logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Fascinaţia de a crea ceva

Vă deranjează, dacă după tencuială, glet şi vopsea pereţii tot nu au planeitatea perfectă a unei suprafeţe de sticlă? Pentru mobilier preferaţi ultraminimalismul pătrăţos, cu corpuri cubice fabricate la precizie de micron, fără mânere vizibile sau orice fel de decoraţii? Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ, acest text nu e pentru voi, răsfoiţi.

sdr
Mix and match. Răsturnaţi regulile de amenajare!
Publicitate
Zilahi Imre  |  21 Iulie 2017

Dacă vă place să grupaţi în propriul stil obiectele de prin casă şi din curte sau grădină, dacă uneori vă apucă dorinţa de a face ceva, nu doar de a cumpăra de-a gata, atunci vreau să stăm puţin de vorbă. Există o serie lungă de domenii ţinute în mişcare de această pasiune pentru a transpune personal în practică ideile ce ne vin, fie ele originale sau inspirate de undeva. E vorba de pasiunea pentru creaţie, şi fiecare dintre noi ar trebui să îşi rezerve timp din viaţă pentru a experimenta, ce îi provoacă bucurie şi satisfacţie, pentru ce ar avea talent şi răbdare. V-aţi pus întrebarea, de ce se vând într-o veselie scule hobby la Kaufland şi la Lidl, şi nu doar la Dedeman, Leroy-Merlin şi Praktiker? E simplu: un foarte mare număr de oameni vor „să facă” singuri obiecte. Sau să le repare, să le modifice pe cele existente. Parcă e mai uman aşa.

zilahi_mm2_2017-2646
https://www.facebook.com/MagazinulMobilei/

Dacă şi voi vă număraţi printre norocoşii care nu îşi suprimă aceste porniri de a lucra cu scule (fie ele şi electrice), de a tăia, lipi şi vopsi, atunci am pentru voi câteva sugestii.

 

Do-it-yourself

Adică nu chemaţi pe nimeni să vă ajute în prima fază, e mai amuzant să staţi pe Pinterest şi Youtube, să citiţi instrucţiuni de folosire, şi în primele ocazii să greşiţi, să nu vă iasă. Nu vă înscrieţi neapărat la un curs, şi nu staţi pe capul unui profesionist (chiar dacă vă e prieten, el din asta îşi câştigă traiul: la lucru îl deranjaţi, iar când e acasă, nu prea mai are chef de lucru). Învăţaţi mai întâi proprietăţile materialelor din care vreţi să faceţi ceva, şi cumpăraţi scule doar când ştiţi clar, de ce aveţi nevoie.

 

Upcycle

Adică transformaţi un strecurător pentru tăiţei într-o lustră de bucătărie… Surpindeţi-vă vizitatorii modificând utilitatea anumitor obiecte, e o sursă de umor şi de originalitate.

 

Mix and match

Răsturnaţi regulile de amenajare, că doar acasă faceţi ce vreţi (şi ce vrea partenerul de viaţă), şi oricum o mare parte din vechile cutume trebuie adaptate la noul stil de viaţă. Puteţi pune o canapea modernă lângă un dulap bătrân, recondiţionat. Puteţi opta pentru un fototapet în dormitor, puteţi complementa în contrast culoarea covorului cu cea a tapiţeriei.

 

Dacă după două săptămâni parcă nu vă mai place atât de mult ce aţi creat, să nu vă pară rău – a fost distractiv! Iar în cazul că „creaţiile” voastre mai nereuşite sunt într-un final poftite afară din casă, rămâneţi cu bucuria de a fi creat ceva.

Nu există nici un risc: soluţii de-a gata bine făcute găsiţi oricum în magazinele de mobilă şi decoraţiuni.

fotelMM2_2017-2645
O promisiune de confort

Publicitate