Silk Plaster – avantajele tapetului lichid

Silk Plaster reprezintă varianta modernă a vechiului tapet de casă; această variantă este cu mult îmbunătățită sub toate aspectele, de la cel estetic, la cel privitor la componență și aplicare. Cel mai mare avantaj ține de ușurința aplicării, în sensul că nu e nevoie de meseriași – oricare dintre noi și-l poate pune singur acasă.

 +4
Un produs revoluționar prin calitățile ecologice și ușurința aplicării: tapetul Silk Plaster.
  |  

I se mai spune și tapet lichid sau tencuială decorativă, dar Silk Plaster este cel mai prietenos tip de decorare a pereților, disponibil în peste 100 de variante estetice. Se vinde în formă uscată, având aspectul unor fulgi care se dizolvă în apă. Sunt disponibile și variante de paiete care să dea modelului de tapet ales un plus de strălucire.

Cum se aplică
Foarte simplu. Produsul este amestecat cu apă, apoi se lasă la dizolvat peste noapte. Poate fi ulterior aplicat cu ajutorul unei gletiere de plastic; nu curge de pe perete, nu stropește, nu emană vapori toxici. Înainte de aplicare, peretele trebuie să fie bine curățat de praf și imperfecțiuni, iar tapetul lichid Silk Plastic se poate întinde pe pereți și tavan numai când temperatura încăperii este de peste 15 grade Celsius. +4 www.silkplaster-romania.ro

Materiale
În compoziția tapetului lichid Silk Plastic intră fibre din bumbac, mătase și celuloză, aditivi minerali decorativi și adezivi pe bază de celuloză. Rezultă un produs ecologic 100%, prietenos cu mediul, dar și cu nevoia omului de a se înconjura de materiale cât mai naturale. +4 www.silkplaster-romania.ro +4 www.silkplaster-romania.ro

Calități
Tapetul lichid Silk Plaster nu miroase, este antialergic, rezistă foarte bine contra mucegaiului, nu reține praful, asigură un grad satisfăcător de izolare termică și fonică și nu degajă gaze toxice în caz de combustie. Pe scurt, un produs modern pentru gusturi clasice.


Totul despre podeaua din vinil

În vreme ce industria amenajărilor interioare evoluează spre soluții cât mai practice, simple și accesibile din punct de vedere financiar pentru îmbrăcarea pardoselilor de orice tip, un nou concept își face loc pe piață, impresionând prin calități tehnice și valoare estetică.

 +4
O inovație bine-venită din toate punctele de vedere/Bau-land.ro
  |  

Podeaua din vinil este considerată o inovație la momentul actual, întrucât îmbină armonios farmecul esențelor de lemn cu rezistența crescută în timp și tipul de montare foarte simplă. În comparație cu alte variante de pardoseală, podeaua din vinil e disponibilă într-o și mai mare varietate de nuanțe, forme, dimensiuni, fiind potrivită în egală măsură pentru amenajarea unor spații private, cât și a unor spații comerciale, caracterizate de trafic intens.

Rezistența și durabilitatea în timp sunt printre cele mai importante calități ale podelei din vinil.
Un furnizor de podele din vinil în România este Bauland, care dispune de o colecție tare variată din punct de vedere estetic- - 52 de nuanțe de esență de lemn, de la cele pastel la cele mai intense posibil. Ca aspect, podeaua din vinil poate fi din esență de lemn (în special stejar în colecția Bauland) sau cu finisaj de piatră. Și dimensiunile variază, existând trei variante dintre care clientul să aleagă. +4 www.bau-land.ro Variante estetice pentru podeaua din vinil  +4 www.bau-land.ro Trafic intens sau uz privat, podeaua de vinil e la fel de potrivită

Rezistența acestui tip de podea ține de structura materialului în componența căruia intră mai multe straturi, unele peste altele: strat de uzură, strat de fibră de sticlă, strat de rezistență la ultraviolete, și strat de susținere. Un alt atribut important: montajul prin sistem click, ceea ce înseamnă timp record de montare. +4 www.bau-land.ro Secretul rezistenței podelei din vinil: mai multe straturi


Annie Sloan – vopsea de mobilă pentru acasă

Cine s-a săturat de propriul mobilier și tare ar vrea să schimbe cromatica din locuință nu trebuie să dea bani pe mobilă nouă. E suficient să o împrospăteze, ba chiar „reinterpreteze” într-un stil cu totul diferit, și asta doar vopsind-o. Singur. Acasă. Există o vopsea specială pentru aceste situații.

 +5
Cu vopseaua asta îți recondiționezi singur mobila veche. De la Annie Sloan!
  |  

Annie Sloan se numără printre designerii de interioare cei mai cunoscuți din Marea Britanie; inspirată de pasiunea pentru înfrumusețarea mobilierului, a creat o gamă de vopsele care se aplică extrem de simplu pe orice fel de piesă. Chalk Paint este numele colecției și are marele avantaj de a putea fi dată pe orice suprafață de mobilă fără niciun fel de pregătire anterioară. Mobilierul nu trebuie decât șters de praf, apoi vopseaua poate fi aplicată.

Gama Chalk Paint a fost creată de Annie Sloan cu circa 25 de ani în urmă și a reprezentat o adevărată revoluționare a vopselei decorative, pentru că este atât de variată ca nuanțe și atât de plăcută ca textură, încât reprezintă cea mai bună soluție pentru decorarea mobilierului. În acest fel, piesa de mobilă în sine devine pata de culoare sau atracția principală a încăperii, nemaifiind nevoie de accesorii care să personalizeze amenajarea. După vopsire, suprafața are un aspect mat, catifelat, sursa de inspirația a acestui efect, dar și gama de culori fiind inspirate lui Annie Sloan de arta decorativă a secolului al XVIII-lea. +5 www.anniesloan.com

Vopseaua lui Annie Sloan se usucă rapid și se aplică fără bătăi de cap; culorile se pot combina în nenumărate feluri, sau se pot chiar amesteca pentru a obține nuanțe originale. Sunt ideale pentru mobilier de orice tip – indoor și outdoor, indiferent de suprafață: lemn, metal, plastic. Și merge dată chiar și pe pereții casei, indiferent că sunt din lemn, într-o căsuță rustică, sau din beton, în cazul apartamentelor de bloc. +5 www.anniesloan.com +5 www.anniesloan.com +5 www.chalkpaint.ro

Întreaga gamă de vopsele pentru mobilier Chalk Paint de la Annie Sloan este disponibilă și în România – București și alte orașe. Poți găsi distribuitorul zonei în care locuiești cu un simplu click aici.


Delta Studio – corpuri de iluminat colorate

Nu v-ați săturat de lipsa de culoare a vieții? Sau a casei? Dincolo de posibilitățile de a da culoare locuinței prin accesorii textile, atmosfera poate fi împrospătată prin alegerea unui corp de iluminat plin de culoare. Cei de la Delta Studio au câteva propuneri în acest sens.

 +4
Nu vă temeți de culoare! Locul ei e la înălțime!/Deltastudio.ro
  |  

Corpurile de iluminat cu adevărat pline de culoare sunt tot mai rare în acești ani în care trendul minimalist al simplității impune modele tot mai sobre sau neutre din punct de vedere al cromaticii. Nu înseamnă totuși că nu se găsesc deloc astfel de produse. Am ales numai din colecțiile Delta Studio câteva modele pline de personalitate.

 +4 www.deltastudio.roLe Soleil este o lampă de tavan care-și merită locul la înălțime. Abajurul de 62 cm înălțime are o formă rotunjită, formată din mai multe elemente îmbinate aparent neglijent. Importantă este culoarea: un verde marin plin de personalitate, menit să atragă atenția.

 +4 www.deltastudio.roStabile este un lampadar de mare impact vizual în orice amenajare. Ca stil, aparține celui minimalist, dar culoarea galben intens îl face imposibil de trecut cu vederea, oricât de discret ar fi poziționat, în spatele unei canapele sau la „umbra” unui fotoliu.

 +4 www.deltastudio.roFiorella de la Delta Studio are aspectul unei flori în genul crizantemă, plină de petale. Culoarea completează această impresie, acest corp de iluminat reprezentând cert vedeta oricărei amenajări în living.
Important este ca toate aceste corpuri de iluminat colorate să fie și mai bine puse în valoare prin modul în care le integrăm amenajării.


Materia Studio transformă mobila în artă

Cristian Branea, omul din spatele brandului Materia, s-a făcut nu doar cunoscut, ci și apreciat atât pe plan național, cât și internațional. Creează piese de mobilier într-un fel plin de eleganță, dar în stil contemporan,  în așa fel încât colecțiile sale să fie ușor de recunoscut dintr-o mare de alte colecții.

 +4
Ostinato - o masă în centrul atenției/Materia.studio
  |  

Spre exemplu, una dintre mesele de dining propuse de Materia Studio numai simplă masă nu este, și asta pornind încă de la denumire: Ostinato. Piesa combină elemente clasice cu design actual, reușind să păstreze intacte funcțiile, dar și să iasă din tipare. Ostinato e o masă cu blat rotund, sprijinită într-un picior robust, de tip piedestal, al cărui design reprezintă și tușa de originalitate; confecționat din lemn de nuc, acest picior are un aspect repetitiv, dinamic, cu linii minimaliste sculptate în relief ce pun foarte bine în valoare aspectul natural al materialului. +4 www.materia.studio +4 www.materia.studio

 +4 www.materia.studioBlatul mesei Ostinato este tăiat în marmură, perfect rotund, având o grosime de 2 cm. Piesa se potrivește unei încăperi de luat masa amenajată în stil luxos, fiind una dintre acele piese de mobilier cu rol de vedetă. Dimensiunile se pot personaliza la cererea clientului; șase persoane încap lejer la această masă.
Masa Ostinato a fost prezentată în 2018 la târgul ICFF New York, unde s-a bucurat de aprecierile vizitatorilor.