logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Teracotă Mediaș – șemineuri cu tradiție

Locul vechilor sobe a fost luat astăzi de șemineu. Are un aspect mai modern, dar conferă încăperii, atât la nivel vizual cât și practic, acea stare de căldură plăcută, sinonimă cu atmosfera de casă primitoare.

medias-4979
Șemineuri realizate în ultima fabrica de sobe din România/Teracota.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 Februarie 2020

Și totuși, vechile sobe din casele bunicilor rămân un element de maximă atracție. Ce faci când vrei să te folosești de funcția decorativă a unei astfel de piese, dar cu costuri și funcții ceva mai contemporane? Apelezi la fabrica Teracotă Mediaș! Printre colecțiile de sobe, au și o colecție de șemineuri menite să dea casei un farmec tihnit.

Despre șemineurile Teracotă-Mediaș

Au aspect de sobă, jucând rol estetic bine definit. De diverse înălțimi și dimensiuni, sunt disponibile în mai multe combinații de culoare. Absolut fiecare piesă șemineu de la Teracotă-Mediaș este realizată manual, după vechi tehnici tradiționale. Denumirea exprimă sursa de inspirație a modelului; unele au un design mai clasic, altele au un design adaptat cerințelor din zilele noastre. Cele mai multe dintre șemineurile cu aspect de sobă clasică sunt prevăzute cu spații pe care poți ședea și încălzi în zilele friguroase. Unele dintre modele sunt placate cu cahle pictate, realizate în cadrul fabricii Teracotă-Mediaș, pentru un plus de originalitate. Se realizează pe comandă și sunt piese trainice, menite să păstreze spiritul familiei de la o generație la alta.

www.teracota.ro
Șemineu Anotimp - și clasic, și modern
www.teracota.ro
Șemineu Eden - un model contemporan, realizat cu tehnici tradiționale
www.teracota.ro
Șemineu Păltiniș, cu loc de stat la gura sobei
medias_vienna-4978

Despre Teracotă-Mediaș

Fabrica se găsește în județul Sibiu și are o experiență impresionantă: a fost înființată în anul 1906. Și-a păstrat nealterate rețetele tradiționale, confecționând până în zilele noastre nu numai șemineuri cu aspect de sobă, ci chiar sobe clasice și elemente de personalizare a sobelor – de la cahle până la cornișe.

„Suntem singura fabrică din România care are permanent printre membrii echipei sculptori absolvenți ai Universității Naționale de Arte București și pictori de cahle. Prin intermediul lor, fabrica are capacitatea de a reproduce orice model și de a asigura tiparele necesare producției în serie, fiind astfel posibile proiecte de restaurare pornind de la piese vechi sau în stare avansată de degradare”, se arată pe site-ul fabricii Teracotă-Mediaș.

Publicitate
Publicitate