Institutul Pantone - culorile anului 2017

Au fost date publicităţii o serie de predicţii în ce priveşte culoarea anului 2017. Institutul Pantone, cel care dă tonul în această direcţie, a decis că primăvara anului 2017 este despre întoarcere la natură şi celebrarea valorilor umane.

Zece culori pentru 2017, de la Institutul Pantone / Brit.co
  |  

Institutul Pantone a publicat în ultima săptămână a lunii septembrie o listă de culori dintre care se va alege culoarea principală a anului 2017. Este vorba despre zece culori inspirate de natură şi diversitatea oamenilor, sub aspectul valorilor, culturilor şi credinţelor. Această listă ed culori a Institutului Pantone urmăreşte să aducă un omagiu tuturor culturilor umane, nu uneia singure.


Sursa de inspiraţie a celor zece nuanţe publicate de Instititul Pantone pentru primăvara lui 2017 este mediul înconjurător, deci vorbim despre nuanţe luminoase, pastelate, odihnitoare pentru ochi şi suflet.  Prospeţimea aerului de munte şi căldura mângâietoare a soarelui sunt principalele surse de inspiraţie, cele zece nuanţe pentru 2017 ale Institutului Pantone urmând să evoce o atmosferă tipicăde primăvară vioaie. Se regasesc nuanţe de albastru, verde pastel şi  serie de tonuri calde, între roz pal şi roşu vibrant.


Iată lista celor zece culori Pantone pentru 2017: Niagara, Pale Dogwood, Primose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise şi Hazelnut. Toate acestea vor da tonul în ce priveşte industria de modă din domeniul amenajărilor interioare, dar şi din domeniul vestimentaţiei.


Bucin Mob: ferestre și uși atipice

Bucin Mob este producător de ferestre și uși din lemn masiv, iar modelele deja executate sunt o dovadă de creativitate chiar și în ce privește elementele casei considerate prea puțin interesante.

 +5
Ferestrele și ușile de la Bucin Mob au garanție de cinci ani / Bucinmob.ro
  |  

Bucin Mob a fost prezent la târgul BIFE-SIM 2016 cu un stand ce a atras constant atenția vizitatorilor profesionali sau de rând. Ferestrele și ușile expuse au uimit prin forme geometrice atipice, prin gradul înalt de funcționalitate și prin combinația inedită de tâmplărie și geam.

Bucin Mob a prezentat la BIFE-SIM 2016 un model de ușă cu un design original, cu accent pe nevoia de naturalețe. Ușa este din lemn de stejar, cu o inserție de geam pe centru, decupat într-o formă neregulată pentru a pune în valoare ceea ce, în mod normal, s-ar chema micile imperfecțiuni ale lemnului. Şi soluțiile Bucin Mob pentru ferestre rotunde sau semicirculare au un design contemporan rustic, ce asigură confort și o imagine de pitoresc.

 +5 www.magmob.ro Standul BucinMob la BIFE-SIM 2016

Materiale de lucru Bucin Mob:
•    tâmplăria pentru uși șî ferestre este din lemn stratificat de diferite specii lemnoase - stejar, pin și molid
•    feroneria este Roto NT, produsă în Germania
•    sticla reprezintă o structură formată din două foi sticlă, într-o diversitate de tipuri: transparentă, colorată în masă, reflexiv mat, sablat, antigrlonț și cu variate modele ornamentale.

Ferestrele și ușile executate de Bucin Mob au o garanție de cinci ani de zile.

 +5 www.bucinmob.ro Bucin Mob: ferestre și uși personalizate în forme geometrice variate

 +5 www.bucinmob.ro Ferestre și uși, executate din diferite materiale, în funcție de estetica casei

 +5 www.bucinmob.ro Ferestre și uși atipice, sub aspectul designului


Veioza Singapore este multifuncțională!

Veioza Singapore este, în ciuda denumirii, un produs de design autentic românesc, fascinant prin formă, funcționalitate și mesaj. Joacă rolul unui corp de iluminat și al unui obiect decorativ în egală măsură.

 +6
Veioza Singapore pare vie - Elle.ro
  |  

Andrada Dina Dumitru este prezentă în competiția Elle Decoration Design Award cu veioza denumită Singapore, un produs inedit sub aspectul designului și al mesajului purtat. Veioza Singapore are aspectul unui cap uman, la dimensiuni naturale, iar becul este aplicat cu imaginație la baza buzelor, sub forma unui enorm balon de gumă. Mesajul? În Singapore, să mesteci gumă și să faci baloane este un gest condamnabil, interzis. Designerul Andrada Dina Dumitru a reușit să îl transpună într-o poveste decorativă, exotică chiar, pentru casele românilor.

 +6 www.elle.ro Veioza Singapore, între decorațiune și corp de iluminat

Veioza Singapore este disponibilă în două variante estetice: cap negru și gât îmbrăcat în sfoară, exprimând constrângere (după părerea noastră), și cap alb, cu freză Punk, având mesajul: "Punks not Dead". Însă, conform descrierii din cadrul concursului Elle Decoration Design Award, inelele de sfoară de la baza veiozei Singapore reprezintă statutul nobil al africanilor. Ambele variante ale veiozei Singapore sunt create manual, prin sculptură, folosind ca materiale lutul și polistirenul, deci ușor de mutat în casă, în ciuda dimensiunilor generoase.

Andrada Dina Dumitru și veioza Singapore în toate variantele sale pot fi găsite în cadrul atelierului de design interior Go House Design.

 +6 GoHouseDesign Veioza Singapore, varianta albă

 +6 GoHouseDesign Veioza Singapore - etape de lucru manual

 +6 www.elle.ro Veioza Singapore, în cadrul concursului Elle Decoration Design Award

 +6 www.elle.ro Veioza Singapore, detaliu


Cum să amenajezi casa în stil minimalist

Cei mai mulți dintre designerii de interioare și chiar românii obișnuiți sunt atrași de stilul minimalist atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Dar care sunt clar principiile acestui stil și cum îl putem realiza corect acasă?

 +8
Stilul minimalist, pe înțelesul tuturor - Cosca.org
  |  

Stilul minimalist în amenajările interioare ține de două mari calități: simplitate desăvârșită și maximă funcționalitate. Probabil acestea sunt cele două motive care îl fac așa îndrăgit de către românii cu case lipsite de spațiu și originalitate.

Stil minimalist: designul mobilei
•    cât mai puțină mobilă, adică piesele de strictă necesitate
•    mobilă cât mai simplă ca design - linii drepte, curate, materiale cu finisaj cât mai natural
•    mobilă modulară, ce se poate (re)configura de mai multe ori pe zi, în funcție de numărul de persoane prezente în casă și de activitățile zilei
•    mobilă multifuncțională, cu capacitate mare de depozitare discretă.

 +8 www.yuka.ro Bucătărie modernă în stil minimalist din România - Yuka.ro

 +8 www.mobilier-prodomus.ro Decor minimalist, odihnitor, modern și practic - Mobilier-Prodomus.ro

 +8 www.mobilacluj.ro Senzaționale combinații de culori în stil minimalist - MobilaCluj.ro

Stil minimalist: culori și combinații de culori
•    culorile pastel sunt tradiționale pentru stilul minimalist
•    culorile neutre (bej, gri, verde pământiu) caracterizează spiritul minimalist, curat, simplu, natural
•    albul este culoarea principală, un alb rece, ideal pentru tencuiala pereților, pentru podele și uneori chiar pentru piesele de mobilă. Albul trebuie să funcționeze ca o pânză curată pe fundalul căreia acaparează atenția o mică și unică pată de culoare.
•    combinațiile între culori neutre sau nemuritoarea combinație alb/negru
•    pata de culoare ideală: roșu intens, albastru deschis, galben sângeriu, turcoaz
•    foarte importantă este lumina naturală, încurajată să pătrundă în încăpere pe ferestre mari lipsite de perdele sau draperii.

 +8 www.mobilier-prodomus.ro Stil minimalist: minusculă pată de culoare - Mobilier-Prodomus.ro

 +8 www.blum.com/ro/ro/ Bucătărie ultrafuncțională, în stil minimalist de la Blum

Stil minimalist: obiecte de decor
•    o piesă de mic mobilier ar trebui așezată în centrul încăperii. Vorbim de o piesă cu un design atipic sau vopsit într-o culoare puternică ce ia ochii
•    accesoriile decorative să fie în forme geometrice, din materiale cât mai simple și naturale, lipsite de ornamentații
•    obiectele cu rol decorativ să fie cât mai puține la număr și cât mai în ton cu materialele mobilierului minimalist
•    corpurile de iluminat pot juca rolul de accesoriu decorativ atunci când au o culoare intensă și un design pe cât de simplu, pe atât de original.

 +8 www.mobexpert.ro Living contemporan, în stil minimalist, de la Mobexpert

 +8 www.mobilier-prodomus.ro Adevăratul spirit minimalist - Mobilier-Prodomus.ro

Stil minimalist: atribute
•    ordine
•    simplitate
•    funcționalitate
•    libertate


S-a lansat catalogul Ikea 2017

875.000 exemplare ale catalogului Ikea 2017 vor fi distribuite fanilor din București și împrejurimile Capitalei. Catalogul Ikea a fost lansat într-o atmosferă relaxată, pe 24 august, la Deschis Gastrobar în București.

 +4
Catalogul Ikea 2017: dansează în bucătărie!
  |  

Noutatea absolută a catalogului Ikea 2017: în centrul atenției sunt oamenii, nu neapărat mobilierul. Conceptul acestui catalog a pornit din dorința de a le ajuta pe femeile din România să iasă din tiparele impuse deja la nivelul societății și să facă lucrurile în felul lor, personal și diferit. Pe coperta catalogului Ikea 2017 scrie: "Pentru oameni, nu consumatori", semn că Ikea își tratează clienții cu respectul cuvenit omului, nu ca pe consumatori de mobilă de import.

 +4 MagMob Catalogul Ikea 2017: combină cum îți place!!

Evenimentul de lansarea a catalogului Ikea 2017 a fost unul inedit, cu invitați dornici să dovedească femeilor din România importanța depășirii așteptărilor (uneori nedrepte) din partea societății. Au ținut discursuri Raluca Popescu, conferențiar al Facultății de Sociologie din cadrul Universitații București, Otilia Mantelers, expert în parenting, Cristiana Stancu, Campionala Mondială de Arte Marțiale Mixte, Alexandra Coliban, traducător, și Clara Ionescu, specialist recrutare Ikea.

 +4 MagMob Catalogul Ikea 2017: pune altfel masa!

Ce cuprinde catalogul Ikea 2017:
•    Idei pentru a renunța la așteptări acasă. Cum ar fi să combine modele diferite de scaune sau să nu ofere tacâmuri la masa de nuntă. Să gătească mereu ca și când nimeni nu i-ar vedea – ustensilele pot fi manevrate în pași de dans, mai ales dacă se pot lua direct de pe raft (pag. 34). Să nu le ofere scaune tuturor invitaților dacă nu au; o masă între prieteni poate fi luată oriunde, chiar și pe podea (pag. 24).
•    Mai multe pagini cu noutăți. Produse noi, idei noi și moduri noi de a vedea viața de zi cu zi acasă. Noul catalog are mai multe pagini cu noutăți ca niciodată și o parte dintre ele sunt colecții care vor fi lansate peste câteva luni. SÄLLSKAP este inspirată de design-ul tradițional suedez și este o sărbătoare a bucuriei de fi împreună (pag. 166-168). IKEA PS 2017 este o colecție pentru viața alertă din mediul urban, cu piese de mobilier inteligente și flexibile (pag. 164 – 165).
•    Soluții IKEA de zi cu zi. Îi ajută pe oameni să aibă dimineți de luni mai ușoare și după-amiezi de miercuri mai liniștite. Despre asta este vorba și în catalog – despre cum să locuiești într-un spațiu mic (pag.87), dar să creezi o casă care să îți urmeze ritmul și cum să faci sustenabilitatea să fie parte din viața ta (pag. 61). Și, desigur, cum să ai o casă în care să oferi copilului toată siguranța de care are nevoie (pag. 140).

 +4 MagMob Catalogul Ikea 2017: modele feminine!!