Wood se primesc și comenzi; oricare dintre aceste piese unicat se poate comanda, eventual cu mici modificări cerute de client.


Casa Retro – stilul provensal în doar câteva decorațiuni

Stilul provensal, accentele Art Deco sau atmosfera rustică sunt printre preferatele celor care iubesc stilul clasic în defavoarea celui modern, dar sună și destul de... pretențios din punct de vedere financiar. De fapt, e mai accesibil decât crezi.

 +6
Produse și sfaturi pentru o atmosferă retro/Casa-retro.ro
  |  

Casa-Retro este un lanț de magazine online care asigură nu doar obiecte și decorațiuni pentru case primitoare, ci oferă și sfaturi practice. Gama lor de produse este variată, cuprinzând obiecte casnice și accesorii decorative pentru toate încăperile casei, chiar și pentru terasă sau grădină. Ceea ce este de mare ajutor este disponibilitatea echipei Casa Retro de a pune la dispoziția clientului nu numai un produs anume, ci o combinație de produse care să dea încăperii exact aerul dorit de proprietar.

În oferta de decorațiuni de la Casa Retro găsiți ceramică pictată și textile specifice bucătăriei, vase decorative dar și funcționale, corpuri de iluminat de la aplice pentru perete sau veioze de birou până la sfeșnice și felinare. Pentru grădină, găsiți la Casa Retro vase de curte dintre cele mai cochete, pictate în culori vibrante și cu modele pitorești, statuete, jardiniere pe model vechi, covorașe.
  +6 www.casa-retro.ro Ghiveci de flori, pictat manual  +6 www.casa-retro.ro Un încălzitor de ceai din secolul trecut  +6 www.casa-retro.ro Veioza stil retro pentru birouri

„Vă propunem combinații inedite pentru coabitarea noului și a vechiului: Casa Retro are rolul de a educa gustul estetic al secolului XXI după dicteul anilor 50-70, când stilul Art Deco era suveran. Astăzi, funcționalitatea și pragmatismul specifice stilului industrial, comercial, minimalist, pentru satisfacerea ritmului alert, cotidian, din mijlocul societății de consum, poate fi îndulcit prin decorațiunile vintage care refuză izolarea de tradițiile bunului gust”, se arată pe site-ul Casa Retro. +6 www.casa-retro.ro Halbe de bere, ca pe vremuri  +6 www.casa-retro.ro Jardinieră din Franța, cu mâner ceramic


Miso – placări inedite într-o locuință din București

Cu cât soluțiile de mobilare sunt mai variate, inventive și funcționale, cu atât amenajările interioare sunt mai speciale. Vă prezentăm azi un proiect de amenajare din București, în care plăcile CLEAF au jucat rol principal: pereți și mobilier în egală măsură.

 +8
Un proiect tare ambițios, realizat de Miso Architects/Foto: Alexandru Drăgoi
  |  

Proiectul a fost realizat de arhitecții studioului Miso Architects și a beneficiat de un buget de 70.000 de euro pentru un apartament cu patru camere și trei terase. Elementul care a transformat această locuință într-una inedită îl reprezintă plăcile CLEAF, distribuite în România de Cressent, plăci folosite atât pentru personalizarea pereților, cât și pentru realizarea pieselor de mobilier.

Stilul ales de designerii Miso pentru acest proiect a fost unul modern masculin, cu accente industriale. Deci paleta cromatică nu a fost prea generoasă, impunându-se automat o comnbinație cât mai naturală în care elementul de lemn să domine. Iar pentru acest element, plăcile CLEAF au fost soluția ideală. Plăcile CLEAF sunt din pal termo-structurat, disponibile într-o varietate de modele. S-au ales în cazul de față două modele, Sable LR26 Nuvolari, respectiv Ares FB11 Beton.

Pereții, chiar tavanul pe alocuri, au fost placați cu modelul CLEAF Sable LR26 Nuvolari, esență lemnoasă dând apartamentului o atmosferă caldă, primitoare, de ambient natural. Inedită a fost folosirea aceluiași material pentru crearea mobilierului. În birou și în dormitor, spre exemplu, peretele placat cu CLEAF a devenit și spatele mobilierului de rol de depozitare, realizându-se o combinație inedită și plăcută. S-a păstrat astfel armonia estetică, restul culorilor folosite fiind tonuri închise metalice, nuanțe de gri și albastru la nivelul mobilierului tapițat și al textilelor, în vreme ce pentru accesoriile decorative s-a optat pentru nuanța aurie.  +8 Alexandru Drăgoi +8 Alexandru Drăgoi +8 Alexandru Drăgoi +8 Alexandru Drăgoi +8 Alexandru Drăgoi

În bucătărie, același lucru – plăcile CLEAF, model Ares FB11 Beton, au servit atât ca metodă de acoperire a pereților, cât și ca material de îmbrăcare a mobilierului. Aici culorile au fost ceva mai reci, imitând nuanțe variate ale betonului. +8 Alexandru Drăgoi +8 Alexandru Drăgoi

În baie, s-au folosit aceleași combinații de culori ca-n casă, accentuând stilul masculin al amenajării. Obiectele sanitare au fost alese de la Delta Studio, rezultând o atmosferă pe cât de simplă ca design, pe atât de armonioasă și primitoare ca funcționalitate.
Încă un proiect care dovedește că atmosfera casei poate transforma radical locuința atunci când e lăsată pe mâna specialiștilor.