Combinații SMART de pat și canapea

Așa evoluează industria mobilierului- din canapea se transformă în pat sau paturi, din pat devine bibliotecă. E și cazul câtorva modele de piese de mobilă disponibile chiar acum în țara noastră. Acest tip de mobilier e creat cu un design contemporan, în special pentru casele care suferă de lipsă de suprafață suficientă.

 +7
O soluție modernă de împărțire a spațiului între pat și canapea/Multimo.ro
  |  

Fie că trăiești la bloc în garsonieră, fie că ai pur și simplu o groază de prieteni și rude dornici să rămână peste noapte la tine, oricând e bine venit un pat în plus. Sau chiar două. Iată deci două exemple de mobilă pentru living în pas cu nevoia de locuri de dormit, în chip elegant.

 +7 www.transforms.ro +7 www.transforms.ro +7 www.transforms.roCanapea cu pat supraetajat – Loop
Fără canapea, livingul nu e living. În cazul apartamentelor de două camere, o familie cu doi copii poate folosi această canapea ca pat supraetajat pe timpul nopții. Transformarea canapelei în două paturi suprapuse, cu scară integrată, e simplă și asigură maximă siguranță, având sistemul de blocare pe bază de cheie și butuc. Pentru doritori, există și posibilitatea încorporării unei lădițe de depozitare în spatele spătarului.

 

 +7 www.kulthome.ro +7 www.kulthome.ro +7 www.kulthome.roPat + canapea = bibliotecă – Kult!
Dar poate ai nevoie și de pat, și de canapea, și de bibliotecă în același moment. Așa că iată soluția Kult! Un corp modern – bibliotecă, canapea, pat rabatabil – într-o singură piesă, toate cele trei funcții putând fi folosite deodată. Aceasta este o soluție ideală pentru garsoniere, unde suprafața este generoasă, iar modul de dispunere al pereților respectă regulile open-space-urilor.

Există și alte modele de mobilier transformabil pentru living, dar despre ele, în alt material. Week-end frumos!


Retroboutique – trei piese care te vor pune pe gânduri

Cu toții ne lăudăm că vrem să spargem tiparele, că vrem să fim originali, că vrem să personalizăm tot ce atingem, chiar și atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Dar cât de departe chiar suntem în stare să mergem? Provocarea Retroboutique: piese de mobilier atipice.

 +6
Cât de curajos ești în alegerea pieselor de mobilier pentru acasă?/Retroboutique.ro
  |  

La secțiunea Noutăți a magazinului online de mobilă și accesorii Retroboutique găsești destule produse care să te lase cu gura căscată. Adică o piesă de mobilier al cărei design nu are nicio legătură cu ceea ce te-ai aștepta. Noi, în redacția MagMob, am găsit deja trei asemenea exemple:

 +6 www.retroboutique.ro +6 www.retroboutique.ro

Glasgow

este un tip de bar mobil, prevăzut cu spații pentru pahare și sticle de băutură. În plus de asta, e pe roți, deci se poate muta de colo colo prin casă. Eventual, îl poți muta altfel decât împingându-l de la spate – Glasgow are aspectul unei biciclete, dotat fiind nu doar cu ghidon, ci și cu șa tradițională. Materiale: lemn masiv de mango, metal și cauciuc. Stilul: industrial. Privit mai cu atenție, Glasgow seamănă de fapt cu un vehicul de transportat sticlele de alcool. Loc de depozitare: pe balcon, ca orice bicicletă.

 +6 www.retroboutique.ro +6 www.retroboutique.ro

Danyel

are aspectul unei etajere/biblioteci, realizat fiind sub forma unei scări pe ale cărei trepte se așază diverse accesorii. În realitate, nu e piesă de mobilier, ci corp de iluminat, un lampadar atipic de la Retroboutique, prevăzut cu nu mai puțin de patru becuri ascunse discret sub abajururi cu aspect de împletitură de ramuri. Materiale: lemn și metal. Stil exotic, de casă de vacanță undeva pe malul mării.

 +6 www.retroboutique.ro

Logonna

nu seamănă cu nimic; e ceva înalt și suplu, poate un accesoriu decorativ. De fapt, e cuier! Hainele, gențile și alte lucruri de agățat se pot prinde pe oricare dintre capetele ce servesc drept cuiere. Marele avantaj al acestui cuier de la Retroboutique este spațiul foarte mic pe care-l ocupă, raportat la numărul de lucruri care se pot agăța pe el. Material: oțel. Stil: modern.

Aceste trei produse sunt doar un preview al colecțiilor foarte diversificate pe care magazinul Retroboutique vi le pune la dispoziție.
 


Trend: canapeaua scundă. Modele din România

E tot mai la modă să ai o canapea spațioasă, lungă, lată, dar... scundă. Designerii se concentrează tot mai mult pe adâncimea unei canapele, tot mai puțin pe spătar. Explicația: o canapea joasă e de două ori mai confortabilă, mai ales la nivel... vizual.

 +4
Înălțimea redusă a canapelei face și momentele de socializare cu prietenii ceva mai intime și calde/Feydom.com
  |  

Am ales așadar câteva modele dintre canapelele cele mai moderne, colorate și joase pe care le poți achiziționa din România. Sunt foarte trendy aceste modele, și arhitecții de interioare ne recomandă să le amplasăm în centrul încăperii, nu lipite de pereți. Se obține astfel o oază de confort și relaxare în mijlocul livingului, ceea ce sporește inclusiv impresia unei camere ceva mai mari decât ar fi în realitate. Iată propunerile noastre de canapele joase:

 +4 www.mobexpert.roMINIDIAZ – îmbrățișarea unui colțar
După cum îi spune și numele, colțarul este un „mini” atât înălțimii (sub 90 de cm), cât mai ales marginilor rotunjite spre interior precum o îmbrățișare. Canapeaua are picioare de susținere scunde, dar robuste, și dispune de două straturi de șezut: cel de bază plus un topper de tip pernă, cu un aspect vălurit ce contribuie la impresia de piesă de mobilier mică și îndesată. Cuvântul de bază: confort plin de căldură.

 +4 www.aramisfeeling.roTIRAMISU – transformarea unei saltele!
Tiramisu este una dintre canapelele preferate ale românilor. Conceptul uimește prin simplitate: o canapea foarte joasă, extensibilă, lipsită de structură dură. Spătarul se întinde și șezutul devine jumătatea unei saltele numai bună de folosit pe timpul nopții. Grație dimensiunilor și funcțiilor, Tiramisu este un model de canapea minimalistă, ușoară (sub 17 kg) și practică. Evident, e disponibilă într-o bine-venită varietate de culori.

 +4 www.mobdeco.roRIMINI – mic, dar șic
Ca să fie extrem de șic, unei canapele nu îi trebuie decât două caracteristici: culoare-vedetă și un design care să invite la stat pe ea. Rimini îndeplinește aceste două criterii și intră cu capul sus în categoria canapelelor joase; structura este din lemn masiv, iar spătarul și șezutul sunt din spumă poliuretanică și vată siliconată.
Oricare dintre acestea este o alegere în pas cu moda amenajărilor interioare.
 


FAMA – canapele foarte... vesele

Pentru că prea suntem obișnuiți cu interioare în culori sobre (și sumbre), cu mobilier neutru din punct de vedere al culorii, am decis astăzi să vă bucurăm ochii și chiar să vă inspirăm cu două piese de mobilier create în stilul vesel colorat al modei caselor din Spania.

 +5
Forme și culori în stil spaniol/Fama.es
  |  

Și am ales cu această ocazie un producător de canapele din Spania, având o echipă de designeri atât de pasionați de munca lor încât au făcut din ea o artă, adică piese de mobilier care să răspundă oricărei nevoi, pornind de la cele ale unei familii numeroase până la nevoia de intimitate specifică cuplului. Pe scurt, vă arătăm două modele de canapea create exact pentru aceste situații extreme: familie cu membri numeroși versus o canapea romantică pentru îndrăgostiți – nu mai mult de doi deodată.

 +5 www.fama.es +5 www.fama.esLUCIPOP – canapea joasă... din spătar
O iluzie optică: LuciPop se încadrează în categoria canapele joase, datorită spătarului! Are șezut de grosime serioasă, are picioare metalice (e drept, nu prea înalte), dar ceea ce o face aparent scundă este spătarul extrem de redus. LuciPop se compune din mai multe module extrem de variate cromatic, pe cât de adânc fiind șezutul, pe atât de îngust fiind spătarul. Designul este simplu, curat, iar tapiseria este dehusabilă. Ca stil, această canapea e ideală pentru amenajările moderne cu accente minimaliste.

 +5 www.fama.es +5 www.fama.esMY CUORE – canapea pentru love
Tot de la Fama vine și acest model de canapeluță joasă pentru îndrăgostiți. E creată cu gândul la cei îndrăgostiți însă de apartamente micuțe și intime, fiind o piesă de mobilă ideală pentru livingurile deloc spațioase. Are vag forma unei inimi, și se repetă povestea – pe cât e șezutul de masiv și încăpător, pe atât e spătarul de scund. O parte din funcțiile spătarului sunt preluate cu succes de perne.
S-ar potrivi și-n casele românilor.
 


Steampunk Deco – accesorii de film pentru acasă

Pasionat de intrigile polițiste? Interesat de cărțile lui Jules Verne?  Marcat pe viață de „Mașina timpului”? Dacă te regăsești măcar într-una dintre descrierile acestea, articolul de azi este pentru tine: accesorii inspirate de filmele și romanele care au scris istorie sub denumirea de stil Steampunk.

 +3
Atmosferă plină de mister cu ajutorul câtorva accesorii unicat/Steampunk Deco Romania
  |  

Mașinăriile cu aburi sunt baza inspirației acestei adevărate culturi moderne, cu accente retro. Elementele ce caracterizează cultura Steampunk sunt pasiunea pentru tehnologie, imaginația de tip SF, plăcerea de a inventa și inova. Gândiți-vă la invențiile puse pe hârtia cărților sale de celebrul Jules Verne sau amintiți-vă de celebra „Mașina timpului” a lui H.G. Wells și veți înțelege despre ce e vorba. Dacă atmosfera e pe gustul vostru, o puteți avea la voi acasă, cu ajutorul designerilor zilelor noastre.

Echipa Steampunk DecoRomânia creează minunate accesorii decorative, piese de mic mobilier și corpuri de iluminat în stilul al cărui nume îl poartă. Execută lucrări la comandă și sunt plini de idei cu care să umple casele românilor. Caută-i pe Facebook sau dă-le un telefon! 0763.999.159

 +3 Steampunk DecoRomâniaCeasul de perete în stil industrial e confecționat integral din fier, roți sincrone și piese mecanice. Pentru a duce SF-ul foarte departe, e dotat cu o minibutelie și un spațiu pentru fiole de sticlă.

 +3 Steampunk DecoRomâniaRoza vânturilor e un accesoriu spectaculos de perete, sub forma unei busolă ce indică clar punctele cardinale – o piesă creată manual din lemn masiv și fier forjat, cu un diametru de 80 cm. E un element decorativ ce stabilește clar stilul de amenajare industrial/steampunk.

Echipa de designeri Steampunk Deco Romania creează accesorii și mic mobilier la comandă. Deci, nu ezitați să dați casei voastre un aer cât mai original cu ajutorul lor.