Cât de rotund să fie fotoliul?

Când spunem fotoliu, ne gândim de regulă la o piesă de mobilier destul de masivă și cel mai adesea cu unghiuri drepte. Dar se poate și altfel: fotolii micuțe, în forme cât se poate de rotunde. Iar acesta este un trend tot mai bine primit și în România.

 +4
Modele clasice, reinterpretate pentru spații moderne/Interiorstore.ro
  |  

Cei de la Interior Store, spre exemplu, dețin mai multe modele de fotoliu pentru living amenajat în stil modern. Acestea își mențin calitățile clasice: aspect elegant, materiale textile de calitate și doza necesară de confort. Dar în plus, ocupă ceva mai puțin spațiu și au un look cochet.

 +4 www.interiorstore.ro Fotoliul Dafne are șezutul complet rotund, cu un spătar cu margini rotunjite și o formă circulară. Inspiră relaxare chiar de la distanță. Structura este una rezistentă, din lemn, iar umplutura șezutului și spătarului e din poliuretan îmbrăcat în Tecnoform. Tapiseria e disponibilă și în variantă de material textil, și în variantă de piele ecologică.

 +4 www.interiorstore.ro Prive reprezintă un fotoliu și mai rotund de atât! Ceva mai scund decât modelul Dafne, este o interpretare foarte modernă a fotoliului rotund, grație unui detaliu: unul dintre colțurile spătarului e mai ridicat decât celălalt. Impresia vizuală justifică și prețul mult mai mare în raport cu modelul anterior. Tapiseria fotoliului Prive e complet detașabilă.

 +4 www.interiorstore.ro Tania este varianta cea mai simplă și curată a fotoliului rotund de la Interior Store. Un șezut perfect rotund, combinat cu un spătar semirotund, de înălțime medie și sprijinit discret pe patru butoni cu rol de picioare. Nu există brațe, fotoliul Tania e perfect confortabil pentru privit la televizor sau citit o carte.

Interior Store are show-room în Constanța și este una dintre primele firme de mobilier din România care au adoptat ideea de home concept store, adică o adevărată amenajare interioară în cadrul magazinului, nu o hală cu piese de mobilier expuse la întâmplare.


Trei măsuțe de cafea cu aspect de... altceva

Puține mai sunt casele în care să nu-și fi găsit deja loc măsuța de cafea. Fie că o schimbăm des, fie mai rar, această piesă de mobilier are totuși un rol mai mult decorativ decât practic. Cel puțin modelele pe care vi le prezentăm în continuare vă vor pune imaginația la încercare.

 +4
Exotique, o marcă plină de surprize!
  |  

Marca aleasă este Exotique, pentru că aici piesele de mobilier chiar au ceva exotic. Când vine vorba de măsuțele pentru cafea, acestea pot arăta oricum, dar nu a măsuțe de cafea. Iar acest lucru personalizează încăperea și chiar asigură un aer de originalitate.

 +4 www.exotique.ro Della este un model de măsuța de cafea apărut din nevoia de a dărui unei bucăți de lemn de stejar șansa unei noi existențe. Măsuța de la Exotique are tot ce-i trebuie, numai că îi cam lipsește blatul. Nu complet! Blatul e de fapt găurit, iar ceea ce ar putea părea imperfecțiune e, de fapt, personalitatea acestei piese. Cana de cafea poate fi așezată pe marginile mesei Della.

 +4 www.exotique.ro Cub este o altă măsuță de cafea din lemn masiv, de data asta având designul unui... cub pe roți. Dimensiunile de 40x40cm o fac ușor de ascuns printre restul mobilelor, mai ales că e prevăzută cu roți pentru deplasare pe urmele ceștilor de cafea.

 +4 www.exotique.ro Marlowe pare mai degrabă o piesă pentru dressing, de tipul celor pe care le găsim la hoteluri, special amplasate pentru depozitarea genților de voiaj. Numai că vorbim de o măsuță de cafea în stil vintage, creată destul de complicat. Piciorul este metalic, iar blatul dotat și cu un sertăraș cochet este din lemn îmbrăcat în piele antichizată. Ce înseamnă piele antichizată? Piele naturală trecută printr-un proces manual de îmbătrânire, constând în șapte etape.
Prețurile reflectă originalitatea fiecăreia dintre aceste piese.


Metal Creativ face pe comandă măști de calorifer!

Dacă ați apucat să personalizați întreaga locuință în ce privește mobilierului, aflați că a mai rămas ceva de personalizat: felul în care ascundeți caloriferele din casă. Nu sunt cele mai decorative elemente, astfel că o mască cochetă e oricând binevenită.

 +5
Mască de calorifer și aer condiționat, la comandă/Metal-creativ.ro
  |  

Deci, ce spuneți de măștile pentru calorifer, personalizate la comandă? Echipa Metal Creativ poate realiza pe comandă măști dintre cele mai inedite, atât cromatic, cât și ca materiale și modele. E vorba despre un producător de piese de design atipice în primul rând prin prisma materialului – tablă perforată din oțel. Stilul abordat de echipa Metal Creativ e cu predilecție cel industrial, cu tușe de originalitate la nivelul designului și accentelor decorative.

Metal Creativ a fost înființat în 2016, la București, din dorința de a crea piese de mobilier pentru outdoor, în special dedicate industriei HoReCa. Însă prezența la numeroase evenimente deschise publicului larg, consumator de mobilier și design, i-a făcut pe membrii echipei să se orienteze și spre mobilier din lemn masiv, în cadrul unor proiecte private.
La îndemnul designerilor de interioare de a înfrumuseța spațiile de acasă prin mascarea caloriferelor, Metal Creativ a creat o gamă de modele vesele și decorative; fiecare dintre acestea poate fi personalizat pe comandă, dar de asemenea, clientul poate solicita și modele noi.

„Expresia de încântare pe care o aducem celor care ne văd produsele ne face să continuăm jocul creației în fiecare zi. Ne adresăm celor care înțeleg că designul de calitate înseamnă mult mai mult decât estetic”, se afirmă pe site-ul Metal Creativ. +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro +5 www.metal-creativ.ro


Lara: un set vesel pentru living

Ultimele noutăți de la Mobila Dalin se adresează livingului: setul Lara, caracterizat prin confort, materiale de excepție și o tapițerie care înveselește atmosfera. Soluția estetică aleasă este una îndrăzneață, și anume un fond de culoare neagră pe care sunt imprimate flori vibrante.

 +3
Dalin înflorește mobilierul. La propriu!
  |  

În ce privește calitățile tehnice, recomandăm setul Lara, format din canapea, colțar și fotoliu, datorită plasei de arcuri din structura șezutului și a extensiei. Acest detaliu asigură un plus de confort dar și rezistență în comparație cu alte modele de canapele obișnuite. Toate cele trei piese Lara sunt extensibile, sistemul de extensie fiind unul foarte simplu: se trage partea de șezut în față și se coboară spătarul. Extensia asigură funcția de dormit zilnic.

Dimensiuni:
Canapea: Extinsă – 206 x 220 cm; Spațiul de dormit – 153 x 207 cm.
Colțar: Extins – 282 x 220 cm; Spațiul de dormit – 153 x 207 cm.
Fotoliu: Extins – 129 x 220 cm; Spațiul de dormit – 77 x 207 cm.
Canapea mică: Extinsă – 186 x 220 cm; Spațiul de dormit – 133 x 207 cm.
Colțar mic: Extins – 255 x 220 cm; Spațiul de dormit – 133 x 207 cm.

Materialele setului Lara de la Mobila Dalin: structura este din lemn masiv de fag, plăci din aşchii şi fibre de lemn, în vreme ce șezutul și extensia sunt din poliuretan de densitate medie, așezat pe o plasă de arcuri tip Bonell. Pernele decorative au fost umplute cu puf siliconat.

Din punct de vedere estetic, setul Lara de la Mobila Dalin este disponibil în nenumărate variante cromatice; producătorul recomandă ca materialul de acoperire să fie integral din stofă, iar pentru ca modelul să fie unul de impact, combinația florală este elementul de absolută personalizare. +3 www.mobiladalin.ro +3 www.mobiladalin.ro


Divanissimi – canapea și fotolii din... perne de dormitor!

Nu orice piesă de mobilier confortabilă arată și... confortabil. Dacă vreți mobilă care să vă inspire întruna la relaxare totală, Divanissimi are un set complet pentru living. Fiecare piesă – canapea, fotoliu, pouf – se vinde de sine stătător.

 +6
Secretul mobilierului ultraconfortabil/Divanissimi.ro
  |  

Am găsit la Divanissmi unele dintre cei mai nonconformiste și originale mobile pentru living, ideale pentru acele locuințe în care stilul de amenajare e pus în slujba ideii de maxim confort, chiar și la nivel estetic. Secretul celor trei piese pe care vi le arătăm mai jos ține de șezutul și spătarul identice ca design indiferent că vorbim de canapea, de fotoliu sau de micul taburet – sunt realizate sub forma pernelor mari care ne îmbie la somn, seara în dormitor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Canapeaua e denumită Doppio și are un aspect mai puțin obișnuit pentru piața din România. Divanissimi o prezintă drept o canapea cu două fețe, pentru că fiecare dintre pernele care joacă rol de spătar și șezut are fețele în culori diferite, simplu de folosit când pe față, când pe spate. Structura canapelei este din fier, deci foarte rezistentă, contrastând chiar cu aspectul deranjat, lejer, al pernelor. Atât structura fixă, cât și pernele sunt perfect dehusabile.

 +6 www.divanissimi.ro Fotoliul Max de la Divanissimi este un model și mai neobișnuit pentru România.  Pare construit din patru perne mari și mici, așezate ca un culcuș pe o structură suplă metalică. Se sprijină pe patru picioare subțiri dar rezistente, aspectul vizual concentrându-se pe moliciunea pernelor.

 +6 www.divanissimi.ro +6 www.divanissimi.ro Taburetul de la Divanissimi se integrează perfect în setul de living, realizat din perne de dormitor, având același design precum canapeaua Doppio și fotoliul Max. Se recomandă chiar a fi cumpărat în ton cu fotoliul, pentru că se potrivesc de minune.
Toate cele trei piese de living de la Divanissimi sunt complet dehusabile. Clienții pot alege culorile dintr-o gamă cromatică foarte variată.