Von Lorch – calorifere pentru colțuri

Oricât de mult s-ar fi transformat până și caloriferele de la modelul tradițional, masiv și greoi, la modelul actual, suplu și de suspendat, tot găsim nemulțumiți: uneori, baia este așa de mică, încât până și un calorifer modern înseamnă un perete parțial pierdut ca suprafață.

 +4
Atunci când banalul calorifer de baie se transformă în radiator decorativ/Caloriferedeco.blugento.ro
  |  

Și atunci, căutăm alte soluții. Am găsit un distribuitor de calorifere realizate exact pentru cei care visează să poată amplasa acest element absolut necesar al băii într-un unghi mort din punct de vedere al amenajării interioare: pe colț.

 +4 www.caloriferedeco.blugento.roOutcorner și Incorner sunt două modele de calorifere marca Von Lorch, distribuite în România prin magazinul online Caloriferedeco, și care rezolvă în mod practic, dar și estetic, problema spațiului din baie. Sunt destinate a fi prinse pe unul dintre colțurile băii, fiind realizate în două forme ce respectă exact unghiul de 90 de grade al unui colț; mai mult, sunt două variante de calorifer, de suspendat pe interiorul colțului, cât și pe exteriorul său - depinde de pereții băii fiecărui client.

 +4 www.caloriferedeco.blugento.ro +4 www.caloriferedeco.blugento.roOutcorner și Incorner Von Lorch sunt disponibile în mai multe variante de dimensiune, astfel că fiecare client în parte poate alege modelului care i se potrivește și din acest punct de vedere. În plus, cromatica este foarte importantă: ambele radiatoare decorative sunt disponibile în nu mai puțin de 250 de nuanțe de culoare, alegerea culorii preferate fiind inclusă în preț.

O soluție foarte modernă! Iar prețurile sunt accesibile.


Cât de mult roșu ai voie în baie?

Ne plac culorile puternice și am vrea să ne bucurăm de ele și în casă, nu doar vestimentar. Să luăm, de exemplu, culoarea roșie. Câți dintre noi nu o adoră? Totuși, parcă nu avem curajul de a o integra amenajării locuinței, să zicem în baie. Și totuși, de ce nu?

 +3
Când vine vorba de culoare tare în baie, mai puțin înseamnă mai mult/Toptradespeople.co.uk
  |  

Nu recomandăm sub nicio formă acel curaj absolut nebun întâlnit în numeroase dintre băile pensiunilor nou construite prin zonele de vacanță ale țării: gresie și faianță în cele mai intense nuanțe de roșu, de sus până jos. În baie, această culoare vibrantă capătă cu adevărat putere doar în rol de produs-accesoriu.


Metal Red de la Somproduct +3 www.somproduct.ro
Această piesă de mobilier e cea mai potrivită pentru a purta culoarea roșie în baie: un dulăpior de medicamente, de suspendat pe peretele băii. Nuanța îl semnalizează foarte bine și reprezintă și o soluție șic de a da acestei încăperi un aer neconvențional. Designul este elegant, modern și plin de discreție: ușa e din geam mat și se închide cu cheiță.

Cherry Red de la Decostore +3 www.decostores.ro
Așa ceva chiar n-am mai văzut! Culoarea de accent, roșul pasiunii, a ajuns pe peria de WC. Inspirată alegere, mai ales că tocmai această nuanță a determinat și designul periei – cireașă coaptă. Peria în sine și suportul sunt roșii, iar mânerul este verde, imitând perfect fructul verii. Iată o soluție elegantă pentru un accesoriu mai puțin elegant!

Ce ziceți?


Cum obții stilul provensal în baie

Stilul provensal este printre cele mai la modă indiferent de trecerea anilor; reprezintă un clasic al confortului, fiind definiția spațiilor cele mai primitoare pentru familie și musafiri. Inspirat din atmosfera odihnitoare a regiunii franceze deja consacrate, își găsește locul chiar și în baie.

 +2
Stilul provensal în baie înseamnă un confort elegant/Artelieruldemobila.com
  |  

Sau mai ales în baie... Stilul provensal în baie se întâlnește în mod ideal în acele încăperi înalte, spațioase, luminoase. Dar, cu ajutorul unor principii și piese de mobilier realizate pe comandă se potrivește perfect chiar și în băi mai puțin spațioase. Aici totul ține de mobilier.

Culorile trebuie să fie cât mai deschise, pastelate și inspirate din tonurile naturale. Pentru gresie și faianță se preferă nuanțele de nude, urmând ca piesele de mobilier ale băii să fie într-o culoare de accent, care să le pună în centrul atenției. Lavoarul musai să fie rotund sau oval, iar dulapul de sub chiuvetă are un rol de vedetă. Margini rotunjite, corp așezat pe picioare curbe, ornamente aplicate pe fronturile sertarului sau ușii de dulap – pe scurt, un dulap pentru chiuvetă cu accente inspirate din stilul grandios al barocului.

Dintr-o baie amenajată în stil provensal nu poate lipsi oglinda. Spre diferență de forma lavoarului și rotunjimile dulapului de chiuvetă, oglinda trebuie să fie cât se poate de lată, deci ideală e forma dreptunghiulară. Ceea ce o caracterizează ca aparținând stilului provensal e ornamentația ramei, care trebuie să strălucească, să ia ochii, să sclipească. +2 www.artelieruldemobila.com

Atenție la corpul de iluminat al băii! În baie, tendința e de a folosi o plafonieră, dar o astfel de alegere anulează aerul provensal al amenajării. Trebuie folosită o lampă suspendată, cu abajur cât mai spectaculos, ideal fiind o structură metalică din fier forjat.

Evident, robinetul chiuvetei trebuie să se potrivească perfect elementelor deja alese; deci a se evita acele produse moderne, oricât de practice sunt. Există suficiente modele cu finisaj ce imită patina trecerii timpului. Succes la amenajare!


Trei calorifere ideale pentru anul 2019

Caloriferul din baie devine pe zi ce trece un element tot mai dificil; trebuie să dea suficientă căldură, dar mai ales trebuie să contribuie la estetica camerei de baie. S-au dus vremurile în care radiatorul din baie era o simplă sursă practică de încălzire.

 +4
Eleganță și discreție, pline de căldură/Irsap.it
  |  

Astăzi, caloriferul are un look din ce în ce mai elaborat, îndrăzneț, cool. Unii dintre designeri continuă să-l folosească inclusiv pe post de suport pentru prosoape, alții au renunțat la această funcție a lui, transformându-l cu totul într-o piesă de artă contemporană.

 +4 www.heatersuk.comSe poartă (și se va purta tot mai mult) în baie radiatorul din oțel moale, adică un aliaj rezistent și durabil, simplu de modelat în cele mai inovatoare modele posibile, de la cele mai elegante până la cele mai minimaliste. Cel mai adesea sunt acoperite cu un strat de vopsea pentru a preveni ruginirea și chiar pentru a contribui la valoarea lui estetică specială.

Și mai performante sunt caloriferele din aluminiu - se încălzesc ceva mai repede și păstrează temperatura un timp mai îndelungat; au un consum redus de apă caldă, ceea ce se reflectă în factură. În plus, aluminiu nu ruginește, deci nu mai e nevoie de finisaje din vopseluri protectoare. Acest material încurajează de asemenea crearea unor modele de radiatoare dintre cele mai inedite, indiferent că vorbim de baie sau alte încăperi. Iată, spre exemplu, modelul de mai jos, creat sub forma unui paravan metalic din cale afară de stilizat. +4 www.sciroccoh.it

Și bineînțeles e important spațiul pe care îl ocupă aceste radiatoare de baie. Adică cu cât mai mică e suprafața pe care o folosesc, cu atât mai bine. Prinse de un perete, ascunse într-o nișă, pitite pe un colț - caloriferele anului 2019 au de spus o poveste a spațiului frumos amenajat. +4 www.archiexpo.com
 


Ubikubi – Ferma din baie

Numele Ubikubi e deja cunoscut iubitorilor de mobilier original, produs în România. Fiind și perioada de toamnă, am ales să vă prezentăm o colecție de baie Ubikubi, dedicată celor ce doresc să păstreze acasă atmosfera vacanțelor pitorești deja încheiate.

 +2
Cum să ai o baie și modernă, și pitorească?/Ubikubi.ro
  |  

Așa că vă prezentăm colecția de baie denumită Ferma. Setul de mobilier pentru baie e inspirat de forma simplă, curată și funcțională a unei... găleți de apă. Stilul este desigur cel minimalist, care folosește din plin spațiul unei băi oricât de reduse ca suprafață, păstrând în egală măsură impresia de spațiu încăpător, aerisit și totuși cu un aer pitoresc.

 +2 www.ubikubi.ro Lavoar, oglindă și taburet - toate în aceeași formă perfect rotundă
În colecția Ferma de la Ubikubi sunt incluse lavoarul, perfect rotund, cu margini înalte și așezat pe o structură din picioare de lemn, oglinda – de aceeași formă rotundă, și un taburet cu rol de spațiu pentru lăsat diverse produse cosmetice. Pe scurt, tot ce trebuie într-o baie modernă și tihnită.
Designer: Studio 201.


Despre Ubikubi
Ubikubi este un brand de design românesc care își propune să creeze produse contemporane inteligente. Simple, dar estetice. Funcționale, dar surprinzătoare. Calitative, dar accesibile. Dragoș Motica și Robert Savu sunt fondatorii acestui brand, înființat în 2014.