Annie Sloan – vopsea de mobilă pentru acasă

Cine s-a săturat de propriul mobilier și tare ar vrea să schimbe cromatica din locuință nu trebuie să dea bani pe mobilă nouă. E suficient să o împrospăteze, ba chiar „reinterpreteze” într-un stil cu totul diferit, și asta doar vopsind-o. Singur. Acasă. Există o vopsea specială pentru aceste situații.

 +5
Cu vopseaua asta îți recondiționezi singur mobila veche. De la Annie Sloan!
  |  

Annie Sloan se numără printre designerii de interioare cei mai cunoscuți din Marea Britanie; inspirată de pasiunea pentru înfrumusețarea mobilierului, a creat o gamă de vopsele care se aplică extrem de simplu pe orice fel de piesă. Chalk Paint este numele colecției și are marele avantaj de a putea fi dată pe orice suprafață de mobilă fără niciun fel de pregătire anterioară. Mobilierul nu trebuie decât șters de praf, apoi vopseaua poate fi aplicată.

Gama Chalk Paint a fost creată de Annie Sloan cu circa 25 de ani în urmă și a reprezentat o adevărată revoluționare a vopselei decorative, pentru că este atât de variată ca nuanțe și atât de plăcută ca textură, încât reprezintă cea mai bună soluție pentru decorarea mobilierului. În acest fel, piesa de mobilă în sine devine pata de culoare sau atracția principală a încăperii, nemaifiind nevoie de accesorii care să personalizeze amenajarea. După vopsire, suprafața are un aspect mat, catifelat, sursa de inspirația a acestui efect, dar și gama de culori fiind inspirate lui Annie Sloan de arta decorativă a secolului al XVIII-lea. +5 www.anniesloan.com

Vopseaua lui Annie Sloan se usucă rapid și se aplică fără bătăi de cap; culorile se pot combina în nenumărate feluri, sau se pot chiar amesteca pentru a obține nuanțe originale. Sunt ideale pentru mobilier de orice tip – indoor și outdoor, indiferent de suprafață: lemn, metal, plastic. Și merge dată chiar și pe pereții casei, indiferent că sunt din lemn, într-o căsuță rustică, sau din beton, în cazul apartamentelor de bloc. +5 www.anniesloan.com +5 www.anniesloan.com +5 www.chalkpaint.ro

Întreaga gamă de vopsele pentru mobilier Chalk Paint de la Annie Sloan este disponibilă și în România – București și alte orașe. Poți găsi distribuitorul zonei în care locuiești cu un simplu click aici.


Delta Studio – corpuri de iluminat colorate

Nu v-ați săturat de lipsa de culoare a vieții? Sau a casei? Dincolo de posibilitățile de a da culoare locuinței prin accesorii textile, atmosfera poate fi împrospătată prin alegerea unui corp de iluminat plin de culoare. Cei de la Delta Studio au câteva propuneri în acest sens.

 +4
Nu vă temeți de culoare! Locul ei e la înălțime!/Deltastudio.ro
  |  

Corpurile de iluminat cu adevărat pline de culoare sunt tot mai rare în acești ani în care trendul minimalist al simplității impune modele tot mai sobre sau neutre din punct de vedere al cromaticii. Nu înseamnă totuși că nu se găsesc deloc astfel de produse. Am ales numai din colecțiile Delta Studio câteva modele pline de personalitate.

 +4 www.deltastudio.roLe Soleil este o lampă de tavan care-și merită locul la înălțime. Abajurul de 62 cm înălțime are o formă rotunjită, formată din mai multe elemente îmbinate aparent neglijent. Importantă este culoarea: un verde marin plin de personalitate, menit să atragă atenția.

 +4 www.deltastudio.roStabile este un lampadar de mare impact vizual în orice amenajare. Ca stil, aparține celui minimalist, dar culoarea galben intens îl face imposibil de trecut cu vederea, oricât de discret ar fi poziționat, în spatele unei canapele sau la „umbra” unui fotoliu.

 +4 www.deltastudio.roFiorella de la Delta Studio are aspectul unei flori în genul crizantemă, plină de petale. Culoarea completează această impresie, acest corp de iluminat reprezentând cert vedeta oricărei amenajări în living.
Important este ca toate aceste corpuri de iluminat colorate să fie și mai bine puse în valoare prin modul în care le integrăm amenajării.


Materia Studio transformă mobila în artă

Cristian Branea, omul din spatele brandului Materia, s-a făcut nu doar cunoscut, ci și apreciat atât pe plan național, cât și internațional. Creează piese de mobilier într-un fel plin de eleganță, dar în stil contemporan,  în așa fel încât colecțiile sale să fie ușor de recunoscut dintr-o mare de alte colecții.

 +4
Ostinato - o masă în centrul atenției/Materia.studio
  |  

Spre exemplu, una dintre mesele de dining propuse de Materia Studio numai simplă masă nu este, și asta pornind încă de la denumire: Ostinato. Piesa combină elemente clasice cu design actual, reușind să păstreze intacte funcțiile, dar și să iasă din tipare. Ostinato e o masă cu blat rotund, sprijinită într-un picior robust, de tip piedestal, al cărui design reprezintă și tușa de originalitate; confecționat din lemn de nuc, acest picior are un aspect repetitiv, dinamic, cu linii minimaliste sculptate în relief ce pun foarte bine în valoare aspectul natural al materialului. +4 www.materia.studio +4 www.materia.studio

 +4 www.materia.studioBlatul mesei Ostinato este tăiat în marmură, perfect rotund, având o grosime de 2 cm. Piesa se potrivește unei încăperi de luat masa amenajată în stil luxos, fiind una dintre acele piese de mobilier cu rol de vedetă. Dimensiunile se pot personaliza la cererea clientului; șase persoane încap lejer la această masă.
Masa Ostinato a fost prezentată în 2018 la târgul ICFF New York, unde s-a bucurat de aprecierile vizitatorilor.
 


Două variante de masă ultratransformabilă

Mobilierul transformabil este mobilierul viitorului. Plecând de la nevoia omului de a împinge designeul dincolo de previzibil face ca-n zilele noastre tot mai mulți creatori de mobilier să gândească piese cu funcții complet diferite, dar integrate unele în altele.

 +4
Ghiciți cum arată strânsă această masă?Meseextensibile.ro
  |  

Și nu vorbim doar de felul în care acest trend ia cu asalt lumea occidentală, ci chiar piața românească, unde am descoperit mai multe astfel de modele. Cele mai interesante sunt conversiile de masă, pornind de la aparentă și suplă consolă care devine o masă pentru toți prietenii sau de la o măsuță de cafea care se ascunde în dulap.


O consolă pentru o duzină de prieteni - Square

 +4 www.meseextensibile.ro +4 www.meseextensibile.ro
Una dintre cele mai grozave mese de dining, de ținut discret în living. Square e o consolă genială, suplă, minimalistă și elegantă care se transformă rapid într-o masă de prânz cu 3 sau 5 posibilități de extensie, devenind centrul unei petreceri pe cinste. Structura este metalică, bazându-se pe un mecanism telescopic din aluminiu.

Colț de cafea, pe perete – Wall Table 317

 +4 www.henderson.ro
Un minunat loc de luat cafeaua te poate bucura dimineața, și încurca seara în living. Așa că Wall Table 317 joacă două roluri, în funcție de momentele zilei. Realizat din lemn natural și vopsit în două nuanțe neutre, acest mic dulăpior de perete ascunde la interior câteva polițe pentru ceștile de cafea, dar și o măsuță de cafea cu blat lucios. Sistemul este manual: ridici masa și blochezi ușița.


Mobila Dalin – Oslo, în interpretare românească

Mobila Dalin ne-a obișnuit deja cu piese de mobilier caracterizate prin explozie de culoare și design interpretat. Ne-a obișnuit inclusiv cu un ritm bun de lansare a noutăților. Așa că după succesul seturilor de dining Teleorman și Tokyo, la finalul anului trecut Dalin a lansat un nou set: Oslo.

 +3
Noutăți de la Mobila Dalin: setul Oslo
  |  

Setul de scaune și masă Oslo a fost lansat la BIFE-SIM 2018, întreg standul Mobila Dalin aducând un stil de amenajare cu totul transformat față de standul de la ediția precedentă. S-a trecut de la accentele pline de culoare și motive etno la un stil sobru, elegant. Astfel, prin comparație cu setul Teleorman, setul de scaune și masă Oslo se potrivește locuințelor amenajate într-un stil scandinav cu accente clasice, reflectate în paleta de culori sobre și forma impunătoare a mesei. În setul Oslo, blatul oval aduce un plus de spațiu la masă și se sprijină nu pe patru picioare suple, ci pe un picior de tip trunchi, stabil și impunător. +3 www.mobiladalin.ro Setul Teleorman

Designul este răsturnat în cazul setului Oslo, întrucât comparativ cu setul Teleorman, Oslo plasează accentul de greutate pe masă, nu pe scaune. Scaunele Oslo punctează la capitolul ergonomie și design suplu, lipsind brațele sau spătarul adânc.  +3 www.mobiladalin.ro Scaunele Oslo

Una peste alta, setul Oslo e pentru familiile ce au depășit ca vârstă avântul originalității și caută confortul stabilității, fără a face rabat de la eleganță.