Trei măsuțe de cafea cu aspect de... altceva

Puține mai sunt casele în care să nu-și fi găsit deja loc măsuța de cafea. Fie că o schimbăm des, fie mai rar, această piesă de mobilier are totuși un rol mai mult decorativ decât practic. Cel puțin modelele pe care vi le prezentăm în continuare vă vor pune imaginația la încercare.

 +4
Exotique, o marcă plină de surprize!
  |  

Marca aleasă este Exotique, pentru că aici piesele de mobilier chiar au ceva exotic. Când vine vorba de măsuțele pentru cafea, acestea pot arăta oricum, dar nu a măsuțe de cafea. Iar acest lucru personalizează încăperea și chiar asigură un aer de originalitate.

 +4 www.exotique.ro Della este un model de măsuța de cafea apărut din nevoia de a dărui unei bucăți de lemn de stejar șansa unei noi existențe. Măsuța de la Exotique are tot ce-i trebuie, numai că îi cam lipsește blatul. Nu complet! Blatul e de fapt găurit, iar ceea ce ar putea părea imperfecțiune e, de fapt, personalitatea acestei piese. Cana de cafea poate fi așezată pe marginile mesei Della.

 +4 www.exotique.ro Cub este o altă măsuță de cafea din lemn masiv, de data asta având designul unui... cub pe roți. Dimensiunile de 40x40cm o fac ușor de ascuns printre restul mobilelor, mai ales că e prevăzută cu roți pentru deplasare pe urmele ceștilor de cafea.

 +4 www.exotique.ro Marlowe pare mai degrabă o piesă pentru dressing, de tipul celor pe care le găsim la hoteluri, special amplasate pentru depozitarea genților de voiaj. Numai că vorbim de o măsuță de cafea în stil vintage, creată destul de complicat. Piciorul este metalic, iar blatul dotat și cu un sertăraș cochet este din lemn îmbrăcat în piele antichizată. Ce înseamnă piele antichizată? Piele naturală trecută printr-un proces manual de îmbătrânire, constând în șapte etape.
Prețurile reflectă originalitatea fiecăreia dintre aceste piese.


Metal Creativ face pe comandă măști de calorifer!

Dacă ați apucat să personalizați întreaga locuință în ce privește mobilierului, aflați că a mai rămas ceva de personalizat: felul în care ascundeți caloriferele din casă. Nu sunt cele mai decorative elemente, astfel că o mască cochetă e oricând binevenită.

 +5
Mască de calorifer și aer condiționat, la comandă/Metal-creativ.ro
  |  

Deci, ce spuneți de măștile pentru calorifer, personalizate la comandă? Echipa Metal Creativ poate realiza pe comandă măști dintre cele mai inedite, atât cromatic, cât și ca materiale și modele. E vorba despre un producător de piese de design atipice în primul rând prin prisma materialului – tablă perforată din oțel. Stilul abordat de echipa Metal Creativ e cu predilecție cel industrial, cu tușe de originalitate la nivelul designului și accentelor decorative.

Metal Creativ a fost înființat în 2016, la București, din dorința de a crea piese de mobilier pentru outdoor, în special dedicate industriei HoReCa. Însă prezența la numeroase evenimente deschise publicului larg, consumator de mobilier și design, i-a făcut pe membrii echipei să se orienteze și spre mobilier din lemn masiv, în cadrul unor proiecte private.
La îndemnul designerilor de interioare de a înfrumuseța spațiile de acasă prin mascarea caloriferelor, Metal Creativ a creat o gamă de modele vesele și decorative; fiecare dintre acestea poate fi personalizat pe comandă, dar de asemenea, clientul poate solicita și modele noi.

„Expresia de încântare pe care o aducem celor care ne văd produsele ne face să continuăm jocul creației în fiecare zi. Ne adresăm celor care înțeleg că designul de calitate înseamnă mult mai mult decât estetic”, se afirmă pe site-ul Metal Creativ. +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro


Lara: un set vesel pentru living

Ultimele noutăți de la Mobila Dalin se adresează livingului: setul Lara, caracterizat prin confort, materiale de excepție și o tapițerie care înveselește atmosfera. Soluția estetică aleasă este una îndrăzneață, și anume un fond de culoare neagră pe care sunt imprimate flori vibrante.

 +3
Dalin înflorește mobilierul. La propriu!
  |  

În ce privește calitățile tehnice, recomandăm setul Lara, format din canapea, colțar și fotoliu, datorită plasei de arcuri din structura șezutului și a extensiei. Acest detaliu asigură un plus de confort dar și rezistență în comparație cu alte modele de canapele obișnuite. Toate cele trei piese Lara sunt extensibile, sistemul de extensie fiind unul foarte simplu: se trage partea de șezut în față și se coboară spătarul. Extensia asigură funcția de dormit zilnic.

Dimensiuni:
Canapea: Extinsă – 206 x 220 cm; Spațiul de dormit – 153 x 207 cm.
Colțar: Extins – 282 x 220 cm; Spațiul de dormit – 153 x 207 cm.
Fotoliu: Extins – 129 x 220 cm; Spațiul de dormit – 77 x 207 cm.
Canapea mică: Extinsă – 186 x 220 cm; Spațiul de dormit – 133 x 207 cm.
Colțar mic: Extins – 255 x 220 cm; Spațiul de dormit – 133 x 207 cm.

Materialele setului Lara de la Mobila Dalin: structura este din lemn masiv de fag, plăci din aşchii şi fibre de lemn, în vreme ce șezutul și extensia sunt din poliuretan de densitate medie, așezat pe o plasă de arcuri tip Bonell. Pernele decorative au fost umplute cu puf siliconat.

Din punct de vedere estetic, setul Lara de la Mobila Dalin este disponibil în nenumărate variante cromatice; producătorul recomandă ca materialul de acoperire să fie integral din stofă, iar pentru ca modelul să fie unul de impact, combinația florală este elementul de absolută personalizare. +3 www.mobiladalin.ro +3 www.mobiladalin.ro


Divanissimi – canapea și fotolii din... perne de dormitor!

Nu orice piesă de mobilier confortabilă arată și... confortabil. Dacă vreți mobilă care să vă inspire întruna la relaxare totală, Divanissimi are un set complet pentru living. Fiecare piesă – canapea, fotoliu, pouf – se vinde de sine stătător.

 +6
Secretul mobilierului ultraconfortabil/Divanissimi.ro
  |  

Am găsit la Divanissmi unele dintre cei mai nonconformiste și originale mobile pentru living, ideale pentru acele locuințe în care stilul de amenajare e pus în slujba ideii de maxim confort, chiar și la nivel estetic. Secretul celor trei piese pe care vi le arătăm mai jos ține de șezutul și spătarul identice ca design indiferent că vorbim de canapea, de fotoliu sau de micul taburet – sunt realizate sub forma pernelor mari care ne îmbie la somn, seara în dormitor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Canapeaua e denumită Doppio și are un aspect mai puțin obișnuit pentru piața din România. Divanissimi o prezintă drept o canapea cu două fețe, pentru că fiecare dintre pernele care joacă rol de spătar și șezut are fețele în culori diferite, simplu de folosit când pe față, când pe spate. Structura canapelei este din fier, deci foarte rezistentă, contrastând chiar cu aspectul deranjat, lejer, al pernelor. Atât structura fixă, cât și pernele sunt perfect dehusabile.

 +6 www.divanissimi.ro Fotoliul Max de la Divanissimi este un model și mai neobișnuit pentru România.  Pare construit din patru perne mari și mici, așezate ca un culcuș pe o structură suplă metalică. Se sprijină pe patru picioare subțiri dar rezistente, aspectul vizual concentrându-se pe moliciunea pernelor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Taburetul de la Divanissimi se integrează perfect în setul de living, realizat din perne de dormitor, având același design precum canapeaua Doppio și fotoliul Max. Se recomandă chiar a fi cumpărat în ton cu fotoliul, pentru că se potrivesc de minune.
Toate cele trei piese de living de la Divanissimi sunt complet dehusabile. Clienții pot alege culorile dintr-o gamă cromatică foarte variată.


Cum să amenajezi un living românesc în stil mediteraneean

Zilele trecute v-am arătat un proiect pe care arhitecta de interioare Dana Drăgoi l-a realizat în Slatina, transformând o casă românească într-o amenajare în stil mediteraneean. Iată cum a decurs acest proiect în privința livingului.

 +5
Continuăm prezentarea proiectului Danei Drăgoi.
  |  

Casa este dotată de fapt cu două livinguri sau, mai bine zis, cu o zonă de living care se desfășoară atât la parter, cât și la etaj, printr-o combinație de amenajări inedite. În livingul de la parter rolul de vedetă revine unei canapele în forma literei U, menită să adune întreaga familie la un loc. Este un spațiu pentru socializare, pentru stat la o conversație plăcută cu prietenii sau rudele. Canapeaua este tapițată cu o stofă foarte catifelată care întărește impresia de confort și amplasată între două ferestre naturale, completate de o oglindă pe peretele lateral, oglindă ce reflectă ferestrele dând impresia că sunt de fapt trei la număr. Corpurile de iluminat sunt în cromatică aurie, respectiv tonuri fumurii calde, subliniind stilul mediteraneean, dublat și de tapetul inspirat de mozaicuri orientale.

 +5 Dana Drăgoi
Interesantă este soluția de amplasare a televizorului – și anume traversând holul, sub casa scării. În acest fel zona canapelei este una foarte spațioasă, dar încurajează socializarea în loc de a pune accent pe privitul la televizor.  +5 Dana Drăgoi +5 Dana Drăgoi

Urcând scara prevăzută cu o balustradă cu motive vegetale, se ajunge la a doua zonă de living, ceva mai intimă, destinată de fapt celor doi copii ai familiei din Slatina. În acest living, decorat în stil masculin încălzit de mici pete cromatice tipic mediteraneene, piesa cea mai interesantă este un dressing dotat cu o ușă secretă. Pe ușa secretă se ajunge de fapt la mansarda casei, unde este organizat un spațiu de depozitare.  +5 Dana Drăgoi

Zona de relaxare este ceva mai jucăușă decât în cazul primului living – culori ceva mai diversificate, canapeaua fiind extensibilă și decorată cu perne produse pe comandă de ISOFA.
Din acest proiect de amenajare, am lăsat pentru final partea cea mai spectaculoasă: dormitoarele și băile, într-un material viitor.