Delta Studio – corpuri de iluminat colorate

Nu v-ați săturat de lipsa de culoare a vieții? Sau a casei? Dincolo de posibilitățile de a da culoare locuinței prin accesorii textile, atmosfera poate fi împrospătată prin alegerea unui corp de iluminat plin de culoare. Cei de la Delta Studio au câteva propuneri în acest sens.

 +4
Nu vă temeți de culoare! Locul ei e la înălțime!/Deltastudio.ro
  |  

Corpurile de iluminat cu adevărat pline de culoare sunt tot mai rare în acești ani în care trendul minimalist al simplității impune modele tot mai sobre sau neutre din punct de vedere al cromaticii. Nu înseamnă totuși că nu se găsesc deloc astfel de produse. Am ales numai din colecțiile Delta Studio câteva modele pline de personalitate.

 +4 www.deltastudio.roLe Soleil este o lampă de tavan care-și merită locul la înălțime. Abajurul de 62 cm înălțime are o formă rotunjită, formată din mai multe elemente îmbinate aparent neglijent. Importantă este culoarea: un verde marin plin de personalitate, menit să atragă atenția.

 +4 www.deltastudio.roStabile este un lampadar de mare impact vizual în orice amenajare. Ca stil, aparține celui minimalist, dar culoarea galben intens îl face imposibil de trecut cu vederea, oricât de discret ar fi poziționat, în spatele unei canapele sau la „umbra” unui fotoliu.

 +4 www.deltastudio.roFiorella de la Delta Studio are aspectul unei flori în genul crizantemă, plină de petale. Culoarea completează această impresie, acest corp de iluminat reprezentând cert vedeta oricărei amenajări în living.
Important este ca toate aceste corpuri de iluminat colorate să fie și mai bine puse în valoare prin modul în care le integrăm amenajării.


Materia Studio transformă mobila în artă

Cristian Branea, omul din spatele brandului Materia, s-a făcut nu doar cunoscut, ci și apreciat atât pe plan național, cât și internațional. Creează piese de mobilier într-un fel plin de eleganță, dar în stil contemporan,  în așa fel încât colecțiile sale să fie ușor de recunoscut dintr-o mare de alte colecții.

 +4
Ostinato - o masă în centrul atenției/Materia.studio
  |  

Spre exemplu, una dintre mesele de dining propuse de Materia Studio numai simplă masă nu este, și asta pornind încă de la denumire: Ostinato. Piesa combină elemente clasice cu design actual, reușind să păstreze intacte funcțiile, dar și să iasă din tipare. Ostinato e o masă cu blat rotund, sprijinită într-un picior robust, de tip piedestal, al cărui design reprezintă și tușa de originalitate; confecționat din lemn de nuc, acest picior are un aspect repetitiv, dinamic, cu linii minimaliste sculptate în relief ce pun foarte bine în valoare aspectul natural al materialului. +4 www.materia.studio +4 www.materia.studio

 +4 www.materia.studioBlatul mesei Ostinato este tăiat în marmură, perfect rotund, având o grosime de 2 cm. Piesa se potrivește unei încăperi de luat masa amenajată în stil luxos, fiind una dintre acele piese de mobilier cu rol de vedetă. Dimensiunile se pot personaliza la cererea clientului; șase persoane încap lejer la această masă.
Masa Ostinato a fost prezentată în 2018 la târgul ICFF New York, unde s-a bucurat de aprecierile vizitatorilor.
 


Două variante de masă ultratransformabilă

Mobilierul transformabil este mobilierul viitorului. Plecând de la nevoia omului de a împinge designeul dincolo de previzibil face ca-n zilele noastre tot mai mulți creatori de mobilier să gândească piese cu funcții complet diferite, dar integrate unele în altele.

 +4
Ghiciți cum arată strânsă această masă?Meseextensibile.ro
  |  

Și nu vorbim doar de felul în care acest trend ia cu asalt lumea occidentală, ci chiar piața românească, unde am descoperit mai multe astfel de modele. Cele mai interesante sunt conversiile de masă, pornind de la aparentă și suplă consolă care devine o masă pentru toți prietenii sau de la o măsuță de cafea care se ascunde în dulap.


O consolă pentru o duzină de prieteni - Square

 +4 www.meseextensibile.ro +4 www.meseextensibile.ro
Una dintre cele mai grozave mese de dining, de ținut discret în living. Square e o consolă genială, suplă, minimalistă și elegantă care se transformă rapid într-o masă de prânz cu 3 sau 5 posibilități de extensie, devenind centrul unei petreceri pe cinste. Structura este metalică, bazându-se pe un mecanism telescopic din aluminiu.

Colț de cafea, pe perete – Wall Table 317

 +4 www.henderson.ro
Un minunat loc de luat cafeaua te poate bucura dimineața, și încurca seara în living. Așa că Wall Table 317 joacă două roluri, în funcție de momentele zilei. Realizat din lemn natural și vopsit în două nuanțe neutre, acest mic dulăpior de perete ascunde la interior câteva polițe pentru ceștile de cafea, dar și o măsuță de cafea cu blat lucios. Sistemul este manual: ridici masa și blochezi ușița.


Mobila Dalin – Oslo, în interpretare românească

Mobila Dalin ne-a obișnuit deja cu piese de mobilier caracterizate prin explozie de culoare și design interpretat. Ne-a obișnuit inclusiv cu un ritm bun de lansare a noutăților. Așa că după succesul seturilor de dining Teleorman și Tokyo, la finalul anului trecut Dalin a lansat un nou set: Oslo.

 +3
Noutăți de la Mobila Dalin: setul Oslo
  |  

Setul de scaune și masă Oslo a fost lansat la BIFE-SIM 2018, întreg standul Mobila Dalin aducând un stil de amenajare cu totul transformat față de standul de la ediția precedentă. S-a trecut de la accentele pline de culoare și motive etno la un stil sobru, elegant. Astfel, prin comparație cu setul Teleorman, setul de scaune și masă Oslo se potrivește locuințelor amenajate într-un stil scandinav cu accente clasice, reflectate în paleta de culori sobre și forma impunătoare a mesei. În setul Oslo, blatul oval aduce un plus de spațiu la masă și se sprijină nu pe patru picioare suple, ci pe un picior de tip trunchi, stabil și impunător. +3 www.mobiladalin.ro Setul Teleorman

Designul este răsturnat în cazul setului Oslo, întrucât comparativ cu setul Teleorman, Oslo plasează accentul de greutate pe masă, nu pe scaune. Scaunele Oslo punctează la capitolul ergonomie și design suplu, lipsind brațele sau spătarul adânc.  +3 www.mobiladalin.ro Scaunele Oslo

Una peste alta, setul Oslo e pentru familiile ce au depășit ca vârstă avântul originalității și caută confortul stabilității, fără a face rabat de la eleganță.


Noblesse Interiors: 3 fotolii din viitor

Pentru cei dornici să iasă din anonimat în propria locuință, mobila din România oferă nesperat de multe opțiuni. Spre exemplu, fotoliul este piesa cea mai indicată să joace rolul unei vedete în living. Iar pentru asta e nevoie de design, culoare, formă ieșite din comun.

 +4
Fotolii aparent desprinse din amenajăriile viitorului/Noblesseinteriors.com
  |  

Noblesse Interiors poate împlini dorințele clientului de a avea acasă un set de fotolii absolut neobișnuite. Designul trece dincolo de stilul modern, fiind o invitație la a visa o altă realitate. Vă dăm trei exemple!

 +4 www.noblesseinteriors.comBora Bora este un fotoliu inspirat din conceptul cuștii de aur. Spătarul imită forma unui grilaj specific cuștilor pentru păsări, iar finisajul auriu întregește atmosfera unui lux îndrăzneț. Șezutul este din material textil cu inserții de nasture, asigurând confortul necesar. Fotoliul Bora Bora se potrivește într-un living amenajat în stil contemporan și plin de culoare.

 +4 www.noblesseinteriors.comShadows este un model de fotoliu în alt registru. Merge pe același principiu al fotoliilor cu spătar înalt, dar forma acestuia e încolăcită fantastic, inspirând suplețe. Șezutul și chiar mânerele fotoliului merg pe același principiu al marginilor răsfrânte, creând impact vizual major. E disponibil în mai multe variante cromatice.

 +4 www.noblesseinteriors.comKenny reprezintă o combinație de fotoliu și scaun cu un design despre care poți crede orice. Formele rotunde se întrepătrund cu cele ascuțite, ducând la un aspect ultramodern. Spătarul nu este înalt, dar are forma unei deschizături ce promite confort maxim.
Noblesse Interiors face parte din Noblesse Group Internațional și se adresează publicului pasionat de mobilierul luxos, oferind nu doar piese de mobilier, ci și consiliere pe partea de design interior.