logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Hands-free pentru ușă

O inițiativă ingenioasă contra răspândirii COVID-19 vine din Belgia. Un studio de design a decis să lupte contra bolii momentului printr-un dispozitiv atât de simplu, încât te uimește: un soi de hands-free care să te ajute să deschizi ușa fără să atingi clanța cu mâna.

materialise-5130
Cum să deschizi ușa fără să riști COVID-19/Materialise.com
Andreea Chiru  |  30 Martie 2020

Studioul cu pricina este Materialise, înființat în anul 1990 și specializat în producția de aplicații 3D menite să deservească domenii precum cele creative (design și arhitectură interioară), domeniul sănătății sau al transportului.  Și cum omenirea trece acum prin clipe grele, Materialise s-a implicat în găsirea unei soluții – măcar și parțiale.

Unul dintre modurile de răspândire cele mai rapide ale noului virus COVID-19 îl reprezintă suprafețele pe care le atingem în mod curent. Clanțele ușilor se numără printre cele mai „periculoase” astfel de suprafețe, iar cei de la Materialise au căutat o soluție pe termen lung.

Așa a apărut dispozitivul de deschidere a ușii fără să atingi clanța cu mâna. E vorba despre două mici piese ingenioase, fabricate cu o imprimantă 3D, și care se prind pe clanță cu două șuruburi, permițând deschiderea ușilor cu brațul. În loc să apeși clanța cu mâna, apeși acest dispozitiv cu cotul eventual, evitând astfel să iei pe degete și în palmă virusul.

www.materialise.com
www.materialise.com

Modul de instalare este foarte simplu – cele două componente se prind pe clanță, una sus, una jos, cu șuruburi între ele, nefiind nevoie de niciun alt tip de intervenție asupra clanței. Și pentru că este un proiect menit să susține la nivel mondial lupta contra coronavirusului, acest hands-free pentru ușă e disponibil online în mod gratuit, fără niciun cost. Oricine dispune de o imprimantă 3D poate fabrica acest ingenios dispozitiv, folosind fișierul pus la dispoziție de cei de la Materialise.

www.materialise.com

Dispozitivul a fost creat, testat și autorizat în numai 24 de ore de lucru.

Publicitate
Publicitate