Cel mai decorativ tapet din România

Dacă ne-am obișnuit cu faptul că folosirea obiectelor decorative a fost inventată pentru a da originalitate și personalitate amenajărilor interioare, ardelenii de la Mind the Gap fac lucrurile un pic altfel. Însuși tapetul devine accesoriu decorativ, indiferent de suprafața peretelui pe care îl îmbracă.

 +2
O soluție inedită și 100% românească de decorare și personalizare a încăperii: tapetul Mind the Gap
  |  

Atmosfera unui paradis al naturii dezlănțuite este tema la modă pentru echipa Mind the Gap. S-au inversat contrastele – peretele devine dintr-o planșă albă, ca fundal al tablourilor decorative îmbogățite cromatic și grafic, însăși vedeta încăperii, printr-o neașteptată explozie de culoare și desen.

Modelul pe care vi-l prezentăm azi de la Mind the Gap face parte din colecția Barbados Antracit, sugerând o atmosferă încărcată de povești amazoniene. Reprezintă un model atipic de tapet, pe fond negru, plin de motive vegetale și animale care ne trimit într-o atmosferă exotică, caldă și care invită la relaxare.

Acest model de tapet de la Mind the Gap este exact elementul care asigură cel mai bine personalitatea încăperii, simplificând alegerea mobilei și tablourilor. Se impune mobilă de tip minimalist, cu finisaje cât mai curate și naturale, iar ca obiecte decorative, combinația alb/negru este câștigătoare. De precizat că modelul de tapet al colecției Barbados Antracit se potrivește cel mai bine într-un living cât mai bine luminat natural, dar echipa Mind the Gap are în portofoliu și modele destinate altor încăperi ale casei.
 


Antiqva: mobilă din cel mai vechi lemn posibil

Mobilierul unicat din lemn foarte vechi a devenit o afacere profitabilă pentru o echipă de absolvenți de Ingineria Lemnului din Brașov. Sub denumirea Antiqva, ei au un atelier de tâmplărie în care creează mobilă în funcție de forma și aspectul lemnului.

 +3
Mobilier românesc din lemn recuperat
  |  

Am stat de vorbă la finalul anului 2017 cu membrii echipei Antiqva și am aflat că de lemn fac rost străbătând satele și cumpărându-l din gospodării în care și-a pierdut rostul. Îl pun la uscat, îl tratează contra cariilor și altor dăunători, apoi îl transformă în diferite piese de mobilă unicat, punându-i în valoare imperfecțiunile naturale, nuanța și chiar formele asimetrice.

 +3 MagMob
De exemplu, acest set de masă și bancă s-a născut dintr-o bucată de lemn ținută la uscat ani în șir. Finisajul este natural, cu ceară ecologică, și rezistent. Nu-l veți mai vedea în nicio altă casă! Inclusiv în estetica pieselor de mobilier, cei de la Antiqva caută să dea o nouă șansă lucrurilor vechi – adică motivelor decorative clasice românești. Îmbinările bucăților de lemn sunt pe cât de simple, pe atât de ingenioase, astfel că piesele de mobilier Antiqva sunt chiar bune de pus în vitrină. Dar și de mobilat cu ele o casă cu atmosferă de acasă.

 +3 MagMob

 


DELAKTIG - cea mai nouă colecție IKEA pentru living

DELAKTIG cuprinde canapele și fotolii care pot fi adaptate și personalizate mai mult ca oricând. Un element de noutate al colecției constă în accesoriile suplimentare - spătare, cotiere, o masă anexată și o lampă. Produsele pot fi combinate în funcție de diferite activități și stiluri de viață.

 +2
DELAKTIG - o colaborare între IKEA și designul britanic/IKea.ro
  |  

Colecția DELAKTIG este inspirat de modul actual de viață și reprezintă o colaborare cu designerul britanic Tom Dixon. În România, DELAKTIG este disponibilă începând cu 1 februarie.
 
Prin colecţia DELAKTIG, Tom Dixon și IKEA au dorit să schimbe standardele producției de canapele de astăzi. Calitățile colecției: aspectul, accesibilitatea, durabilitatea și designul democratic. DELAKTIG, care înseamnă „a fi implicat” în suedeză, îi inspiră pe oameni să-și creeze propriile soluții de amenajare. Este o bază de canapea sau fotoliu cu funcționalități multiple, prin adăugarea de perne, mese laterale, lămpi și tăblii în funcție de nevoia fiecărui moment.

Colecția DELAKTIG a fost creată pentru soluții mai bune într-o lume modernă și activă – răspund activităților de socializare și celor casnice.  „Produsele DELAKTIG vor fi un succes și dacă oamenii vor continua să le adapteze continuu pe măsură ce au loc schimbări în viața lor de zi cu zi de acasă”, spune Tom Dixon.
 +2 www.ikea.com/ro

În comparație cu producția și designul tapițeriei tradiționale, cadrul DELAKTIG este fabricat în mod industrial. Din acest motiv, IKEA și Tom Dixon au ales să lucreze cu aluminiu. Materialul ajută în procesul industrial, iar estetica sa oferă un cadru durabil și ușor. Profilul de aluminiu extrudat a fost utilizat pentru a crea baza platformei DELAKTIG.
Deoarece cadrul este extrudat, produsele din noua colecție suportă perfect extensii și adăugiri. Flexibilitatea lor permite adaptarea pieselor suplimentare pentru un confort cât mai mare - cum ar fi un despărțitor de cameră, sau un colț confortabil pentru două persoane.
Colecția DELAKTIG este disponibilă atât în magazinul IKEA din București, cât și online.


Modela: măsuțe de cafea ieșite din comun

Preferata generației actuale este mobila multifuncțională. Argumente: definește stilul minimalist, nu irosește spațiul adesea neîncăpător al casei, designul este proaspăt și tineresc, iar acest gen de mobilă naște mai mereu interesul musafirilor. De exemplu, o simplă măsuță de cafea are rol inclusiv de birou.

 +6
Câteva modele năstrușnice de măsuțe cu secrete/Modela.ro
  |  

Ne place mobila care ne ia prin surprindere. Așa că am ales să vă arătăm câteva modele de măsuțe de cafea care numai simple măsuțe de cafea nu sunt. Disponibile în România prin Modela, aceste măsuțe de cafea sunt pline de culoare și perfect multifuncționale. Iată ce alte funcții mai ascund:

Rosso Modela de la Modela este o măsuță de cafea absolut cochetă. Designul o recomandă inclusiv pe post de noptieră pentru dormitor, dar la fel de bine își găsește locul într-un living. Culoare turcoaz o ajută să iasă imediat în evidență, dar dincolo de faptul că poți pune pe blatul ei ceașca de cafea sau paharul de vin, Rosso Modela are și un buzunar deschis în care poți păstra la îndemână revistele Magmob sau cărțile preferate. O poți folosi și drept măsuță pentru laptop.
 +6 www.modela.ro Rosso Modela - o măsușă de cafea sau noptieră
Peggi de la Modela este o altă variantă de măsuță de cafea, ceva mai elaborată. Cromatic, reprezintă o combinație câștigătoare de culori pastel, vesele și tinerești, iar cele trei blaturi ale sale sunt detașabile – le poți folosi în bucătărie drept tăvi pentru transportarea serviciului de cafea sau pentru a servi musafirii cu un pagar de vin. Sub aceste trei blaturi-tăviță, masa Peggi dispune de un spațiu practic de depozitare.
 +6 www.modela.ro Peggi Modela - blaturile măsuței de cafea sunt detașabile, au forma tăvilor pentru servit cafeaua

 +6 www.modela.ro Măsuță de cafea Peggi Modela în variantă clasică
Cazibe Modela o să-ți placă! Aparent e o măsuță de cafea ultramodernă, de culoarea albă (deci ușor de integrat oricărui tip de amenajare interioară); în realitate măsuța Cazibe de la Modela reprezintă o ministație office, cu două blaturi de lucru pentru laptopuri, care se ridică într-un unghi ideal pentru a permite activități de birou ale două persoane în același timp. Plus, mai rămâne și un al treilea spațiu, destinat depozitării actelor, revistelor sau altor mărunțișuri.
 +6 www.modela.ro Măsuță de cafea Cazibe, închisă

 +6 www.modela.ro Măsutță de cafea Cazibe cu funcție office
Care dintre aceste modele este preferata voastră?
 


Eurocomfil: fotolii pentru un living vioi

Culoarea este atuul forte în amenajările în stil contemporan. Designul de calitate, dimensiunile corect proporţionate și culoarea sunt componentele unei piese de mobilier imposibil de înlocuit.

 +5
O colecție de fotolii 100% românești, pline de culoare - de la Eurocomfil
  |  

Nevoia de diversitate ia cu asalt industria producătorilor de mobilă din România. Cei de la Eurocomfil au lansat toamna aceasta o colecție nouă de fotolii pentru living, sub forme și culori dintre cele mai variate.


Euroomfil a ales mai multe nuanțe extrem de vioaie, reușind să iasă clar în evidență și să se diferențieze net de alți producători din România. În cadrul celei mai recente colecții de fotolii Euroconfil, diferă dimensiunile, formele, culorile. Dar nici nu-ți vine să desparți aceste fotolii adunate laolaltă pentru a da încăperii un aer tineresc, proaspăt și tihnit. Au rol de a chema toată familia la un loc, nu în fața televizorului, ci față în față pentru interacțiunea umană directă, tot mai rară în zilele noastre.

 +5 MagMob

 +5 MagMob
Evident, se poate alege un singur fotoliu sau mai multe. Dacă vorbim de a doua variantă, într-un living modern ele pot compune zona de socializare, pe lângă canapeaua tradițională. Unele dintre modelele de fotolii Euromfil se integrează perfect și într-o amenajare de dining, în jurul unei mese. Oricum ar fi, schimbă clar personalitatea încăperii.
 +5 MagMob

 +5 MagMob