logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Mobila Dalin și Mihai Grama concep scaunul papal cu ocazia vizitei Pontifului

Cu ocazia apropiatei vizite a Sfântului Părinte în România, MobilaDalin în colaborare cu designerul Mihai Grama vor realiza scaunul papal și cele ale suitei papale (la dreapta și la stânga Sfântului Părinte vor sta Înaltpreasfințitul IOAN ROBU, Arhiepiscop Mitropolit de București, și Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Vaticanului) care vor fi folosite în Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Mihai_Grama-4103
Acesta e scaunul papal!
Publicitate
Andreea Chiru  |  08 Mai 2019

„Este o onoare imensă pentru mine să iau parte la acest moment istoric pentru România și să realizez o asemenea piesă de mobilier. Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papală, am inserat elementele decorative, în stilul romantic, împreună cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei.

Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștiința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea, în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei, prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre.
Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioară a scaunului papal, redă modelul unor vitralii din catedrală și amintește de legătura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea către cer.
Parteneriatul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și cu Adriana Răcășan, producătorul delegat al ARCB pentru evenimentul «Papa la Bucureşti» ne onorează, iar implicarea noastră în producția mobilierului este o REUȘITĂ datorată colaborărilor dintre Mihai Grama, MobilaDalin și membri ai comitetului de organizare al vizitei papale cu ocazia unor evenimente cultural sociale, colaborări care au creat o legătură de încredere.”, mărturisește Mihai Grama.

www.mobiladalin.ro

„Bunicii mei au fost greco-catolici. Îmi amintesc, copil fiind, povești din perioada în care religia lor a fost în clandestinitate. Nu sunt un creștin practicant, dar în 2013 am decis împreună cu soția să ne căsătorim și să ne botezăm copiii în ritul greco-catolic. Îmi doresc ca această întâlnire între conducătorii celor două biserici să aducă un plus de pace în micile comunități încă dezbinate după 30 de ani de libertate.
Mă gândesc că peste vreo 100 de ani, nepoții noștri își vor aminti mai puțin de cifre de afaceri, profit etc. cât de faptul că am lucrat la acest scaun papal.“, afirmă Dan Cotoi, director MobilaDalin.

Despre Mihai Grama
Mihai Grama este designer de interior și de produs, născut în Reghin, trăiește în București.
În 2015 a luat premiul pentru cel mai bun designer de obiect al anului de la Elle Decoration România, stilul său fiind unul eclectic, cu influențe etnice.

Despre MobilaDalin
MobilaDalin este o afacere de familie de ingineri specializați în industria mobilei și cea a materialelor textile, care se află la a doua generație.
Înclinația spre inovație, produsele statement, precum canapeaua Flow sau cu influențe entice, precum cele din colecțiile Transhurbana și Ethnocentric, create de Mihai Grama, au stat la baza succesului lor. Cu o gamă variată de produse, MobilaDalin este pe locul 4 în topul producătorilor de mobilier tapițat din România.

 

Publicitate