Hol: cuiere supersimpatice

Pentru că orice tânără familie își dorește o  atmosferă de veselie care s-o întâmpine mereu acasă, Magmob s-a interesat care ar fi cele mai nostime organizatoare pentru holurile din România. Vorbim de produse realizate în țara noastră.

 +4
Atelier din România cu produse de mobilă și accesorii pentru case originale / Mr-house.ro
  |  

Le-am găsit în magazinul online Mr. House, sub forma unor creații pe cât de originale ca design, pe atât de funcționale. Dimensiunile le fac ușor de integrat holurilor mari și mici, iar combinațiile cromatice, materialele de lucru și chiar mesajele înscrise sunt fermecătoare, potrivite pentru o atmosferă de acasă.


Cuierul Înghețată este unul dintre cele mai jucăușe produse de acest gen, vândute de Mr. House. Numele spune tot -  e vorba despre un cuier ale cărei agățătoare au forme de înghețată în mai multe forme și arome. În special pentru zilele de vară, este un cuier ce stârnește pofte. Cele cinci agățătoare sunt foarte vesel colorate, contribuind la atmosfera de vacanță estivală a holului. Sunt și foarte rezistente, curierul putând susține până la 7 kg.

 +4 www.mr-house.ro
Organizatorul Mail este din lemn natural, dar are un cu totul alt design. Sursa de inspirație – vacanțe la munte. Conceptul este foarte simplu – scândurele de lemn de dimensiuni variate, alăturate și dotate cu accesorii pentru păstrarea scrisorilor și a cheilor. Finisajul natural cu mici accente de culoare albastră impune stilul rustic provensal în holurile din România.

 +4 www.mr-house.ro
Un organizator și mai organizat este varianta superioară a celui tocmai prezentat. Este ceva mai mare ca dimensiune (40x60cm), tot din lemn natural, dar se încadrează unui stil de amenajare interioară ceva mai modernă. Pe lângă cele două funcții de atârnare a cheilor și păstrare a facturilor, acest model are în dotare și o mică tăbliță neagră pentru ca zilnic membrii familiei să-și poată lăsa mesaje practice sau vesele.

 +4 www.mr-house.ro
Despre Mr. House – atelier din România ce vinde produse unicat, concepute în special de designeri din România. Atelierul a fost înființat sub deviza „Casa bine îmbrăcată”, iar numitorul comun al obiectelor comercializate este pasiunea pentru design.


Kulthome: cuiere atipice din România

Indiferent cât de spațios sau restrâns este spațiul din holul locuinței, nu aveți niciun motiv să-l lăsați să pară anost. O soluție este felul în care îl mobilați – cu piese specifice de hol, dar adaptate stilului de amenajare potrivit și caracterizate de un design aparte.

 +4
Între cuier și obiect decorativ / Kulthome.ro
  |  

La Kulthome găsiți câteva modele de cuiere ideale pentru a transforma orice fel de hol într-o mică galerie de artă. Nu neapărat în sensul clasic, ci o galerie de artă precum un culoar spre universul poveștii voastre de familie.
Vă prezentăm deci câteva modele de cuiere disponibile în România prin Kulthome, în stare să dea personalitate holului locuinței.

 +4 www.kulthome.ro Sketch - un cuier cu aspect decorativ
Cuier Sketch – o mostră ideală de minimalism fascinant. Acest cuier are, la origine, un concept simplu, dar extrem de practic, și anume câteva bețe îmbinate cu măiestrie pentru a juca rol de obiect decorativ și capăt de agățat genți și haine în egală măsură.

 +4 www.kulthome.ro Sam - un soi de dressing minimalist
Cuier Sam – combină lemnul natural cu nevoia de multifuncționalitate, fiind un cuier ideal pentru holurile mici. E dotat cu taburet pentru clipele în care te descalți, cu umeraș pentru haina de stradă, cu poliță pentru mărunțișurile din buzunar (cheile de la mașină, bani, acte, telefon), câteva agățători pentru genți și chiar oglindă pentru a verifica starea machiajului înainte să ieși pe ușă.

 +4 www.kulthome.ro Stars - oglinzile sporesc impresia de luminozitate și spațiu
Cuier Stars – ideal pentru locuințele amenajare în stil romantic. Se compune din mai multe oglinzi dotate cu agățătoare, care împreună alcătuiesc un corp practic. Se pot agăța haine, genți și umbrele, fără a se știrbi senzația de hol spațios.
Care vi se potrivește?


Mobilă la comandă: cum să amenajăm holul

Cu cât e mai mic și atipic spațiul de hol al casei, cu atât mai bine! În România, producătorii de mobilă ne stau la dispoziție pentru ca noi să transformăm holul anost într-un spațiu intim și original personalizat.

 +5
Pentru hol, cea mai potrivită este mobila la comandă / Pinterest.com
  |  

Mobila la comandă este cel mai des soluția pentru apartamentele de bloc vechi din România. Mai ales când vorbim de hol, variantele sunt nenumărate, cele mai multe fiind și perfect accesibile. Mobilă din paleți, mobilă din lemn masiv, mobilă din PAL și chiar mobila reciclată - toate reprezintă opțiuni de decorare a holului, câtă vreme sunt și personalizate, adică făcute la comandă.

Ce mobilă punem în hol
Strictul necesar constă în cuier de haine, dulap pentru încălțări și un mic spațiu de depozitare a mărunțișurilor de buzunar. Pornind de aici, putem avea în vedere și o banchetă practică pentru momentele în care ne încălțăm, un suport pentru umbrele și câteva rafturi pentru obiecte decorative.

Stil de amenajare a holului
... depinde de stilul în care amenajați toată locuința, însă holul trebuie să inspire mai mult decât orice altă încăpere senzația caldă de acasă. Personalizați-l cât de mult posibil, cu mobila la comandă! Folosiți mobila albă sau în culori deschise și pastelate în proporție de 60%, pentru că holul trebuie să pară luminos chiar și atunci când nu este, iar pentru contrastul de culoare, folosiți mici accente colorate în proporție de 10%. Restul procentului, de 40%, e asigurat de nuanțele pereților și podelei.

Mobilă pentru holuri atipice
Multe locuințe nici măcar nu au hol, ci se intră direct în living. Puteți încropi un hol, chiar în colțul lateral al ușii, oricât de înguști ar fi pereții. E nevoie de mobilă la comandă tip colțar, cu trei componente: rafturi superioare sau dulăpioare pentru obiecte decorative și depozitarea mărunțișurilor de buzunar, cuier de haine și genți, banchetă tip taburet cu lădiță pentru încălțări.

 +5 www.pinterest.com Mobila de hol tip colțar se recomandă holurilor extrem de înguste, în unghi drept

Mobila din paleți sau lăzi de lemn
... reprezintă un adevărat trend în industria mobilei de pretutindeni. Cutiile cu rol de depozitare și aspect rustic dau holului un aer pitoresc și original, mai ales că aceste piese de mobilă pot fi personalizate la infinit sub aspectul culorilor, dimensiunilor și modului de combinare. Se pot folosi ca spații pentru încălțăminte, ca spații cu rol decorativ, ca spații de păstrat mărunțișurile de buzunar.

 +5 www.pinterest.com Mobila din paleți sau cutii de lemn pentru hol e ieftină și are look original

 +5 www.pinterest.com Holul e la mâna imaginației voastre

Mobila de hol reciclată
Iată o altă variantă de personalizare a holului, dar și aici e nevoie de ajutorul producătorilor de mobilă din România. Cuierele pentru haine și genți se pot aplica direct pe perete, iar o veche masă de cafea sau un bufet reciclat pot ține loc de banchetă cu sau fără spații tip pantofar. Acest gen de mobilă este cel mai accesibil ca preț și cel mai original ca design, oferind oportunități nesfârșite de personalizare prin culori, forme și aranjament.

 +5 www.pinterest.com Orice piesă de mobilă veche poate fi recondiționată și folosită ca mobilă de hol

Apelați cu încredere la producătorii de mobilă din România, pentru că în atelierele lor veți găsi nu doar soluții de funcționalitate, ci și sursă de inspirație!


Ikea: să vezi ce poți face c-un pantofar!

Un simplu pantofar, model Trones, a devenit pentru Ikea sursa de inspirație pentru un design interior neobișnuit. Ştiți dulăpioarele ieftine, colorate și rezistente în care ar trebui să ne ținem încalțămintea? Ei bine, Ikea le-a dat cu totul alte roluri.

 +6
Pantofarul Trones: minimalist, ingenios, accesibil / Ikea.com.ro
  |  

Pantofarele Trones de la Ikea au devenit deodată mult mai interesante, prin simplul fapt că au încăput pe mâna decoratorilor de interioare. Aceștia le-au găsit cu totul alte funcționalități, transformându-le în piese de mobilier pe cât de practice, pe atât de senzaționale.

Pantofarul Trones de la Ikea e tăblie de pat
Da, și încă ce tăblie! Dincolo de faptul că te poți sprijini seara în pat de tăblia-pantofar, cea mai bună veste ține de funcția lor principală: depozitarea. Un simplu pantofar Trones Ikea poate fi folosit cu succes ca tăblie de pat cu spații de păstrare a lenjeriei și pernelor.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Pantofarul Trones are rol și de tăblie, și de ladă de pat. Poate ține loc și de noptiere

Pantofarul Trones de la Ikea e vitrină pentru living
În locul bibliotecilor - vintrină masive și scumpe pentru sufragerie, putem aduce pantofarele Ikea. Micile dulăpioare pot fi combinate cromatic și prinse pe peretele ce domină zona principală de relaxare a casei. Sunt ideale pentru camuflarea cablurilor electrice, dar și pentru depozitarea cărților, și expunerea obiectelor decorative.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Cu pantofarele Trones te poți juca în voie, până ce-ți iese o bibliotecă originală

Pantofarul Trones de la Ikea e minibar
Un modul de pantofar Ikea se poate transforma într-un minibar pentru acasă. Putem păstra în el sticlele de băutură și paharele pe balcon, turnând chiar și gheață în serile încinse de vară.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Băuturi la gheață, adică într-un pantofar Trones. Materialul plastic împiedică scurgerea apei după topirea cuburilor de gheață

Pantofarul Trones de la Ikea e dressingul lui Grivei
Orice membru al familiei are câte ceva de depozitat - chiar si Grivei: lesa, prosopul, peria de blană, medicamentele și jucăriile. În loc să ne împiedicăm veșnic de ele în hol, le putem păstra discret într-un pantofar Trones.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Cățelul are și el dreptul măcar la un dulăpior Trones

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Pentru dressingul lui Grivei se pot folosi un modul Trones sau mai multe


Cuierul cu umerașe - vedeta holului

Ce ziceți de un hol al casei amenajat atipic? Adică pe cât de spectaculos ca design, pe atât de simplu realizat? Două tinere creatoare de produs din Suedia au conceput un cuier din cale afară de simpatic și practic.

 +2
Creație inedită, semnată de Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren pentru Front Design / Designfront.org
  |  

Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren lucrează pentru studioul de design Front din Suedia și realizează piese de mic mobilier ieșite din comun - măsuțe de cafea, scaune, accesorii de hol, corpuri de iluminat. Creatoarele de design ies în evidență cu un stil contemporan futurist, care-și trage seva inspirației din... accesorii de mobilier.

Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren au conceput un cuier de hol care, deși ocupă spațiu foarte puțin, este extrem de practic datorită numeroaselor cuiere pe care le pune la dispoziția familiei - circa 20. Cuierul este extrem de simplu creat: dintr-o bară metalică înaltă și subțire, în vârful căreia vin atașate 20 de... umerașe.

Inovatoare este ideea de a crea mobilier practic din accesorii refolosite, de a îmbina elementele de dormitor cu cele de hol, pentru a obține un efect estetic surprinzător de plăcut. Umerașele sunt întoarse cu vârful în jos, oferind celor cu imaginație șansă de a dubla funcția de agățare pentru haine de stradă și genți: atât pe cuierul metalic al umerașului, cât și pe marginea din lemn. Deci: un simplu cuier de hol, cu circa 40 de spații de agățat.

 +2 www.designfront.org Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren sunt recunoscute pentru piesele de mic mobilier inspirate din chiar activitatea pe care o deservesc