logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

MIFF 2019 – prezența românească pe piața asiatică

MIFF 2019 reprezintă cel mai important și în același timp cunoscut târg de mobilă din Malaysia, iar echipa Magmob a fost prezentă ca-n fiecare an. Vă spunem în acest material care au fost noutățile observate, dar mai ales vom vorbi despre prezența românească a producătorilor de mobilier la acest eveniment.

magmob_la_miff25-4111
Impresii de la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de mobilă din Asia, MIFF 2019!
Publicitate
Andreea Chiru  |  13 Mai 2019

MIFF 2019 a însemnat celebrarea a 25 de ani de existență pentru acest târg, dintre care, reprezentanții Magmob au participat la 11 ediții. Este un eveniment cu totul diferit de cele cu care sunt obișnuiți producătorii de mobilier din România, fiind o mare oportunitate pentru aceia interesați în mod special de contactele de afaceri și exporturile masive. Piața de mobilier din Malaysia se concentrează pe prelucrarea arborelui de cauciuc și latex, iar interesul este tot mai mare pentru colecții de mobilier din esențe de lemn masiv, precum cele din țara noastră.

Tocmai în acest sens, prezența românească la MIFF 2019 a fost una lăudabilă și extinsă. Un număr de 60 de români au fost prezenți, sub forma a două grupuri organizate de Romanian Wood Crafts și Cluster Mobilier Transilvan.

magmob_la_miff_2019-4109

„Cele două echipe sosite din România la târgul MIFF din Kuala Lumpur formează cel mai mare grup de profesioniști din industria mobilei din Europa de Est prezent vreodată la acest eveniment”, a explicat Imre Zilahi, consultant Romanian Wood Crafts. Echipele au avut standuri separate, dar scopul a fost același: pregătirea producătorului român de mobilier pentru a avea succes pe piața asiatică.

Finanțată de Guvernul Elveției, Romanian Wood Crafts este o inițiativă româno-elvețiană menită să îi ajute pe micii producători de mobilier să-și pregătească prezența pe piețele internaționale în așa fel încât să aibă succes; de la analizarea piețelor și potențialilor clienți ori parteneri de afaceri, până la îndeplinirea criteriilor de calitate solicitate pe aceste piețe externe, producătorul român trebuie sprijinit pentru a atinge succesul.

magmob_la_miff-4110

Cluster Mobilier Transilvan are în componență 80 de membri din industria producătorilor de mobilier, dar și a organizațiilor dedicate cercetării și dezvoltării, companii specializate în marketing și comunicare. Împreună, au ca scop asigurarea competitivității industriei producătorilor de mobilier din România la nivel internațional.
Prezenți la ediția 2019 a MIFF, toți acești producători români au avut ocazia să observe că un segment de piață pe care și-ar putea profila exporturile spre Malaysia este cel al mobilierului pentru bucătărie și dining, destinat clasei de mijloc a societății asiatice. Experiența a fost una necesară, în măsura în care prezența românească nu este tocmai obișnuită la evenimentele de profil din Asia.

Revenim în zilele următoare cu mai multe detalii despre ediția 2019 a Malaysian International Furniture Fair.
 

Publicitate