Mobilă Retro pentru holuri colorate

Oricât de înguste și mai ales întunecate pot fi holurile caselor, să pui un strop (sau chiar mai mult de un strop) de culoare e o idee grozavă. Imediat, holul capătă mai multă viață, devine mai primitor și într-o anumită măsură poate chiar să pară mai luminos.

 +4
Culori frumoase încă de la intrarea în casă/Mobilaretro.ro
  |  

Printre cele mai frumoase piese de mobilă pentru hol, categoria colorate, se numără piesele realizate în stil retro. Aparent sunt piese masive, dar putând fi confecționate la comandă, se adaptează perfect la spațiile deloc generoase ale holurilor. Culorile devin cu atât mai fermecătoare cu cât sunt alese după câteva reguli ale stilului. Iată câteva exemple de la un atelier de mobilă la comandă denumit: Mobila Retro.

Dulapul pentru hol executat în stil retro respectă designul clasic, dar prin cromatică asigură o notă de veselie în hol. Culorile cele mai potrivite sunt cele pastelate, care adaugă un plus de lumină. Dulapul din hol este o alegere eficientă, putând juca și rol de cuier atunci când nu e spațiu suficient pentru ambele, dar păstrând discreția asupra lucrurilor de la interior. +4 www.mobilaretro.ro

Pantofarul retro are formă contemporan, dar combinațiile de culoare și micile detalii decorative te transportă într-o atmosferă tihnită, specifică caselor bunicilor. Sau se poate opta pentru o ladă de pantofi, dacă se dorește o amenajare cât mai... retro. Lăzile sunt pictate în nuanțe calde, primitoare, dar limitează posibilitatea depozitării pantofilor la două-trei perechi. +4 www.mobilaretro.ro

Cuierul pentru hol de la Mobila Retro este o piesă masivă, tradițională, cu funcții multiple. Dispune de cuiere pentru atârnarea genților și hainelor de afară, dispune de spațiu de depozitare a pantofilor, sub formă de sertare, și inclusiv de un mic loc de șezut pentru clipele în care te încalți.  +4 www.mobilaretro.ro

Despre Mobila Retro
Atelierul Mobila Retro se află în județul Argeș, localitatea Corbeni, și execută mobilă la comandă pentru oricare dintre încăperile casei. Lucrează exclusiv cu lemn masiv de diferite esențe, și la cerere mobilierul poate fi pictat cu modele dintre cele mai complexe ori se poate opta pentru un finisaj antichizat. Oricum ar fi, piesele de mobilă retro sunt adevărate exemple de mobilă originală, care să însuflețească casa.
 


Naturlich: trei console pentru un hol încântător

Pentru că holurile sunt parcă din ce în ce mai restrânse și la bloc, și la casă – influența stilului american, open space pe cât se poate – mobilierul încearcă să se adapteze. Dulapurile de tip dressing sunt mai puțin potrivite, în schimb consolele revin în forță.

 +4
Design, culoare, funcție, în trei ipostaze reușite/Naturlich.ro
  |  

Ce poți face cu o consolă? Nu așa multe câte poți face cu un set masiv de hol, dar este o piesă care merită atenție. Ocupă spațiu foarte puțin, are un design suplu ceea ce creează impresia unui hol încăpător și reprezintă o binevenită pată de culoare. Am ales deci trei modele de consolă de la Naturlich, pentru vă convinge să aduceți farmec holului de acasă.

Odette este numele comun al celor trei modele de consolă de la Naturlich dar fiecare reprezintă o altă variantă, nu doar cromatică, ci și ca funcții și dimensiuni.

 +4 www.naturlich.roMasa consolă este varianta cea mai mare, având dimensiunile 1200x350x785 mm și oferind spațiu de depozitare în trei sertărașe cochete. Stilul are unele tușe rustice, la nivelul combinației cromatice și mânerelor de sertar, dar per ansamblu este o piesă clasică în interpretare modernă.

 +4 www.naturlich.roMasa consolă mică Odette are mai degrabă aspectul unei noptiere, dar locul ei este într-un hol micuț unde să animeze spațiul cu nuanța sa de cer senin și cu designul jucăuș. E prevăzută cu două sertare așezate pe vertical, în care se pot păstra mărunțișurile cu care ne umplem buzunarele când ieșim din casă.

 +4 www.naturlich.roCea mai mică variantă a consolei Odette de la Naturlich are aspectul unui scaun de bar, însă este o consolă cu rol decorativ, pe care cel mai indicat e să așezi o plantă sau un vas ornamental în care să lași cheile de la mașină și eventual portofelul. Culoarea roșie intensă compensează lipsa sertarelor. Este fabricată în România din lemn de brad.


Manolo – plăci decorative pentru casă, create în România

Manolo Manufaktura este o afacere de familie. Doi soți s-au decis să înfrumusețeze pereții și podelele caselor din România cu plăcuțe decorative confecționate chiar de ei, în cel mai tradițional și dificil mod posibil: manual. În ce privește cromatica și modelele, cerul e limita.

 +7
O afacere cum rar mai vezi. Plăcile sunt realizate manual/Manolo-manufaktura.ro
  |  

Manolo Manufaktura a fost înființată în anul 2011. Tehnica a rămas până în prezent aceeași, adică tehnica tradițională manuală. Procesul se întinde pe mai multe zile, fiecare plăcuță fiind turnată în formă, lăsată la uscat, scufundate în apă și iarăși lăsate la uscat. Pentru obținerea modelelor se folosesc matrițe metalice, de asemenea fabricate în cadrul atelierului de plăci decorative din ciment Manolo Manufaktura, matrițe într-o impresionantă varietate a formelor. Apoi se combină culorile, nuanțele fiind de asemenea nenumărate.

Colecțiile de plăci decorative din ciment de la Manolo Manufaktura sunt de mai multe feluri – geometrice, etno, orientale, hexagonale, cu finisaj natural și simple, adică vopsite uniform în diverse nuanțe. Există și colecții speciale pentru borduri și plinte. Formele sunt două la număr – pătrate și hexagonale. +7 www.manolo-manufaktura.ro +7 www.manolo-manufaktura.ro +7 www.manolo-manufaktura.ro

Materiale și compoziție
Plăcuțele decorative confecționate de Manolo Manufaktura sunt din ciment, iar în compoziția lor intră trei straturi; stratul superior este un amestec de ciment alb, marmură pisată și pigmenți anorganici, ceea ce face ca nuanțele colorate să nu-și piardă în timp intensitatea. „Procesul de fabricație presupune turnarea consecutive a celor 3 straturi într-o matriță specială și presarea hidraulică. Apoi plăcutele sunt scufundate în apă pentru 24 de ore și uscate timp de două săptămâni”, se explică pe site-ul producătorului.

Utilizare
Plăcuțele decorative din ciment de la Manolo Manufaktura pot fi folosite atât pentru placarea pereților, cât și pentru acoperirea podelelor. Sunt de uz interior și exterior. Diversitatea modelelor și culorile le fac ideale pentru placarea unor spații precum cele dintre treptele scării, din jurul ramelor ferestrelor și ușilor etc. în același timp, se pot folosi pentru placarea mobilierului, spre exemplu pentru construirea unui blat de masă sau decorarea băncilor pentru spații în aer liber.  +7 www.manolo-manufaktura.ro +7 www.manolo-manufaktura.ro +7 www.manolo-manufaktura.ro


Lismaster reînvie masa de toaletă!

Poate fi birou pentru EL, dar poate fi și masa de toaletă pentru EA; mai ales masă de toaletă! Realizată din cele mai bune materiale naturale, creată cu un design contemporan și suplu, masa de toaletă adusă în atenție de Lismaster este una dintre acele piese de mobilier care pur și simplu nu au voie să dispară!

 +4
Evoluția spectaculoasă a unei piese de mobilier: masa de toaletă/Lismaster.ro
  |  

Lismaster se referă la modelul M2300 când ca la o masă de toaletă, când ca la un birou. Adevărul e undeva la mijloc – această piesă poate fi folosită în ambele sensuri. Creată din lemn masiv de stejar și disponibilă prin Lismaster, acest produs este ideal pentru locuințele tinerilor, venind cu funcționalități tradiționale. Combinația cromatică de aspect de lemn natural, masiv și nuanța de cenușiu este una mereu câștigătoare, încadrându-se stilului de amenajare minimalist, modern, atât de curat și simplu încât accentul cade pe esența lemnului viguros de stejar.  +4 www. lismaster.ro

Capacitatea de depozitare a acestui model de la Lismaster este un avantaj clar: dulapul înalt și suplu e construit din două corpuri supraetajate, cel de sus fiind prevăzut cu mai multe rafturi, cel de jos având spațiu de depozitare conceput pentru obiecte voluminoase.  +4 www. lismaster.ro +4 www. lismaster.ro

Ca masă de toaletă, M2300 este ideală, dispunând de spații pentru produse cosmetice, scaun și masă cu oglindă. Dar această piesă de mobilier poate la fel de bine să joace rolul de birou pentru acasă sau chiar mobilier de hol. O piesă fermecătoare și multifuncțională!


Mobila din hol: 3 propuneri diferite

Mobilierul pentru hol variază foarte mult de la un producător de mobilă la altul, dar și de la o colecție la alta. Diferențele nu țin doar de design, ci mai ales de dimensiune și tip de mobilier. Cel mai bine este ca fiecare să aleagă acea piesă care-i deservește cel mai bine așteptările.

 +4
Alege mobila de hol în funcție de ce-ți trebuie, nu doar ce-ți place! Blog.potterybarn.com
  |  

Și când spunem așteptări, nu e vorba despre cele estetice, cât mai ales de spațiu de care dispune în hol și de funcțiile practice. Am pregătit deci trei piese de mobilier pentru hol, absolut diferite. Haideți să vedem la ce se potrivește fiecare dintre ele!

 +4 www.by-quadra.ro Quadra propune băncuța cu lădițe incluse
Băncuța de hol este o alegere ideală pentru casele amenajate în stil clasic rustic sau provensal. Această piesă de mobilier arată simpatic și e primitoare. Calități: iți asigură un loc pe care să stai atunci când te încalți/descalți, o poți folosi pentru a-ți pune pe ea geanta imediat ce ai ajuns acasă și este prevăzută și cu sertare în care poți păstra discret papucii, umbrelele, căciuli și mănuși sau alte lucruri de folosit la ieșirea din casă.

 +4 www.by-quadra.ro Sau o consolă elegantă, tot de la Quadra
Consola reprezintă o alegere ceva mai sofisticată. Caracterizează stilul clasic elegant, creând în hol o atmosferă prețioasă de casă boierească. Se lipește de perete, ocupă foarte puțin spațiu, iar picioarele înalte îți permit să dai cu aspiratorul fără să o muți. Calități: pe consolă poți păstra la vedere revistele și corespondența, poți lăsa servieta cu laptop și... cam atât. Mărunțișurile de buzunar se depozitează perfect în sertarul consolei.

 +4 www.szelmob.ro Szel-Mob vă îmbie cu o debara cuprinsă într-o singură piesă
Dulapul de hol este alegerea cea mai completă, dar și cea mai puțin estetică. Este piesa preferată a holurilor din casele ce suferă de lipsă de spațiu și uneori de un stil de amenajare bine definit. Adică se potrivește mai multor stiluri. Calități: are calitățile unui dressing, cu numeroase spații de depozitare (pentru haine, genți, umbrele și încălțări), loc de șezut, agățători și o oglindă foarte necesară.
Tu ce alegi?